четвртак, 2. јул 2015.

LJUBICASTA BOJA

LJUBICASTA BOJA IZAZIVA LUDILO A GUTANJE ZVAKE MOZE DOVESTI DO SMRTI! ZATO SAM JA ZNACI "LUCKASTA" KAKO KAZE MOJA OKOLINA! sTO OBOZAVAM LJUBICASTU BOJU, A TO JE NASLEDNO JER MI JE I MAJKA ZBOG TE LJUBAVI DALA LJUBICASTO IME! Sto se tice zvaka, sigurno nisu smrtonosne ,koliko smo ih samo puta progutali,ali nije da se u milion slucajeva desilo neko gusenje zvakom kao i mnogim drugim stvarima. Zanimljivo je kako cove kao razumno bice robuje predrasudama.Te predrasude i to sujeverje u ovom veku su prosto nepojmljive. Dan danas se plasimo kad nam crna macka predje put,dodirujemo odzacara za srecu,ne prolazimo ispod merdevina ili bandera postavljene u "keca",trazimo detelinu sa cetiri lista, nosimo zecije repice i tako u nedogled. I ne znam sta je gore predrasude ili sujeverje koje i sada pored tolikog  izvora  informacija i dalje ostaju ukorenjene iako su plod ne znanja.Zasto se to desava da imamo predrasude u kontaktu sa nepoznatim osobama te nas njihov fizicki izgled ili nacin oblacenja odmah odbija od njih? Zasto se na petak 13-ti osecamo makar nelagodno ako ne i uplaseno? Meni je ovo super zanimljiva tema jer mi pokazuje jedan  od paradoksa ove civilizacije. Ovamo smo najmocniji, najinteligentniji na planeti, a ovamo robujemo predrasudama,sujeverju i zamalo da zaboravim ogromnom broju nerealnih fobija! Pa zasto se onda plasimo svega i svacega kad smo toliko superiorni? Cudan ti je ljudski mozak ,a tek emocije?!  I da ;i je "normalniji"  onaj koji je plasljiv ili onaj koji je neustrasiv? Gde su granice izmedju realnih i ne realnih predrasuda,sujeverja i fobija? Mozda bas to sto ne znamo granice ustvari cuva nase mentalno zdravlje,pa se svaki pojedinac sa ovom problematikom "nosi" na svoj nacin!
BUDUCNOST.  Nekako je za ocekivati da ce ljudska svest  prirodno ili vestacki doci na najvisi nivo!  Pogotovu kad emocije ne budu vladale nasim umom! I sve ce doci na svoje mesto. Nova civilizacija upravo to obecava. Necemo biti robovi predrasuda ,sujeverja i fobija ali cemo biti robovi onih koji su superiorniji od nas i to u svakoj sferi zivota!
Proslost. Evo ja mog da tvrdim da se u zadnjih cetrdesetak godina nista nije promenilo u tim ljudskim strahovima. Ni u verovanjima da nekim srecnim predmetima ili ritualima mozes privuci recimo pobedu ili pozitivan ishod neke tebi vazne situacije, Uzmimo samo poznate licnosti koje ne kriju da pred vazne nastupe rade ovo ili ono. Procitah recimo danas da Novak Djokovic pred master turnire meditira u Budistickom hramu! Sad bi bilo vrlo smorno da pisem o razno raznim nacinima kojima poznate licnosti privlace srecu! Ako vas zanima ima na intrnetu! Procitajte zaista je zabavno!
Naravno da je potpuno realno da se ludi bar jos za sada razlikuju. I nesto sto je nama cudno nekom je normalno i iskreno veruje u to! I  ZATO  STO DA SE NE OPUSTIMO I VERUJEMO U SRECNU BOJU,SRECAN BROJ  ILI VEC STA!  NE MOZE DA SKODI ,ALI NE ZNAM VERUJUCI U SUGESTIJU MOZDA MOZE I DA POMOGNE! TAKODJE OPUSTENO U SUJEVERJU I FOBIJAMA! NE TREBA ICI  PROTIV SEBE DA NAS DRUGI NE BI ZADIRKIVALI! SAMO RECITE BOJIM SE PA STA! E TO JE TAKO LJUIDSKI!
OPUSTENO LJUDI LETO JE I NE DAJTE NIKOME DA VAM POKVARI VAS SVET!

Нема коментара :

Постави коментар