недеља, 10. август 2014.

ODELO JE KOSTIM ZA ZIVOT

ODELO JE KOSTIM ZA ZIVOT.I MOZEMO DA PRICAMO SAD SVE ONO: "ODELO NE CINI COVEKA ILI VIDI KAKO SE OBUKAO BEZ UKUSA".Pronaci nesto izmedju je vrlo tesko.Slazem se da ako nisi dobar covek dzaba ti najskuplje ili najmodernije odelo,jer kad tad ce te "provaliti" jer neces umeti da se ponasas u skladu sa odelom.Ali opet ponavljam ovo je veku kome se sve gleda povrsno.Pa ni najbolji ne uspe da dobije neki posao ili prosto vase prijateljstvo jer ne izgleda reprezentativno.Vrlo cesto je nodostatak novca prepreka za pametne i dobre ljude.A visak novca omogucava  povrsnim ljudima da od istih takvih "zasluze" uspeh i prijateljstvo.I tako.Kad se probudimo obucemo kostim za zivot i stavimo masku(lice koje hocemo da pokazemo drugima) i zaigramo na velikoj pozornici(kako je i Sekspir nazvao zivot).Isad sve zavisi od nas kako cemo odigrati za uspeh.Na toj pozornici mi smo i glavni glumac i reziser i scenarista i kostimograf i scenograf.Pa ako ne uspemo ne smemo nikog da krivimo osim sebe.ZATO SE TREBA OBLACITI U SKLADU SA SVOJOM LICNOSCU.Samo ako smo potpuno "iskreno " obuceni mozete i publiku da ubedite u ono sto zelite i hocete!
Buducnost.Bice verovatno kao isve drugo.Privatnost nece postojati i bicemo uniformisani u uniforme koje ce nas stititi samo od spoljnih uticaja,a koje ni slucajno nece biti odraz naseg karaktera.
Proslost. Gledajuci razne kostime iz proslosti zaista se zapitam kako je Marija Terezija mogla da bude toliko uspesna zena u onom cudovisnom korsetu i krinolini? Koliko je ona imala celicnu volju da sedeci dok je satima oblace,friziraju,sminkaju odlucuje o zakonima,vojsci,prosvetiteljstvu i da rodi 16-toro dece?Naravno da sam svesna da je moda morala da se kroz vekove prilagodjava nacinu zivota.Danas smo svi u farmerkama i patikama spremni za "niski start" u trci prezivljavanja.Svecane haljine i odela ostavili smo za maturske veceri ,svadbe i sahrane.Svaka cast izuzecima koji su uspeli da dobiju dobre poslove pa moraju da svaki dan nose odelo. - kostim uspesnog coveka. Mi ostali drzimo se sadasnje "uniforme" farmerke, patike i pokusavamo da ostanemo bar na PROSEKU!!!
POZDRAV!

Нема коментара :

Постави коментар