петак, 3. јул 2015.

NOVI GRADJANSKI ZAKONIK

NOVI GRADJANSKI ZAKONIK! NE ZANIMA VAS OVA TEMA ZNAM! NI JA NE VOLIM PRICU O ZAKONIMA  I BILO CIME U VEZI SA POLITIKOM, ALI OVAJ NOVI GRADJANSKI ZAKON SRBIJE SPADA U DOMEN VEROVALI ILI NE!!!! SLUZBA ZA SOCIJALNI RAD VISE NECE IMATI VREMENA DA BRINE O LJUDIMA KOJI UMIRU OD GLADI!  JER.... Sada ce imati pune ruke posla oko toga kako vaspitavate svoje dete! Na primer: Kupili ste mobilni telefon svojoj cerkici od 11 godina (verovatno i ranije) i u jednom momentu resite da joj ga uzmete jer ozbiljno brinete zbog toga sto se od njega ne odvaja i zapostavlja i skolske i kucne obaveze. E, tada cinite" ozbiljan prekrsaj" koji  pomenuta sluzba za socijalni rad ako dete prijavi mora da resava. Ili ne daj boze udarite dete onako po "guzi" jer je postalo nesnosno bezobrazno,jedan poziv i eto njih da vide zasto maltretirate dete. Idemo dalje,Devojcica 12 godina dolazi kuci u  5 ujutru a vi nemate prava da joj zabranite izlazak?! Ako vas dete prijavi da mu zabranjujete izlazak iz kuce mogu vam oduzeti roditeljsko pravo! Deca koja beze sa casova vise nece dobijati neopravdane izostanke nego ce ici naravno kod socijalnog radnika da se ispita razlog sto dete bezi sa casova?! Odgajila sam cetvoro dece, boga mi bilo je "vaspitnih batina" normalno u granicama, bilo je zabrane izlazaka i ogranicavanje vremena  kada ce se vratiti kuci - do ponoci uglavnom sem kad su neki rodjendani u kraju gde stanujemo! Bilo je kaznjavanja  zbog  neposlusnosti ali naravno u granicama. Da, oduzimali smo im i mobilni telefon kad preteraju. Bezali su sa casova kao i mi sto smo bezali! I tolike generacije pre nas! Realno ,kako kazu moja deca bolje je pobeci sa casa nego dobiti "keca:"! Pa zar nije? I evo! Zavrsili su skolu, postali ljudi,zaposlili se,nasli partnere i brate POSTALI LJUDI! Nije mi jasna ova prica sa decom koja mogu da maltretiraju roditelje! I nemojte mi pricati o drasticnim primerima zlostavljanja dece! To znam i to je uzasno! Ali ako roditelji izgube svu kontrolu i pravo da vaspitavaju decu ,a deca dobiju moc da rade sta hoce ,sta ce tek onda biti od ovog i onako propalog drustva? Od pete godine morate da ucite dete sta je homeseksualnost! Joj! A gej brakovi ce u Sriji biti legalizovani i moci ce da usvajaju decu! Ne znam! Sreca te moja deca odrastose! Inace, mozda bih zavrsila i u zatvoru jer sam ih ucila da je Bog stvorio dva  razlicita pola iz nekog sigurno dobrog razloga!
Buducnost. STA RECI! Deca koja ce biti rodjena na ko zna koji nacin imace kontrolu nad onima koji ce ih odgajati. Eutanazija vec polako stize i u Srbiju. Te,ako ne budete roditelji po njihovom ukusu zacas mogu da vas "uspavaju"!
Proslost. Ma sta ima vise da vam objasnjavam. Svi to znate da je roditelj osoba koja vas beskrajno i bezuslovno voli. Roditelj je osoba koja vas vodi na pravi put. Osoba od poverenja i iskustva. Osoba kojoj morate da verujete jer zna da vam objasni sta je dobro ,a sta zlo!
DECO! NE VERUJTE SAMO INTERNETU I MOBILNOM TELEFONU! NE POTCENJUJTE ULOGU RODITELJA U VASEM ZIVOTU! NE MISLITE DA SA 11 ILI 12 GODINA ZAHVALJUJUCI INFORMACIJAMA KOJE SU U VAS UBACENE SAVREMENOM TEHNOLOGIJOM ZNATE STA JE ZIVOT I STA SU PRAVE VREDNOSTI! VERUJTE RODITELJIMA JER I VI CETE TO BITI!
NEK NAM JE BOG SVIMA U POMOCI  ILI STA GOD NAS KONTROLISE ,JER OVO SE IZDRZATI NE MOZE!

Нема коментара :

Постави коментар