среда, 12. новембар 2014.

PLAN 'B'

UVEK SAM VOLELA DA IMAM ALTERNATIVU ILI PLAN "B".Znate ono u filmu kad kazu prelazimo na plan B.Doduse u 90% slucajeva  je bio bolji prvi plan,ali i tih 10% zasluzuje da se nesto proba i drugi put i na drugi nacin.Dobro svi znamo da za bas sve postoji alternativa.Ali je mena jako interesantna i nekako neiscrpna kao tema.Kad nam posete lekara uniste sve nade i kad popijemo  "brdo lekova( a doktori nas na to prisiljavaju jer dobijaju procenat od farmaceutskih kuca) i kad ne vidimo izlaz,jave se doktori alternativne medicine..SAD NARAVNO TU POSTOJE  I HOMEOPATSKI LEKOVI KOJI ZAISTA MOGU DA POMOGNU (ali bas i da izlece nisam sigurna).Zatim verujem dosta u akupunkturui akupresuru.Dok u bele magove i iscelitelje ne bas. Mozda u danasnje vreme treba samo jedno pitanje postaviti: Da li je vera u isceljenje put ka isceljenju? Onda bi tu i placebo lecenje bilo bolje od bele magije Tako da kad vase lecenje zapne u coravi sokak posegnite i za planom B,ali ne budite previse naivni i ne verujte bas u sva cuda koja vam sve vise "serviraju" sto vise novca ostavljate.
Buducnost.Pa, mislim da ce ona biti sama po sebi potpuno alternativna u odnosu na medicinu kakvu danas poznajemo.Farmaceutske industrije ce biti svedene na vrlo mali broj bez mogucnosti uticaja na lekare.A "rezervni delovi " ce biti svima dostupni.Tako da ce i domovi zdravlja i  doktori opste prakse potpuno nestati.Ostace samo bolnice i doktori specijalisti za svaki delic naseg tela.
Proslost.Za vreme trudnoce "ukocila" sam  se ki nisam mogla da se ispravim. Lekari nisu bili za to da pijem lekove, pa ni da se mazem kremom koja u sebi ima "ipobrufen".A bolovi su bili neizdrzivi. Pogotovu sto mi je kretanje bilo otezano sto zbog savijenog polozaja sto zbog velikog stomaka.Onda mi je jedna komsinica koju dobro poznajem predlozila da idem kod nekog coveka u Mirijevo.Otisla sam i da mi se nije dogodilo ne znam da li bi poverovala da mi neko prica. Covek je u momentu utvrdio koji je prsljen u pitanju i "namestio" ga. Kada sam mu pruzila novac uz mnogo zahvalnosti,on je odbio.Znaci verujte ovo nije bajka. I tako verujem da jos ima ljudi koji su posteni i zaista znaju da pomognu. Ali zbog onih koji zloupotrebljavaju nasu nemoc dosli smo u situaciju da nikom ne verujemo. A opet.....Kad su u pitanju deca i najteze bolesti ne zalimo novac i dajemo ga i kad traze i kad ne traze i koliko traze,Nazalost.
PA SAMO DA KAZEM DA JE ALTERNATIVNA MEDICINA MOGUCA I DA POSTOJI, ALI JE JAKO RIZICNO ICI KOD BILO KOGA AKO NEMATE PREPORUKU OD RODJAKA ILI PRIJATELJA KOJIMA VERUJETE.
I DA. UGLAVNOM JE ONA TU DA POMOGNE ALI JOS UVEK NE MOZE DA IZLECI. PA DOK NE DODJE BUDUCNOST TREBA DA SE DRZIMO OVE MEDICINE KOJU IMAMO!!!!

Нема коментара :

Постави коментар