петак, 4. март 2016.

VINCA

VINCA JE NASA BUSUCNOST A NE PROSLOST! BILO JE TO VREME BEZ RATOVA,VREME PROSPERITETA!A ZNATE LI ZASTO JE NESTALA VINCANSKA KULTURA I CELOKUPNO VINCANSKO STANOVNISTVO? ZATO STO SU BILI MIROLJUBIVI, NISU ZNALI STA JE RAT PA SU POD NAJEZDOM RATOBORNIH PLEMENA ISTREBLJENI, A NJIHOVA KULTURA JE ,PA RECIMO ZABORAVLJENA! ZAMISLITE  MIRAN ZIVOT BEZ RATOVA! KA TOME TREBA DA TEZIMO!
VRATIMO SE U VINCANSKI PERIOD!
Dakle,Vinca je postojala kao urbano uredjeno naselje cak 5.000 godina. Arhitektura samog naselja bila je nesto sto Evropa tada nije imala.Pravilno rasporedjene ulice i zgrade,mnogobrojne zanatlije, trgovine,visoko slozena kultura i nadasve bogato pismo samo su delovi sveobuhvatne Vincanske kulture.Prioret u njihovoj kulturi ipak predstavlja obozavanje zenske plodnosti i njeno slavljenje kroz mnoge oblike u slikarstvu i vajarstvu! Pored umetnosti,  svakako je bila tehnoloski najnaprednija praistorijska kultura u svetu. Najranija metalurgija bakra u Evropi potice sa vincanskog lokaliteta Belivode!
Da ne bih sada prepisivala iz raznih tekstova i Vikipedije sve ono sto Vincu stavlja na mesto metropole i kulturnog centra u doba neolita samo cu reci da su posedovali sve ono sto coveku treba za lep,lagodan i srecan zivot.
A onda je krenula neka surova civilizacija, ratovi, potrosacki mentalitet, suluda trka sa tehnologijom, ubrzanje vremena i sva cetiri jahaca apokalipse!
Jedino me tesi sto citajuci mnogo o uverenju naucnika da BAS SVE POSTOJI ZAUVEK U SVEMIRU , ALI RASPOREDJENO PO PARALELNIM SVETOVIMA, nadam se da cemo opet upasti u vreme spokoja i kulture!
Buducnost. Naucnici su vec predvideli da cemo voditi ljubav sa robotima vec za desetak godina, a za jos manje vremena ce nam roboti preuzeti veliku vecinu poslova. Naime, ja sam jedna od onih koja veruje u tehnolosku apokalipsu.Do 2020-te godine cak pet miliona ljudi bice zamenjeno robotima.
Prvi na udaru su radnici na transportu i skladistenju, cak 3\4 (72%) bice zamenjeno robotima.
Mehanicari za popravku vozila su sledeci sa 63% zamene radnika sa kompjuterima.
Slede ishrana i usluzne delatnosti 62%,proizvodnja, 52%, gradjevinarstvo31% i tako dalje. Znaci, shvatate sta hocu da kazem nece nas unistiti ona apokalipsa koja je unistila Vincu (smrt,glad,bolest,rat) nego ona koju smo sami napravili  -vrhunska tehnologija. Humanoidni roboti i kiborzi ce nam doci glave.
Proslost. Ako prestanem da kukam i  dase samo  sa setom  secam proslosti koja u mom slucaju doseze 50-tak godina unazad .razumete da smo jos mogli da  sprecimo   ovo sto se dogadja. Mogli smo da spasemo svet. Ali, da smo to ucinili nikad se ne bi vratili u neolit cemu tezimo. Bar ja!
ZNACI U TOME JE CAKA! ZRTVA NEKOLIKO CIVILIZACIJA POTREBNA JE DA SE PONOVO LJUDSKI ROD VRATI U VREME BLAGOSTANJA! JER OVO STO SAD ZIVIMO NIJE BLAGOSTANJE VEC SISTEMATSKO UNISTAVANJE LJUDSKOG RODA.
LEONARDO DA VINCI I VINCA I NIKOLA TESLA! SVETO TROJSTVO ZA LEP I ,SRECAN I NORMALAN ZIVOT DOSTOJAN COVEKA! ALI KAKO STICI DO TOGA?

Нема коментара :

Постави коментар