недеља, 28. август 2016.

STA DANAS MUSKARCI CINE ZA ZENE

KOLIKO SU DANAS MUSKARCI SPREMNI DA UCINE NESTO ZA SVOJE DEVOJKE ? A  TEK ZA ZENE? DA LI SE ROMANTIKA IZGUBILA? DA LI SU ROMANTICNIJI MUSKARCI ILI ZENE?
Sve se menja. Ono sto je bilo romanticno nekada ,sada bi bilo potpuno neprihvatljivo. Danasnje vreme donosi nove nacine kako da pokazete devojci da vam je stalo do nje! svakako postoje i obrnute price jer devojke sve vise preuzimaju nekadasnje uloge u udvaranju od muskaraca. Tako da danas devojke kada nekog zele one ga i dobiju. Najzanimljivije je da ni muskarci nisu "laka roba" kao sto ni zene nisu bile nikada pa je potrebno i namuciti se dok nekog ne osvojis i to najcesce bas na romantican nacin. Muskarci su sada mnogo romanticniji od devojaka. A devojke su sada nesto spustile kriterijume pa ne traze vise od muskarca da prave svakve ludosti da bi ih osvojili. Tako da je potpuno dovoljno samo flertovanje preko drustvenih mreza ili  mobilnog telefona, nekada cak i uzivo i sve se dalje odvija samo. Ni pisamca, ni cvece, mi namirisane maramice, ni penjanje na drvo, pa na terasu do sobe svoje voljene, ni dvoboji , ni romanticne setnje. Sada se ljubav odvija onako kako zivimo -brzo i bez mnogo trosenja emocija i reci. Steta. A ljubav je kroz celu istoriju bila pokretac svega. I strasti i mrznje i dobrih dela i ubistava i samoubistava. Ljubav je najjaca ljudska emocija. Zato joj i treba posvetiti mnogo paznje.
Danasnji muskarac u svojim dvadesetim godinama ima zavrsen srednji nivo obrazovanja ( tek je student) ili vec nesto radi, dosta ih je bez ikakvih obaveza ni posao ni skola nego bleja. Devojku nalazi shodno tome kako provodi dan, dakle ili na fakultetu ili na poslu ili na mestima kao sto su kafici,klubovi i slicno. Ako je student zajednicko ucenje je vec dovoljno za zblizavanje i otpocinjanje veze. Tu nema mnogo sta da se uradi. Malo flertovanja  uz ucenje i ako postoji interesovanje veza moze da pocne. Romantika moze da nastane na sastacima, ali danasnji mladi nemaju ni vremena, ni maste ni volje za tko nesto. A i cemu kad  su vec zajedno? Ako se mladi ljudi upoznaju na poslu , poziv na pice ili neki izlazak vec ,moze da pruzi dosta mogucnosti za romantiku , od mesta za izlazak do cveca, sitnih paznji, prijatnih iznenadjenja... Mozda je ova grupa i potpuno drugacija zato sto imaju i  svoje finansije za izlaske . Mladi koji nista ne rade nego idu sa zabave na zabavu  i upoznaju gomilu devojaka nisu uopste spremni na neke romanticne ideje ,a "muvanje" sa ribama obavljaju najcesce samo za to vece.
Kada imas dvadeset godina zivot je pred tobom i to nije fraza. Mozes da imas sve sto pozelis. Ali ako se zaljubis u neku osobu koja ti ne uzvraca ljubav, moras da imas dobar plan kako da je pridobijes. E tu na scenu stupa romantika. Neka genijalna ideja ! Neko iznenadjenje koje ce joj pokazati velicinu tvoje ljubavi. Neka "ludost" koju niko nije napravio ni za koga . To su stvari preko kojih je tesko preci totalno bez emocija. Ako postoji i najmanja sansa ljubav vaseg zivota bice vasa. Ali zaista morate da se potrudite. Ipak ne idite ni u krajnost. Ako vidite da ne reaguje na vasa dva-tri iznenadjenja odustanite ma koliko vam bilo tesko.
Kada ste vec u braku i zelite da pokazete ljubav svojoj zeni nemojte to ciniti samo na dan zaljubljenih, dan zena ili njen rodjendan.  Cinite to kad god osetite potrebu. Donesite joj neki poklon ( ma jedan cvetic ili neku cokoladu), izvedite je na veceru ( ako imate dece ostavite ih babama i dedama), sto da ne i neki romanticni vikend samo vas dvoje, zatim joj pokazite da vas privlaci kao i onda kada ste samo izlazili, podelite svoja interesovanja sa njom ( i obrnuto), i sto da ne ponekad mozete da napravite i neku "ludost", iznenadjenje iako ste je vec osvojili i izivite u braku. To je fantasticno romanticno i preko potrebno za dobar  ,uspesan i dugovecan brak.
ROMANTIKA SE DOSTA IZGUBILA. I VREME JE TAKVO. I MI SMO DRUGACIJI. DRUGACIJE RAZMISLJAMO,  IMAMO DRUGACIJE OBICAJE I VEROVANJA , I NACIN ZIVOTA NAM JE DRUGACIJI. ALI KADA UVECE LEGNEMO U KREVET SAMI ILI SA VOLJENOM OSOBOM SVAKO OD NAS POZELI DA JE TOG DANA DOZIVEO NESTO ROMANTICNO. DA MU JE VOLJENO BICE POKAZALO KOLIKO GA VOLI! NARAVNO TO I SEBI JEDVA PRIZNAJEMO ALI JE ISTINA DA SVI TO ZELIMO!
ZATO POKAZUJTE LJUBAV. MUSKARCI ZENAMA, ZENE MUSKARCIMA JER SMO SADA SVI POTPUNO RAVNOPRAVNI. I NEMOJTE DA VAS JE SRAMOTA I  NEMOJTE DA VAM BUDE TESKO!

Нема коментара :

Постави коментар