уторак, 25. новембар 2014.

FRIZURA

FRIZURA NE CINI COVEKA,ALI COVEK SVAKAKO CINI FRIZURU I nije samo modni detalj,dobro, vazan modni detalj ,ona je odraz vaseg karaktera koji upotpunjava uz izgled vaseg lica onaj prvi utisak koji ostavljate na druge ljude.Zato je vrlo bitno kakva vam je frizura i da li vas ona pokazuje kakvi ste ili je samo moderna.Jos jedna u nizu dilema.Pre neki dan sam gledala emisiju o coveku od 85 godina koji zadnjih 70 godina ( a i sada) sisa muskarce.Njemu verujem kad kaze da je frizer taj koji treba da vam predlozi frizuru,ali to se poverenje stice godinama.Danas  retko ko ide kod stalnog frizera,a o poverenju da ne pricam .Izmedju dve obaveze udjete u prvi frizeraj i osisate se ili napravite frizuru ubedjeni da znate sta radite. Izlazite zadovoljni (sto je vrlo bitno),a sad da li vam ta frizura odgovara ili ne nema veze ,vazno je da ste taj posao brzo obavili.Nema potrebe da ponavljam da su ljudi u obozavanju svog tela i kose otisli vrlo daleko. Pa svi vidite da se samo prica o teretanama fitnes centrima,a frizerske radnje sad se zovu,studio, atelje i u njima frizeri pustaju svojoj kreativnosti na volju..Mada bi moj savet bio kada je moda uopste u pitanju, budi svoj i drzi se svog ukusa ,stila i onoga za sta si siguran da ti dobro stoji i da se slaze uz tvoju licnost. Ma, ne dozvolite da zarad mode izgledate tragikomicno.
Buducnost.Znam. Ako uopste ostane neka dlaka na telu svi ce imati istu frizuru. Na istom licu ista frizura,a kako drugacije?Pa ti sad vidi kakav je ko na prvi pogled. Ali dobro je sto se to nece bas tako brzo desiti ,nadam se. Ipak kosa je najveci ukras naseg lica i uopste spoljnog izgleda.Nekoliko prelepih holivudskih glumica sisanjem na celavo dalo mi je neki uvid kako bi to izgledalo.Nazalost to nije prava slike jur su one prelepe svakako(sa kosom ili bez).Ali kako ce izgledati ruzne osobe? Ili ih nece biti? Bez obzira kult kose je jedna kategorija u nizu koja ce sigurno svima nedostajati..
Proslost. Moram da se vratim na onog simpaticnog dedicu sa pocetka bloga. On tvrdi da postoje samo setiri nacina sisanja i frizure uopste. Celav (brijanje glave),kratko sisanje,srednje sisanje i duga kosa.A da su razne frizure samo pitanje pomodarstva.Dobro ,lepo je videti lepu frizuru. Ruzno je videti masnu i neurednu kosu.ili neku bas ekstremnu frizuru. Pa onda da se vratim do 60-tih godina proglog veka kada su svi nosili paz frizuru zbog Edit pijaf ili uzasno natapiranu kosu zbog holivudskih diva.Muskarci su zeleli da lice na Bitlse pa je ta frizura bila kao obavezna za sve muskarce koji su drzali do sebe. Sedamdesetih hipi pokret naterao je devojke i mladice da raspuste svoje duge kose kao znak protesta .Sloboda je bio njihov lajv motiv pa je i kosa u skladu sa tim morala da leprsa.Osamdesetih je uslo u modu izvlacenje sedih pramenova kod devojaka cemu nisam ni ja odolela,a devedesetih je zbog ratova i inflacije nosio svako ono sto je mogao da priusti. U XXI vek smo usli sa Ciroki frizurama i za devojke i mladice, da bi sada svi bili u "ombre" fazonu. COVEK SA KOSOM OBOJENOM U VISE BOJA STO LUDJIH TO BOLJE!
ZNACI VERUJTE SEBI I NE TREBA DA IZGLEDATE MODERNO PO SVAKU CENU, VERUJTE FRIZERU JER ONI ZAISTA ZNAJU DA PROCENE STA JE DOBRO ZA VASE LICE!

Нема коментара :

Постави коментар