среда, 10. децембар 2014.

BRIGIT DZONSON

DECEMBAR! SVI  GA NEKAKO JEDVA CEKAMO. A ONDA PLANIRAMO DA OVAJ USRANI PAMPERS(STARA GODINA),ZAMENIMO ZA CISTI (NOVA GODINA) kao da sledecih 365 dana necemo opet praviti sranja.Nekako me ovi dana dok cekamo da se zavrsi jos jedna godina asociraju na Dnevnik BRIGIT DZONSON.Svi nekako svodimo racune ,gledajuci koliki nam je procenat ispunjenja plana , a onda kad se razocaramo nada da ce sledece godine biti bolje tera nas da pravimo jos nerealnije i cudnije planove.Prvog januara pocecemo dijetu,ostaviti pusenje,zapoceti stednju novca,preispitivati emotivnu vezu promeniti friziru i uopste stajling,razmestiti namestaj u omiljenoj sobi.......A u stvari ......Realno svi znamo kako se to zavrsi.Cudna su ljudska bica. Potpuno smo u stanju da sebe uverimo da u Novoj godini pocinje i nas novi zivot.GLUPO! NOVI ZIVOT sigurno ne zavisi od prvog januara nego od nas samih i nase volje da zaista nesto promenimo.I kako nas bas taj decembar uvek podstakne na promene? Kako bas tada hocemo da se menjamo? Da li zbog praznicne atmosfere i euforije koja nas sve zahvata hteli to ili ne?A onda prodje i prvi januar,a mi smo i dalje isti u nasim zivotima kakvi jesu, malo mamurni ali sa cistim pampersom.
Buducnost. Novo racunanje vremena koje ce se neminovno desiti verovatno ce promeniti nase zivote.Neko sumiranje utisaka i pravljenje planova ne dolazi u obzirjer cemo biti programirani.Mozda ce ce nam ostaviti Novogodisnju noc i pustiti da vide kakvi smo kad nas ne kontrolisu.A kad vide?!
Proslost.Deca najvise vole sve te price o Novoj godini jer su jos mala i naivna i veruju u Deda Mraza.Cak i ona sto pouzdano znaju da im roditelji kupuju poklone. Ali pokloni su pokloni ko god da ih donosi. I vec tako mali znaju da kalkulisu i da nam pricom o tome kako ce sledece godine biti bolji i slusati nas vec stavljaju do znanja da ulaze u nasu semu.Semu menjanja pampersa. Mladi Novogodisnju noc shvataju kao jos jedan dobar provod i najrealnija su starosna grupa. Ne moraju ni sebi ni roditeljima da obecavaju da ce biti bolji. Zato oni koji su presli 30-ti,40-tu,50-tu zacrtavaju planove koje ce sigurno ostvariti u Novoj godini sa akcentom na sigurno.
MA VOLIM JA DECEMBAR. ZAISTA. OVAJ 50 I NEKI VOLIM MOZDA I NAJVISE OD SVIH JER SAM SHVATILA DA SE PAMPERS MOZE MENJATI U BILO KOM DOBU GODINE I U BILO KOJOJ ZIVOTNOJ DOBI! I mozete ga uvek menjati iznova I IZNOVA!
SRECNA VAM NOVA GODINA!!!!

Нема коментара :

Постави коментар