среда, 23. март 2016.

DA LI SU SLUCAJNOSTI SLUCAJNE?

DA LI SU SLUCAJNOSTI SLUCAJNE? MOGU LI SE LOGICNO OBJASNITI? SENKA JE REKAO DA JE SLUCAJNOST SAMO NESPOZNATA NUZNOST. JA TO RAZUMEM KAO DA JE SLUCAJNOST NESTO STO JE MORALO DA SE DESI! MEDJUTIM, NEKE SLUCAJNOSTI PREVAZILAZE MOGUCNOST NAUCNOG OBJASNJENJA, PA CAK I PRKOSE PRINCIPIMA MATEMATICKE SANSE! Napisacu nekoliko neverovatnih slucajnosti cisto da se zabavimo ( a ako ste kao ja onda cete se ipak baciti u razmisljanje, kako i zasto se desavaju slucajnosti i da li ipak ima nekakvo logicno objasnjenje za njih).
U davnoj proslosti 1945-te godine Tsutomu Jamaguci 6. avgusta je bio na poslovnom putu u Hirosimi  gde je na samo 3 kilometra od njega eksplodirala atomska bomba. Bio je povredjen imao  je opekotine ali je preziveo. Samo tri dana kasnije vratio se u svoj rodni grad Nagasaki gde je pala takodje atomska bomba (9. avgust) na samo 2km od njega. I naravno opet je preziveo.
Pisac Morgan Robertson napisao je knjigu o nesreci broda  "Titan" 14 godina pre nesrece "Titanika".Oba broda su bila iste duzine, u vlasnistvu britanskih kompanija,oba su bila "nepotopljiva" ,a oba su potonula nakon udara u santu leda u Atlantiku.Jedinu "gresku" koju je Robertson napravio bila je brzina pri kojoj je Titan udario u santu leda  otprilike 1000km od Njufaundlenda ,a to je 25 cvorova. Titanik je u tu santu 1000km od Njufaundlenda udario krecuci se brzinom od 22,5 cvorova.
Devojcica Lora Bakston igrajuci se sa balonima napisala je svoje ime na jednom od njih pre nego sto ga je "pustila" da odleti. Pronasla ga je druga Lora Bakston.Obe su imale istu boju ociju i cudne kucne ljubimce: labradora, zeca i hrcka. Od tog momenta su postale nerazdvojne!
Dva blizanca koja su razdvojena po rodjenju dobila su isto ime DZIM. Dzim Luis i Dzim Springer upoznali su se u 39-toj godini zivota. Obojica su se dva puta zenili. Prva zena im se zvala  Linda, a druga Beti - obojici!Obojica su imali po sina koji se zvao Dzjems Alen! Obojica su radili kao zamenici serifa. Pili su isto pivo, pusili iste cigare, vozili isti model Shevroleta!
Sansa da vas pogodi meteor je 20 triliona prema jedan. Radivoje Lajic iz Bosne tvrdi da ga je meteor pogodio 6 puta. Za svaki kamencic ima urednu potvrdu na kojoj pise da  kamen nije zemaljskog porekla. Zasto ga malo malo stize meteorit vrlo je cudno - kakva god da  je poruka.
Kad smo kod kosmosa jedna neverovatna slucajnost nalazi se i u kosmosu. Sunce je 400 puta vece od Meseca,  i 400 puta udaljenije od Zemlje. Zbog toga dolazi do pomracenja Sunca jer se planete savrseno poklapaju!
Sestra SejlaVenvort i Doris Dzin Hol  su istog dana u isto vreme odlucile da posete jedna drugu.Krenule su istim putem sudarile se poginule. Vozile su identican model dzipa.
Edgar Alan Po je objavio knjigu "Avanture Artura Gordona Pima"  u kome opisuje  brod u nevolji u kome posada ostaje bez hrane. Na kraju odlucuju da pojedu "malog od palube"  po imenu Ricard Parker. 46 godina kasnije desava  se nesreca na brodu  u kojoj je pojeden mladic po imenu  Ricard Parker. Obojica su imali po 17 godina.
Buducnost. Skoro sam sigurna kada se budu nasle nove smernice za odredjivanje prostora i vremena objasnice se mnoge slucajnosti koje idu do prorocanstva. Verujem da zivimo u paralelnim univerzumima i da zato ne mozemo da objasnimo ove slucajnosti koje to sigurno nisu, vec one nuznosti koje pominje Seneka i koje kad tad moraju negde da se dogode.
Proslost. Bile  bi potrebne stranice  i stranice da se ispisu sve slucajnosti za koje ja znam. Ali kako su iz mog zivota ne verujem da bi bile nekom zanimljive kao ove opste poznate. Mozda samo jednu koja je obelezila moj zivot. Dakle, upoznam momka u autobusu kojim idem na posao. Za dva meseca on se zaposli u istoj firmi, pocnemo vezu. Rastanemo se posle dve godine, i ode svako na svoju stranu.  A onda, slucajnost sretnemo se na Adi i ponovo otpocnemo vezu. Kratku letnju! Tek treci put kad smo se sreli na doceku Nove godine nastavili smo vezu koju smo "ozvanicili " pre 30 godina i jos smo zajedno. Kako li smo se uvek sretali na mestima gde  zapravo nije bilo sanse da se sretnemo?!
RAZMISLITE MALO O SLUCAJNOSTIMA! DA LI SU BAS SLUCAJNOSTI?

Нема коментара :

Постави коментар