STA RECI VISE O NASOJ POLJOPRIVREDI STO SVI NE ZNAMO? PA I AKO SLUCAJNO NESTO NE ZNAMO ONDA VRLO DOBRO OSECAMO I PO UKUSU A BOGA MI I PO NOVCANIKU! I STO JE NAJGORE VISE NISI SIGURAN NI U ONAJ STARI OPROBANI RECEPT DA PLATIS SKUPLJE AKO ZELIS KVALITET!!!! Recimo ako volite listice sira (kackavalja) ili rendani kackavalj ili mrvljeni sir uopste nemaju veze sa sirom nego su vrlo dobro "zamaskirana" surutka ili vestacke belncevine. O mesu sam vec vise puta pisala, i da je to uvezeno meso obicno od zivotinja hranjenih GMO hranom, a u mlevenom mesu i uvoznom i nasem bog zna sta ima! Tek sa secerom smo nadrljali! Na etiketama uvek sitnim slovima pisu nesto sto lici na secer tipa: dekstroza ili kukuruzni sirup,glukozno-fruktuzni sok i drugo, a u stvari je sve to vestacki zasladjivac po imenu ASPARTAM! Od kago je prvi put uveden u ishranu ljudi 1974-te godine pa do danas zastupljen je u vise od 6.000 proizvoda koji redovno koristimo. I znamo da je opasan jer je napravio epidemiju( bas tako jer cim se ljudi u tolikom broju razboljevaju naravno da je epidemija) kancera,dijabetisa,raznih alergija,autizma Alchajmerove i Parkinsonove bolisti i drugih tezis bolesti i opet je u upotrebi. Kad se aspartam zagraje na 30 stepeni ( nase telo ima 36 stepeni) razdvaja se prvo na metanol a onda na formaldehid i mravlju kiselinu sto i laici znaju da je cist otrov! Uz sve one aditive o kojima sam pisala nas tanjir je tempirana bomba. Svakog dana slusamo price o tome sta jedemo i kako treba da vodimo racuna o ishrani. Izmedju ostalog da jedemo samo zitarice i to od celog zrna ( sto naravno nemamo nacin da dokazemo), i da upotrebljavamo devicansko maslinovo ulje koje kosta citavo bogatstvo (a i ono se bas zato naslo na meti prevaranata) ,a opet nismo sigurni. Ni organska hrana koju nam nude ni takozvana zdrava hrana... Ali sta da se radi. Svaki dan mora da se jede. Pa sta god! Izbor jela nam najcesce diktira novcanik (ali vec sam rekla ne mora da bude istina da kvalitet odredjuje cena) ,zatim nase dugogogodisnje navike, pa tek na kraju u slucaju da spadamo u mlade osobe sa vise obrazovanja, trudnice ili starije osobe koje zbog bolesti moraju da paze sta jedu kupujemo mozda kvalitetniju hranu ali samo mozda.
Buducnost. Kad o svemu ovome bolje razmislimo ideja o sarenim pilulicama i ne izgleda tako lose! Jer realno i ovako unosimo razne hemikalije zamaskirane u ukusan obrok koji zadovoljava sva nasa cula. Pa kako cemo se sve vise pretvarati u neka vestacka stvorenja sto onda ne bi i ishrana bila potpuno vestacka. Bar bi tacno znali sta konzumiramo. Obzirom da sam vec pisala da se svinje namenski gaje da bi bile donatori ljudskih organa je jos jedan razlog zasto ih ne treba jesti. Kad nam se recimo pokvari srce jedino svinjsko srce moze da nam produzi zivot. Bas juce je uradjena prva takva operacija u Srbiji (mada se to u svetu koristi odavno)..
Proslost. Uvek kad su ovakve teme krenem pricu o tome kako se nekad dobro jelo,ali sto vise podataka saznajem (nekad naravno nije postojao internet) onda mozda moja vremenska distanca nije bas siguran pokazatelj. Ako su aditivi krenuli zvanicno od sedamdesetih (a nezvanicno bog zna kad) onda ni mi nismo bili postedjeni. Dobro ipak verovatno nije bilo ovoliko zagadjenje i vode i vazduha i zemlje. I VEROVATNO SE IPAK PRE PEDESET GODINA JELA KVALITETNIJA I ZDRAVIJA HRANA ! JEDINO SAM SIGURNIJA DA SE JELA DOMACA HRANA SA NASIH NJIVA IZ NASIH BASTA!
Buducnost. Kad o svemu ovome bolje razmislimo ideja o sarenim pilulicama i ne izgleda tako lose! Jer realno i ovako unosimo razne hemikalije zamaskirane u ukusan obrok koji zadovoljava sva nasa cula. Pa kako cemo se sve vise pretvarati u neka vestacka stvorenja sto onda ne bi i ishrana bila potpuno vestacka. Bar bi tacno znali sta konzumiramo. Obzirom da sam vec pisala da se svinje namenski gaje da bi bile donatori ljudskih organa je jos jedan razlog zasto ih ne treba jesti. Kad nam se recimo pokvari srce jedino svinjsko srce moze da nam produzi zivot. Bas juce je uradjena prva takva operacija u Srbiji (mada se to u svetu koristi odavno)..
Proslost. Uvek kad su ovakve teme krenem pricu o tome kako se nekad dobro jelo,ali sto vise podataka saznajem (nekad naravno nije postojao internet) onda mozda moja vremenska distanca nije bas siguran pokazatelj. Ako su aditivi krenuli zvanicno od sedamdesetih (a nezvanicno bog zna kad) onda ni mi nismo bili postedjeni. Dobro ipak verovatno nije bilo ovoliko zagadjenje i vode i vazduha i zemlje. I VEROVATNO SE IPAK PRE PEDESET GODINA JELA KVALITETNIJA I ZDRAVIJA HRANA ! JEDINO SAM SIGURNIJA DA SE JELA DOMACA HRANA SA NASIH NJIVA IZ NASIH BASTA!
Нема коментара :
Постави коментар