петак, 15. август 2014.

GMO BEBE

GMO BEBE. NARAVNO ZNAMO GDE U SAD. AMERIKA JE PONOSNO OBJAVILA  DA JE 30 BEBA GENETSKI MODIFIKOVANIH ZDRAVO I DA JE TO PRVA GENERACIJA "vestacki odgajenih ljudi.Sta da se vise kaze o izigravanju Boga? A on postoji (sta god bio :neka silam vanzemaljci) i gleda! Dokle ce nas pustiti da se igramo ? Hoce li ipak biti od "igracke"_"placke"? Mnogo pitanja i strepnje. Uvek iznova ponavljam: Dobro je da se napreduje u medicini,nauci,tehnici.Ali...Opravdanje za ovu "proizvodnju " beba od vise DNK "davalaca" nasli su u tome sto se tako resava problem steriliteta. Tako potencijalni roditelji imaju daleko vise sanse za roditeljstvo nego kod obicne "vantelesne oplodnje".
.Znaci to razumem.Ali kako monogamna ljudska vrsta sto je bila prvenstvena ideja stvaeanja Adama i Eve ,moze da odgaja dete koje i jeste njihovo i nije.?Vrlo eticko pitanje.Dete po svaku cenu i to razumem.Ali to onda otvara niz drugih pitanja i problema.Recimo, procenjuje se da u Srbiji ima oko 180.000 nevecanih parova.Sto realno jos vise otvara slobodu u izboru ucesnika u "pravljenju" bebe?! Zar ne? Institucija braka sve vise nestaje i nazalost deca se sve redje radjaju.Narocito na onaj divan prirodan nacin 9 od ljubavi muskarca i zene).Sad decu  mogu da imaju "singl" roditelji ,istopolni roditelji..Sto znaci da detetu kome je potrebna sigurnost porodice za pravilno vaspitanje dobija "krivu" sliku tradicionalne porodice.Da napomenem samo da je "nebeski kompjuter " resio da osvezi svoju igricu " Ljudska  vrsta na zemlji",ostavljajujci nas u uverenju  da smo mi kao pronasli GMO BEBE!!!!
Buducnost.Mislila sam da je masta prosecnog coveka (pa i mene) sposobna raspolazuci brdom informacija kojima nas zatrpavaju da docara buducnost.Nazalost moja masta ne moze da postigne brzinu kojom se ostvaruje buducnost.Ja taman zamislim izgled coveka  u nekoj buducnosti ,ono vec humanoidni roboti imaju osecanja .Zamislim "vestacku oplodnju' i mislim se kako je to neverovatno cudesan proces ,a ono nastaju GMO bebe .Zamislim da kad covek uz napredak medicine moze duze da zivi,medicina mi nabije na nos da  moze da "povrati" u zivot coveka koji je umro zamenjujuci mu krv hladnim rastvorom slane vode.I kako da mastam?
PROSLOST. Tradicionalna porodica je bila nestp sto je podrazumevalo regularan brak i radjanje dece po sistemu prirednog intimnog odnosa. Ifenomenalno je funkcionisalo .I bilo je sustina prave ljudske vrste. U sta se sad sve to pretvara ko zna? Da napravim poredjenje nekad i sad mnogo je tesko jer je toliko razlicito kao da su mimo mene prosli vekovi. I ne mogu da se snadjem u ovim vestima.
Dobrodosli u svet maste lisenog  svega onoga za sta ste verovali i u sta ste verovali da postoji.











'p

Нема коментара :

Постави коментар