четвртак, 31. март 2016.

BOLJE CERKA STARLETA NEGO SIN STUDENT

BOLJE CERKA SRARLETA NEGO SIN STUDENT! NIJE MOJA MISAO MAJKE MI! ALI KAKVO JE STANJE U NASOJ ZEMLJI -  IMA MNOGO GORKE ISTINE! UZMIMO SAMO FINANSIJE - KO MOZE DA OMOGUCI STUDIJE STVOM DETETU? A OVE STARLETE BOGA MI IMAJU PARA U OGROMNIM KOLICINAMA! AJNSTAJNOVA TEORIJA MANIPULASANJA VREMENOM!
Naravno da ne podrzavam nacin na koje starlete zaradjuju novac. Sigurno!I bila bih srecna da nam sva deca studiraju.Ali dosla su neka teska vremena. U svakom smislu i moralnom i duhovnom i telesnom. I tesko je snaci se. Zato mladi i ne mogu da se snadju, a mi ne uspevamo da im pomognemo jer  im ni mi ne mozemo dati pravi savet za zivot jer ne znamo usprkos zivotnom iskustvu. Ako ih ucimo da budu moralni, vredni, posteni,  obrazovani da li ce biti srecni i prihvaceni u drustvu koje je toliko razlicito od njih? Ne verujem!Kad zakrci stomak ( a roditelji u depresiji jer ne rade) sta preostaje devojci ako hoce makar lepo da izgleda ako nista drugo. I to sam pisala, da ovo drustvo postavlja veoma visoke standarde za izgled pa bilo da se radi o zaposljavanju bilo o privatnom zivotu ili emocionalnoj vezi. A da li je neko od nas savrsen? Naravno da nije. Uz novac i novu tehnologiju ispada da jeste. To je osnovni motiv devojaka koje nisu ne moralne nego pokusavaju da se snadju. Sad ono sto ne radi ? Bezveze , danima citam o nekoj devojci koja prica da moze da zivi super sa 30.000 platom i da se lepo oblaci i da jede po restoranima. Ma jeste! Cak i da zivi kod roditelja koliko joj treba samo za garderobu i izlaske? I to da su joj roditelji sposobni da placaju racune i kupuju hranu i higijenu.
Sto se tice sina studenta, pod uslovom da je zaista spreman da studira ,a nije uspeo da upadne na budzet, mlad covek koji od prijemnog do uplate za skolarinu i svakog ispita i knjiga treba da "iskesira" i vise od 100.000 ,a ne radi i oslanja se na roditelje nije bas sala. A, tu ima jos jedna prica koja mene jako nervirao lenjoj beogradskoj deci koja postaju veciti studenti i vrednoj seoskoj deci. Pa, kako niko ne razume da ta deca koja dodju u grad (a roditelji prodali njiva i suma ne zna se) jednostavno imaju materijalnu sigurnost ako nista drugo. Zatim, njih ceka posao kad zavrse skolu ( ode jos neka njiva ili sta vec) te imaju itekako motiv da zavrse studije. Beogradska deca jedva sastavljaju kraj sa krajem ,a posao i kao odlicni studenti retko dobijaju. Gde je onda motiv?
Svakako je sala ono sa pocetka teksta jer se ne moze generalizovati svaki mladi covek. Ali.... Istina je da se sve vise devojaka ugleda na starlete, a sve vise momaka krece u raznorazne biznise zaobilazeci fakultet u sirokom luku. Opet, oni koji se rese da studiraju porodicu kostaju citavo bogatstvo, pa i nekad cak ostanu i bez svog krova nad glavom.
Posto smo usli u akademsku raspravu moram ponovo da spomenem Ajnstajna i njegovu teoriju o "savitljivosti vremena". Sad se pitate kakve veze to ima sa studentima i starletama? Videcete ima veliku. Ako je teorija tacna kroz neko vreme vratice nam se genijalci poput Tesle i Ajnstajna. Pa, ako smo mi u ovoj poslednjoj deceniji "zasejali " samo starlete buduce generacije ce doziveti njihov "bum" kad se vrate kroz vreme.
BILA SU TO BOLJA VREMENA! ZA STUDIRANJE I ZIVOT UOPSTE! NISI TREBAO DA IZGLEDAS SAVRSENO! IMALI SMO TESLU  I ANSTAJNA! SADA SAMO STARLETE I VECITE STUDENTE! SRECOM PA JE VREME SAVITLJIVO! KVANTNA FIZIKA I NOVA TEHNOLOGIJA VRATICE NAM 'ONO' VREME! BUDUCNOST CE BITI NASA PROSLOST, A SADASNJOST CE POPTUNO NESTATI!
DECO, IDITE I UCITE KOLIKO GOD VISE MOZETE JER NI TADA NECE BITI DOVOLJNO! UCITE DA BISTE BILI SRECNI U  NOVOM SVETU KOJI CE SE POJAVITI!  A STARLETE? BEZ BRIGE ! OSTAVILI SMO 'SEME' IZ KOJIH CE NICI NA HILJADE I HILJADE NOVIH STARLETA!

Нема коментара :

Постави коментар