уторак, 14. јул 2015.

NIPOSTO NE ULAZITE U BRAK

NIPOSTO NE ULAZITE U BRAK! NAUCNICI DOKAZALI DA SU SAMCI SRECNIJI! ETO JOS JEDNOG NACINA DA VAS SPREME ZA BUDUCNOST!
Prvo ,sad kazu da je zabluda da je zivot u braku bolji za vase zdravlje,bar kad je srce i depresija u pitanju. Medjutim samci vise vezbaju i vode zdraviji zivot!Pod tim se porazumeva cak i da se zdravije hrane ,idu kod lekara redovnije,jednostavno vode vise racua o sebi!
Drugo, samci vise vode racuna o drustvenom zivotu!Znaci vise se druze,idu na koncerte,pozoriste, utakmice, i druge drrustvene dogadjaje ,jednostavno su drustvno aktivniji!Samim tim su im prijateljstva mnogo duza i intenzivnija!
Trece, realno imaju manje kredita i dugova jer sami "kroje" svoj finansijski plan.I jos k tome dodati, da samci mnogo rade na sebi. Nije im zao ni novca , ni truda da usavrse nova znanja i samim tim dobijaju jos bolja i placenija radna mesta!
Dobro, dokazi i argumenti su tu! Ali mi koji smo vec tridesetak godina u braku imamo drugacije vidjenje svega toga. Naravno sve se promenilo.Morala je i institucija braka da dodje na red. Nekako meni je brak sinonim za porodicu! Realno porodica je ono mesto iz kog crpes energiju da radis izivis! Ima sad tu i losih porodicnih odnosa, danas nazalost sve vise, ali opet gledajuci globalno za mene je brak poslednja zastita ljudske vrste. Umesto da se brak brani sa svih mesta, od podrske ckve pa do politike svih vlada sveta! Nazalost sad su potpuno legalni i vanbracna zajednica i gej brakovi ! Deca vise nisu vazna! Izumiranje ljudske vrste nikog ne zabrinjava!Moj stav je da od slike porodice u kojoj zive otac,majka i vise dece ne postoji nista lepse! Ma koliko to nekome izgledalo zastarelo. I ne slazem se da su samci srecniji. Mozda u mladosti,ali sta ce kad budu ostarili?
Buducnost. Naucnici su resili da nam dokazu da si sam sebi dovoljan! Pa onda cemu i druzenje samaca? Kad vec napadaju brak, onda treba da napadaju i druzenje i taj drustveni zivot svedu samo na odlazak na radno mesto! Jer, logicno je da covek nije stvoren da zivi sam. Mora da zivi sa ostatkom ljudske vrste,makar u coporu (drustveni zivot).Hajde da vidimo kako u stvari funkcionisu samci. Imam ih setvoro svojih i gomilu prijatelja svoje dece! Svi oni rade, izlaze,druze se i nece da se zene i udaju! Pa naucnici cestitam! One koje treba ste ubedili!
Proslost. Moram da podvucem da je bracni zivot jako tezak! Mnogo tu kompromisa treba. Itreba se mnogo puta odreci sebe! Da,da! Nasa generacija je verovatno poslednja koja je znala da odrzi brak da bukvalno traje do kraja zivota. Nije lako, ali se zaista znalo mesto svakom clanu porodice. Kakva demokratija. Muskarac "glava kuce", zena "vrat" jer je ona ta koja najvise vodi racuna o porodici (ne samo finansijskog ,to radi otac naravno). Deca slusaju i postuju roditelje! Kada se demokratija uvukla u porodice, pa svako radi sta hoce ,brakovi su poceli da "pucaju" ,a deca iz tih brakova su odlucila da ZIVE SRECNO KAO SAMCI!
STETA! ZA NEKO VREME OSTARICE OVA DECA I NACICE SE U SITUACIJI DA SE PREISPITAJU! GDE SU PRIJATELJI I PROPUSTENE LJUBAVI? I MOZDA UMESTO OVOG PSA KOGA JOS MORAM DA IZVODIM A BOLE ME NOGE ZAR NIJE BOLJE DA IMAM DETE KOJE BI MI DONELO STA MI TREBA?
I ZAISTA NISU ONI KRIVI! KRIVI SMO MI, OVA POLITIKA,DRUSTVENE MREZE I POGRESNI UZORI KOJIMA NAS BOMARDUJU IZ SVIH MEDIJA!

Нема коментара :

Постави коментар