среда, 26. новембар 2014.

ZLOSTAVLJANJE

JOS UVEK NE SHVATATE DA STE ZLOSTAVLJANI? JOS UVEK NE ZNATE DA LI STE ZRTVA SAMO VERBALNOG NASILJA JER MISLITE DA POSTOJI SAMO FIZICKO NASILJE?Hajde onda da i ja smaram sa cinjenicama koje Evropska unija (ovde na nju gledajte kao napredniju civilizaciju)prepoznaje ako ste zrtva zlostavljanja u partnerskoj vezi.Kako prepoznati zlostavljaca?
ZLOSTAVLJAC U VEZI:
preti ili fizicki napada partnera,
u besu ne bira reci,gubi kontrolu,baca ili lomi stvari,
vredja partnera u raznim situacijama cak i javno,
reaguje na veoma buran i posesivan nacin,ne prihvata razlike u stavovima,
konstantno proverava svog partnera,optuzuje,izmislja razloge za svadju,
pokusava da odlucuje za oboje bez konsultovanja onog drugog,
cesto konzumira alkohol ili drogu,
ZRTVA U VEZI
oseca se nesigurno,sputano,cesto uplaseno i nesamostalno
konstantno otkazuje dogovore ,cesto odustaje od stvari koje su joj jako bitne,
ima znake fizickih povreda,
partner je tera da mu bude uvek dostupna
izolovana je od porodice i drustva.
Ne treba da prepoznate sve simptome.Dovoljno je danas da uocite bar neki.i da bez obzira koliko volite osobu koja vam to cini dobro razmislite da li treba da to trpite.A sigurno da ne treba.I bez obzira sto mislite da necete moci dalje da ostvarujete svoj zivot jer vam je ta veza oslonac .Moje iskustvo nazalost ispunjava sve od datih stavki .Zato i zelim da ovaj blog posvetim (iako se sada vise nego ikad prica o tome),devojkama,zenama koje jos uvek zarad ljubavi ili interesa trpe ovakvo zlo.Za sve moze da se nadje resenje i nije istina da se ne moze izaci iz ovoga.Nije vazno koliko imate godina ili dece ili nemate posao ili stan.Ako resite,a to je realno najtezi deo sigurno cete i uspeti.Akad uspete shvaticete da ste pogresili sto ste toliko dugo trpeli .Uspecete samo ako verujete u sebe ,a srecom da se i u SRBIJI zlostavljanje sve vise prepoznaje i da se zenama pruza velika pomoc.Dobro,najvise morate vi da uradite sami za sebe, jer realno radi se o vasoj kozi. . Samo hrabro! Stisnite petlju jer zene jesu jaci pol.Ne dozvolite nikom da vas gazi.
Buducnost. Price o matrijarhatu nikad dosta. Moje uverenje je da su sve uspesne zene vestice jer uspevaju da obavljaju toliko poslova u toku dana. Pa, uskoro ce sve zene biti vestice jer ce im tehnologija pomoci da sve urade brzo i dobro.I dzaba sto ce nas izjednaciti po izgledu,ali ako bar jedna zena bude u timu naucnika zene ce odrzati danasnji nivo jaceg pola. Zelim to od sveg srca za svoje potomstvo (zensko naravno).
Proslost.Zlostavljanje u porodici nekako je u Srbiji tradicionalno i prenosi se sa kolena na koleno,kao narodne pesme i obicaji.Muskarci oduvek veruju da su Bogom dani i da njihova rec mora da se slusa.Dobro nekad i jeste bilo tako.Ali dosla su nova vremena i oni nece da se suoce sa istinom .Zale se na tranziciju,politicare ,ne prihvataju da rade poslove ispod svog nivoa i svu svoju nemoc i ljubomoru sto su zene sada uspesnije jer su veci borci pretvaraju u zlostavljanje koje im po njihovom shvatanju i dalje daje moc.Da nije strasno bilo bi smesno koliko se trude da izgledaju jako dok izgledaju jadno.U mojoj ulici samo zene rade,a muskarci sede na cosku i piju pivo ili rakiju i cekaju da im se vrate zene k...e (taj epitat dobijamo jer smo dugo zbog posla van kuce) i krenu sa uvredama cim udjemo. I ne vredi im objasnjavati jer da mogu da vide istinu oni bi nam pomagali a ne bi nas zlostavljali kako bi se  i dalje osecali mocnijim od nas - takozvanim glavama porodice.
STOP ZLOSTAVLJANJU!

Нема коментара :

Постави коментар