четвртак, 10. март 2016.

'RODJENI' BEOGRADJANI

VELIKA JE PRIVILEGIJA BITI RODJENA BEOGRADJANKA! MADA JE MOZDA BOLJE BITI PARIZANKA ILI NJUJORCANKA! MENI JE I OVO PRVO SASVIM OKEJ! EVO I JA PONOVO SEBE UHVATIM DA PRICAM KAO STO PRICA VECINA LJUDI U MOJOJ OKOLINI! I NE SMETA MI ZAISTA RAZLICITOST, TO STE VALJDA VEC SHVATILI ,ALI OD SRCA ZALIM STO SVE MANJE IMA PRAVIH BEOGRADJANKI!
Prave Beogradjanke su one ne isfolirane, ne opterecene dokazivanjem ko su i sta su! One su samosvesne, pametne, lepe i odmah se vidi da im je Beograd utkan u DNK.
Najveci problem zapravo imam sa onim devojkama koje dodju u Beograd i posto poto hoce da budu prave Beogradjanke. I misle da su uspele da nas zavaraju svojim izgledom i ponasanjem. E pa nisu.
Evo nekoliko nacina da prepoznate sta je original, a sta nauspesna kopija:
-prava ce Beogradjanka pokazati svoj stil i ukus tako sto ce se  u skladu sa finansijama obuci najbolje sto moze i to ono sto joj najbolje pristaje,
-pricace u skladu sa vremenom u kome zivimo, i u skladu sa krajem grada u kome je odrasla,
- za dobrog ortaka izaci ce u staroj trenerci, nenasminkana ,ali spremna za pomoc,
-ne prenemaze se u restoranu ili kaficu, vec pije i pivo ako to zeli,
-ima jasan stav u vezi svih vaznih stvari, i briga je ako je "prozivaju" zbog toga,
-ume da se snadje u svakoj situaciji,
-hrabra je i borbena, ali i dalje uvek  zenstvena ,
-pokazuje svoja osecanja, ali zna meru,
-razmazena je u granicama normale,
- daje sve za ekipu i svoj grad ....
Naravno to je samo delic onoga sto prave Beogradjanke jesu.
Za one koji jos ne znaju da ih "provale" (mada se pitam ko su ti ljudi) evo necega po cemu bar mozete da skapirate one koje sigurno nisu Beogradjanke, a to zele da budu po svaku cenu:
- u restoranu narucuje parfe od marakuje i cudi se kako nema,
-kada se vrate iz inostranstva u kome su boravile cirka mesec ,dva, naprasno zaborave srpski ,
-one govore mesavinu srpskog,engleskog i snobovskog jezika, i sve svoje selfije hestaguju (selfiji su obavezno  u brendiranoj odeci i pored nekih ogromnih ogledala, luksuznih spavacih soba i slicno),
-na sve nacine mora da ti kaze kako je VIP osoba i kako moze da udje gde ti ne mozes (ovde VIP znaci Veri Iskompleksirana Persona),
-uvek, ali uvek  sede pored prozora u kaficu, da bi bile vidjene,
- i uvek, bas uvek te pitaju da li ti je ta majicica od Kineza, a ako kazes da je original "pametnica" te pita da li si ti original???
Buducnost. Beograd ce biti sve veca metropola, ali u njoj ce biti sve manje Beogradjanki. Veliki gubitak za Beograd, ali i za ceo svet. Biti  rodjena Beogradjanka je neprocenjivo, neponovljivo . To je jednostavno institucija, brend ,nesto vredno paznje. Beogradjanke, ne dajte se. Izdrzite ove ptitiske od strane nekulturnih i isfoliranih devojaka. Vi ste blago, i kao takvo morate biti sacuvane po svaku cenu.
Proslost. Nekada su Beogradjanke bile u vecem broju nego danas, a onda su ih nepravedno istisle dodjoske! Ponosim se, ja sam Beogradjanka seste generacije. To je kao da nosim titulu grofice, kneginje, ma princeze, carice! I da, mi nikada nismo omalovazavale devojke koje su u Beograd dolazile radi obrazovanja ili zaposlenja. Prihvatale smo ih onakve kakve su.Danas je sve drugacije. Niko ne postuje nikoga.Ni mi njih, ni one nas. Ali to je druga i duga prica.
ZAVRSIMO JEDNOM KONSTATACIJOM. KOPIJA SE 'PROVALJUJE' NE MOZE NIKAD BITI ORIGINAL. S DRUGE STRANE RODJENE BEOGRADJANKE TREBA DA SE DRZE STROGO ZACRTANIH PRAVILA PONASANJA KOJA VAZE VEKOVIMA. KAD OBE STRANE 'POKLEKNU" , PA DODJOSKE HOCE POSTO POTO DA BUDU BEOGRADJANKE, A BEOGRADJANKE KAO DA SE STIDE STO SU RODJENE U BEOGRADU PA MALTENE TO KRIJU DOLAZI DO VRLO,VRLO APSURDNIH SITUACIJA!




Нема коментара :

Постави коментар