недеља, 19. јул 2015.

PARE ILI PRIJATELJ

KAD NEMAS PARA NEMAS NI PRIJATELJA! STRES ZBOG FINANSIJSKE SITUACIJE DOSTIZNE NEVEROVATNE STATISTICKE BROJKE!PRETVORILI SMO SE U MASINE KOJE OD JUTRA DO MRAKA  JURE NOVAC ! I TO NE U SMISLU BOGACENJA (BAR NAS VECINA) NEGO U CILJU I SAMO RADI GOLOG  PREZIVLJAVANJA !
Tako da sam danas resila da se malo i ja opustim i zabavim ! Valja se na ovu vrucinu. I sad se pitate otkud prica o novcu moze da bude zabavna. E pa moze! Kad su mogli Ameri da imaju svoj ELDORADO i "zlatnu groznicu", kad se cak kopalo i na ALJASCI u potrazi za zlatom, zasto bi mi Srbi na vec tolko puta pomenutoj raskrsnici puteva (Istok_Zapad) ostali bez  nase SRPSKE ZLATNE GROZNICE? Na teritoriji Srbije tako kazu ima oko 900 mesta gde bi moglo biti zakopano zlato, a njega ima kazu cak 12.000 tovara!Vodeci (mada ne i provereni vodic za trazenje zlata) svakako su spisi izvesnog popa Martina Himovica koji je pod Turcima presao u hajduke te ih je svojski pljackao,a blago obelezavao i zapisivao!Pa,sto da ne nabrojimo najpoznatija zapisana mesta:Gargova vodenica,manastir sveti Jovan Pust,Jelenova pecina, Smokova rupa, Sarcev dol, Suva planina,pecina Zvecara,pecina,Zmijovnica,pecina Kapavica ,Pestera, Karlov kamen ,Kurjacka pecina i druge....Cesto gledam na RTS-u te emisije tipa putovanja po Srbiji i razgovori sa mestanima bas ti ruralnih sredina. I svako od njih ima pricu o svom traganju za blagom ali ne i otome da li je sta pronasao! Naravno  I verujem  da je pored toliko ljudi i ratova moralo ostati mnogo blaga zakopanog na tajnim mestima. I tu nema prijateljstva sigurno! Jer nece valjda onaj ko nadje zlato to ne kome i da kaze. U ovoj nemastini jos manje! A mislim da bi Drzava trazila zlatnike kao svoju svojinu ,pa iako ne zna gde joj je svojina! A prijatelj bi prvom prilikom dosao da uzajmi nesto novca koji ne bi vratio jer realno ti imas i bas te briga za neku sicu od 5000 evrica recimo a coveka spasava  od recimo iskljucivanja struje ili izbacivanja iz stana ili....  Tako smo kategoriju prijateljstvo ukinuli zarad kategorije novac! Ali ne moze se mimo sveta! Kako se drugi ponasaju moras i ti ne valja strcati iz drustva!Pa posle se stresiramo sto nemamo s kim da podelimo lepe i ruzne vesti, ali em se nema vremena em brate znas li koliko je "nesica" u kaficu?
BUDUCNOST! Vec sam pisala o zlatu i njegovoj primeni u buducnosti. Kako bude krenulo da se tretira kao i ostali metali luda pomama za njim ce prestati! Mada ako je toliko retko na nasoj planeti a bice potrebno u savremenoj tehnologiji mozda su nam bitke oko zlata tek u najavi! Sto se tice prijateljstva, koje je vec vrlo retko, mislim ono pravo iskreno sa nekadasnjim merilima vrednosti ,nestace kao i sve ostale nase emocije! I zasto mi uopste imamo toliko emocija da smo stalno pod stresom?!
Proslost. Da i u proslosti je zlato predstavljalo najvecu vrednost za coveka. Zbog zlata se ratovalo, zbog zlata su ubijani rodjaci i prijatelji. Zlatom su se osvajale teritorije i buduce zene!
PA REALNO! AKO VEC NEMATE PRIJATELJE OSIM NA FEJSBUKU! PIJUKE I LOPATE  U RUKE I NA NAVEDENE DESTINACIJE KRENITE ODMAH DOK JE GODISNJI ODMOR U TOKU! VISE MOGUCNOSTI IMATE DA ISKOPATE SVOJ KOVCEG SA ZLATOM NEGO DA DOBIJETE NA LOTOU ILI BINGU!

Нема коментара :

Постави коментар