петак, 19. фебруар 2016.

SRECAN KRAJ JE DOSADAN

NIKO NE VOLI SRECAN KRAJ! ZASTO? ZATO STO JE TO DOSADNO?! ROS I REJCEL  (SERIJA 'PRIJATELJI") BEZ OBZIRA NA VELIKU LJUBAV NISU MOGLI DA SE "SKRASE" NI KAD SU DOBILI DETE! SAMO NAJKE IMAJU SRECAN KRAJ I SPANSKE SERIJE. VEC TURSKE OBAVEZNO "UBIJU" NAJLOSIJE, MANJE LOSE STAVE U ZATVOR, PA MAKAR BILI I I GLVNI JUNACI!
Razmisljala sam na ovu temu mnogo. I zaista mozda bi bolje pitanje bilo sta je zaista srecan kraj, Jer, verovali ili ne to najcesce nije ono I TAKO SU SE VENCALI I ZIVELI SRECNO DO KRAJA ZIVOTA!
A opet svi prizeljkujemo takav kraj.Sigurnost je sigurnost. To nam je zapisano u kodu. Ali koliko god se trudili da ostvorimo tu takoreci vanvremnsku vezu retko kad uspevamo. Oni koje vole nas su nam dosadni, oni koje mi volimo su nedostizni. Logicno. I tu ne postoji recept za uspeh. Jednostavno, sve sto treba da se desi desice se. Ne verujete.
Pocnimo od pocetka. Pubertet, hormoni divljaju, radoznalost ubija. Musko-zenski odnosi su na pocetku poimanja i jedne i druge strane. Prve ljubavi su nesrecne sve od reda. Ali zasto ih onda pamtimo do zadnjeg daha koji je u nama? Da su bile srecne zavrsile bi se brakom ( koji je u 13 godina nerealan) i ziveli bi "srecno" do kraja zivota.
Sledece su one ljubavi tamo u srednjoj skoli i na fakultetu koje cesto vode ka zajednickom zivotu (ono podela troskova) i osamostaljivanje. To su mozda najlepse veze u zivotu. Opustene. Traju koliko traju, a dok traju zaista su bez pritisaka, sumnji i ostalih "zacina" ozbiljnih veza. Tu je mozda fora u tome sto je obicno u pozadini ( prijateljstvo kao u Prijateljima) sto je zaista fenomenalno. I kasnije u zivotu tezis ka tome ali je vise nemoguce naci nekoga s kim mozes da delis sva interesovanja, a u isto vreme imas i emotivnu vezu.
Zato kasnije veze koje se zavrsavaju brakom ili zajednickim zivotom koji je mnogo razlicitiji od onog bezbriznog studenskog postaju teske kao okovi i vrlo cesto ne mogu da opstanu usprkos ljubavi.
Bracne i vanbracne veze dostizu svoj vrhunac kada pocnu da se radjaju deca i tada nastaju najveci problemi. Jer, ljubomora zbog osecaja da nisi vise broj Jedan je prejaka. Bez obzira  sto se dete  beskrajno voli opet moze biti uzrok raspada veze. Ako ne zbog ljubomore oko prioreteta i paznje ono zbog nacina vaspitavanja, zbog recimo bolesti ili devijantnog ponasanja deteta. Tada oba roditelja zbog osevanja neke nemoci ili krivice optuzuju jedno drugo i to postaje pakao.
Opet, ima i brakova koji opstaju 30,40,50 godina . I tu bi mogli da se vratimo na pocetak price. Eto, to je recimo taj srecan kraj. Muz, zena, deca, unucici, praunucici, divota. Ali, da li su zaista ti "srecnici" tako srecni? Da li je to ona prava istinska sreca ili se sve pretvorilo u naviku i cvrsto prijateljstvo? Koliko godina opstaje strast? Koliko traje prava ljubav? Mnogo je pitanja i svako ce vam dati razlicit odgovor.
PA HAJDE DA IPAK ZAMISLIMO DA ZIVOT JESTE BAJKA I DA SVE LJUBAVI MAJU SRECAN KRAJ! A DA SVAKOME PREPUSTIMO DA ZA  SEBE IZABERE STA JE SRECA ZA NJEGA.
DA LI JE TO BRACNI ILI VANBRACNI ZIVOT? DA LI JE TO SAMOCA SA POVREMENIM VEZAMA? DA LI JE TO SAMOCA I OSTVARENO RODITELJSTVO? DA LIZAJEDNICA SA RODITELJIMA DO KRAJA ZIVOTA?
IMA IZBORA ZAR NE?

Нема коментара :

Постави коментар