петак, 21. новембар 2014.

VIRTUALNI SVET

VIRTUALNI SVET POSTOJI U SADASNJOSTI,POSTOJACE U BUDUCNOSTI.POSTOJAO JE I  U PROSLOSTI ALI MI NISMO ZNALI.Toliko informacije pristize sa interneta u toku samo jednog dana, da ne mogu svakoj da posvetim blog. Ali ove dve su nekako povezane pa cu ih spojiti.Predvidjanje i resavanje zlocina u virtualnom svetu.U Londonu policija    testira -  koristi  softver kojim se predvidja koji ce kriminalac i gde u Londonu izvrsiti zlocin.Misli se iskljucivo na ubistva i ranjavanja jer su u njega ubaceni podaci na tu temu u zadnjih pet godina. Sva imena pocinilaca takvih zlocina i svi njihovi zlocini objedinjeni u jedinstveni registar!. Mnogi se bune pozivajuci se na krsenje gradjanske slobode .Naravno da uvek ima za i protiv svih kompjuterskih programa i registara. Ali opet i najmanja nada da ce neko spreciti moguci zlocin uliva sigurnost. Mada opet uvek postoji mogucnost i zloupotreba, Takvi smo mi ljudi. Uvek smo na  granici dobro-zlo.Kako recimo ako znamo da je neko seksualni manijak mozemo da predvidimo i sprecimo njegov zlocin ili kako ako je vec pocinjen mozemo da dokazemo ko je to ucinio. Pa naucno se to zove penilna petismografija koja se kombinuje sa virtualnim svetom .T u je samo problem nekoga staviti na taj test. Ali napretkom tehnologije to bi otprilike izgledalo ovako. Seksualni manijak bise uvodio u specijalnu prostoriju koju nazivaju virtualni trezor. Na penis mu se stavlja prsten koji meri uzbudjenje.Tehnologija omogucava da osoba sve ono iz virtualnog sveta cime se stimulise misli da se zaista desava. Sve ostalo je procena psihologa koji prate njegove komande u igrici i stepen uzbudjenja na prstenu.
Buducnost. Nekako verujem u to da ce buducnost jako smanjiti kriminal .Najvise zbog tehnologije i vise svesti ljudi. Nekako ce svi biti edukovani o zlocinima,zatim bice praceni pomocu cipova i jednostavno i da neko pozeli da izvrsi neki zlocin nece moci jer ce biti sprecen (postojace sofver za predvidjanje zlocia sa jedinstvenim registrom na celoj planeti), a za seksualne manijake sigurnije ce biti u virtualnom nego u realniom svetu.Sto da rizikuju sa zivom zrtvom kad moze u virtualnom svetu da siluje,ubija i radi sta zeli.
Praznjenje ce biti prihvatljivo jer pravih zrtava nece biti. Eto jos jedne koristi u buducnosti.Virtualni zlocini u virtualnom svetu.
Proslost.Kao sto stalno napominjem da smo mi svi samo likovi iz virtualne igrice jednog ce dana isplivati i nece me vise smatrati ludom kad pricam o tome. Zato znam da virtualni svet postoji oduvek,ali ga mi tek sada spoznajemo i upoznajemo. Mnogo me fascinira prica o tome,ali da se zadrzim samo na temi  zlocina. Zamislite samo da je postojao softver koji bi u tom Londonu predvideo ubistva Dzeka Trboseka?Ne bih da nabrajam sve zlocine i sve monstrume koji su mogli biti spreceni! Ali zamislite samo!

Нема коментара :

Постави коментар