субота, 4. јул 2015.

CETIRI S

NEKAD SMO SE PONOSILI SA CETIRI S U OCILU GRBA SRBIJE! ODAVNO NAS GRB TREBA DA NOSI SLOVO N! JER NE MOGU NI DA NABROJIM SVE RECI NA N KOJE SU POSTALE ZASTITNI ZNAK SRBIJE. Ali,kako sam ja to navikla hajdemo redom! Neudata,neozenjen, natalitet! Da pojasnjavam il vec znate da se Srbi vise ne udaju i ne zene i ne radjaju decu upravo zbog jos dva slova N ! NEMASTINA I NEZAPOSLENOST! Stvarati porodicu u takvim uslovima je nerealno i nemoralno! Zatim, iz krajnosti u krajnost! NEVINOST SE GUBI SA  11-12 GODINA ILI SE OSTAJE NEVIN DOK SE NEKI OD GORE NAVEDENIH USLOVA NE PROMENI!  I onda ko u Srbiji ostane normalan ,e taj nije normalan! I ne znam da li da vas na ovaj pakleni dan ( temperatura oko 40 u hladu) i dalje mracim ili da zavrsimo svi u fazonu NAJGORI SMO U EVROPI ,NA DNU SMO U SVETU MA OPUSTENO MI SMO NEBESKI NAROD! Nekako sam usijala na tastaturi slovo N. I mogla bih da nabrajam toliko negativnih pojava koje nam statisticari iz razvijenih zemalja nabijaju na nos! Najgori smo u ovom u onom. Oraku i smrtnosti da ne pricam. O abortusima! O tome da smo toliko stari - hej prosek godina u Srbiji je 41,3 godine! O tome da ce do 2060-te nestati Beograd (mislim  na broj stanovnika oko 2 miliona koliko trenutno ima Beograd). Ni pre nesto nisam gotivila N zbog necu, ne mogu, ne znam ,nemam! Sta sad da kazem? Ima i lepih reci na N kao sto je nada,ali nazalost nada je na dnu Pandorine kutije! Ma, opusteno Srbi! Na praznik rada u zemlji u kojoj je milion nezaposlenih i toliko nepismenih rostilja se po Kosutnjaku. Danas su svi na Beogradskom moru Adi  (osim srecnika koji su vrlo nemoralno stekli novac za odmor na nenormalno skupim destinacijama) OPUSTENO!  Totalno je u pravu ova  nova generacija. Kad ne mozes da promenis nista cemu nerviranje - laganica samo opusteno!
Buducnost. I novac je na N i sav ovaj haos koji je zapravo on izazvao pretvarajuci nas u  njegove robove! Srecom ,novac ce uskoro nestati,zajedno i sa ljudskom rasom. Ono sto ce se desiti bice NIRVANA!  Zbog nemogucnosti da se ljudska rasa razmnozava kao do sada ,zamenice nas neka vrsta sto zivih,sto poluzivih ,sto totalno nezivih (masine) bica?! A njima nece trebati nista ! Ni na S , ni na N!
Proslost. Da secam se tog doba kad je Srbija bila ponosna zemlja u kojoj su ljudi ziveli dostojanstveno. Iz istorije pamtimo Dusanovo carstvo i SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA UTISNUTO NA GRBU SRBIJE!  I ginulo se u ratovima i to mnogo ,ali se i radjalo! Znalo se kada se udaje i zeni! Znalo se da kad radis zaradjujes dovoljno novca da zivis normalno! Znalo se za prave vrednosti,za moralno drustvo! A sada o tome moze samo da se pripoveda!
NA KRAJU IZVINIMO SE NASOJ DECI ! ONA NISU KRIVA STO SMO IH DOVELI DO DNA! DECO. SHVATITE RODITELJE! KAO STO VAS RADUJU MOBILNI TELEFON I INTERNET TAKO SU I NJIH RADOVALE SVE TE 'NOVOTARIJE" SA ZAPADA! DA SU ZNALI SIGURNO NE BI KRENULI TIM PUTEM! ALI KAD SE STENA ZAKOTRLJA SA PLANINE NISTA JE ZAUSTAVITI NE MOZE!
ZIVIMO SRBI PONOSNO I DOSTOJANSTVENO! TO NAM JEDINO PREOSTAJE! A DOKLE I KAKO ODLUCICE VEC NEKO!

Нема коментара :

Постави коментар