петак, 8. мај 2015.

NASILJE NAD DECOM

PROBACU NA NAJBLAZI NACIN DA PISEM PO KO ZNA KOJI PUT O OVOJ  TEMI ! PROBACU MADA NISAM SIGURNA DA CU USPETI! TO JE JEDINA TEMA KOJA JOS MOZE DA ME TOLIKO UZBUDI I IZNERVIRA - NASILJE NAD DECOM!
Majka je tukla sina do te mere da mu je pomerila vilicu,
dadilja istukla dvogodisnje dete da bi mu uzela hranu i pojela,
vaspitacica u obdanistu polivala decu hladnom vodom ako je nisu slusala,
jos jedna bebisiterka je krvnicki istukla dete i izsutirala jer je odbilo da jede,
majka je dete koje nije htelo da spava bacala s visine u krevet,kad je promasila dete se razbilo o pod,
majka koja je decu zakljucavala u podrum,nije ih hranila ni pustala u skolu jos je imala pred njima intimne odnose sa mnogim muskarcima,
otac je pretukao bespomocnu bebu jer place bez prestanka,
najstrasniji podatak da je svako deseto dete (i devojcice i decaci)zrtva silovanja ili makar bilo kakvog seksualnog zlostavljanja i to u porodici ,skoli i na mestima gde bi trebala da budu bezbedna,
i na kraju jedna petina ubistava su upravo deca!!!!!!
Moram malo da pisem i o ovom cudesnom poduhvatu fotografa  Erika Ravela koji je na svojim fotografijama prikazivao decu kako vise "razapeta" upravo na onima koji vrse nasilje nad njima Kao sto su :
slika svestenika iz Vatikana (sa razapetim decakom na ledjima,
turista sa "seks" ture na Tajlandu sa razapetom devojcicom,
vojnik u Siriji naravno sa razapetim detetom,
doktor koji ili krade bebe ili samo njihove organe,
mladi Amerikanac u zemlji gde se oruzje kupuje kao nekad semenke oko skole  sa razapetim mladjim detetom na ledjima,
nuklearni inzinjer koji zarad ispitivanja na dusi nosi smrt mnogo dece,
zatim klovnovi i maskote industrija "brze hrane"
Da predjem na internet jer ovolika kolicina naslova o nasilju nad decom je neizdrziva i dzabe mi pricaju o povratku dozivotne kazne u Srbiji kad ne mogu da smislim dovoljno dobru kaznu za ovo.
Jedno od najcescih nasilja sem fizickog je svakako nasilje koje se vrsi putem interneta. Deca su potpuno nezasticena od raznih nastranosti  odraslih, a vrsnjaci su prema svojim drugarima blago receno brutalni  sa svojim uvredama i ponizavanjima na drustvenim mrezama.
Ovih dana se govori i o nekoj tajanstvenoj igrici koja se igra preko fejsbuka i gde dete mora bukvalno da nestane na 72 ssata(tri dana).Mala Ema u Francuskoj se vratila kuci ali je odbila da kaze i policiji i roditeljima gde je bila. Sve sto je rekla je to da je uspla da zavrsi igru GAME OF 72!
AKO NISTE ODUSTALI JOS ODAVNO OD CITANJA OVOG TEKSTA SAMO DA KAZEM NA KRAJU DA SAM IPAK MORALA DA UZMEME BENSEDIN I OKONCAM TEKST! KOJI JE VEROVATNO JAKO UZNEMIRAVAJUC ZBOG CEGA SE ZAISTA IZVINJAVAM,A NISAM UPOTREBILA NI DEO PRIPREMLJENOG MATERIJALA!
POZDRAV I IZVINITE JOS JEDNOM I PAZITE NA SVOJU DECU KOLIKO GOD MOZETE,A NI TO MOZDA NIJE DOVOLJNO!

Нема коментара :

Постави коментар