субота, 2. август 2014.

PARADOKS DEDE

PARADOKS 'DEDE".DA LI JE MOGUCE ILI NEMOGUCE PUTOVATI KROZ VREME?Covek je odlucio da otputuje u proslost ,pronadje i ubije svog dedu i to u periodu pre nego sto je deda upoznao babu. Sto bi znacilo da jedan roditelj "putnika" kroz vreme ne bi ni postojao.Iz cega sledi zakljucak da ovaj 'putnik nije ni mogao biti zacet. Ali ako nije postojao te nije mogao da otputuje radi ubistva,njegov deda je jos ziv ,pa ce se "putnik" ipak roditi ,putovati kroz vreme i ubiti dedu. Komplikovano zar ne? I kako tvrde svedoci koji su slucajno prosetali kroz vreme iz nekog nepoznatog razloga (iznenada se pojavio portal,zbog savijanja vreme-prostor kontiniuma)bili su u proslosti i videli svojim ocima srednji vek.Najcuveniji je svakako slucaj dve devojke iz 1901 -ve godine koje su setajuci Versajom,osetile snazan vetar koji ih je odveo do ljudi obucenih u odela s kraja 18-tog veka, unakazenog coveka i mosta koji je srusen pre 1901-ve godine, za koji se ispostavilo da je stvarno postojao.Rudolf Fenc spada u jednu od urbanih legendi (i li istinu ko zna?).Godine 1950-te pojavio se u Njujorku na sred kolovoza obucen u odelo iz XIX veka Delovao je potpuno "izgubljeno'.Udaraju ga kola i on na licu mesta gine. U njegovim stvarima pronalaze biznis kartu na ime Rudolf Ferenc, 70 dolara, racun za odrzavanje konja, token za pivo u salonu koji te godine ne postoji,pismo sa adresom na Petoj aveniji i sva su dokumenta izgledala vrlo 'sveze'.Ima mnogo tih slucajeva za koje niko ne moze da dokaze da li su stvarni ili izmisljeni,ali svakako goliciju mastu.
Buducnost. Ceka nas vremenska masina.Pa iako je ne vidimo i ne znamo nista o njoj ja mislim da ona postoji, i da je oduvek postojala.Zamisljam je kao rucni sat .Funkcionisace po  principu teleportacije ,a karta za prolazak bice "cekiranje' licnog cip na rucnom satu (vremenskoj masini).Onda "nebeski kompjuter" probere vas zahtev i posalje vas onamo gde ste vi zeleli .I ne samo da cete pomucu rucnog sata putovati po proslosti ili buducnosti, moci cete i po sadasnjosti na lokaciju koju god pozelite da stignete u sekundi.Jer doci ce i taj dan kada cemo shvatiti da su vreme i prostor beskonacni i da u isto vreme mozemo biti u Budimpesti i Beogradu.
Proslost.Odrasla sam naravno na filmovima gde je vremenska masina poprimala razna oblicja, Najvise sam "verovala" telefonskoj govornici koja je bila mesto za teleport. Naravno onda je sve to bila fikcija,ali kako se dokazalo da sve knjige i filmovi postaju realnost tako ja sada verujem da postoji i nacin za teleportaciju i naravno vremenska masina.
VREMENSKA MASINA MORA DA POSTUJE PRINCIPE KVANTNE FIZIKE, TEORIJU RELATIVITETA STIVENA HOKINGA(NE AJNSTAJNA).ZATIM MORA DA POBEDI TEORIJE ZAVERE (postojanje vanzemaljaca na zemlji) I NA KRAJU DA BUDE ZNAK KONACNE PREDAJE.

Нема коментара :

Постави коментар