среда, 3. децембар 2014.

PROMENA CRKVENOG KALENDARA

AKO SE SVETI JOVAN BUDE SLAVIO O7.O1. STO JE DOSAD BIO TERMIN ZA BOZIC ONDA ce ono sto je osam vekova bila Srpska tradicija otici nekud kao i sve sto smo uvek uspeli. A sada bas ovih dana smo uspeli da se Srpska slava nadje na UNESKO-voj listi nematerijalne bastine. Tako i treba jer jer je jos Sveti Sava dao odrednice kako treba slaviti slavu. DoDUSE ZA OVOLIKO VEKOVA MALO SE IZMENILA ILI MNOGO ALI JE BITNO DA IMA KONTINUITET I DA JE JEDINSTVENA NA PLANETI.Ako papa Franja kao pripadnik jezuita koji nikada nisu bili na celu RIMOKATOLCKE CRKVE uspe u svom naumu da "pomiri"pravoslavnu i katolicku crkvu,a poceo bi od kalendara koji bi trebao da bude jedinstven - katolicki naravno eto nama Svetog Jovana za Bozic. Mnogo se prica o ovom "mirotvorcu".Mnogo toga novog je uneo u Vatikan. ,i to dobrog. Jezuiti su svojom strogoscu i asketizmom pridobili i Mariju Tereziju koja im je pridavala veliki znacaj pogotovu sto su kako je ona govorila upravo jezuiti stub njene apsolutisticke vlasti i da samo zahvaljujuci njima uspeva da odrzi u redu svoje ogromno carstvo.ISUSOVCI  su drugo ime jezuita i kako i katolici i pravoslavci veruju u Isusa (jezuiti narocito) sigurno da Franja u toj slicnosti trazi sjedinjenje obe crkve koje veruju u Isusa spoji u jednu. Nije to losa zamisao. Hriscani (koji se i zovu po Isusu) i jesu jedna vera,a do raskola je doslo mozda bas zbog zapostavljanja Isusa ili s druge strane cak i nepostovanja jer mu se oduzima njegov Bozanski deo ,a favorizuje ljudski (a gresiti je ljudski). Pa tvrde da je Isus pravio vrlo velike greske. Dobro ne bih ja sad u tu temu jer realno ko moze dobro da zna sta je bilo pre 2000 godina. Da se vratim ja na nase slave koje kad krene jesen i zima okupljaju ljude po kucama na druzenje. I svaka kuca ima svog Sveca kome je posvecena slava. I zato smo jedinstveni jer i Jevreji imaju slave ali slave svih ne SVAKA KUCA SVOJU. Da li ce i ovaj jezuit kako su oni jezuiti sa dvora Marije Terezije biti uspesan i stvoriti jedno ogromno Hriscansko carstvo?
Buducnost.Opet mislim da je u pitanju vremenska masina, Jer kako se bas sad pojavi papa Franja da ujedinjuje hriscanstvo kad smo na pragu gibitka ove civilizacije .I realno kako je Benedikt pobegao iz Vatikana kad oni imaju mandat do smrti,a tek se onda bira drugi papa?.Sve to navodi na kruzenje vremena i prostora i da cemo sigurno u vrlo skoroj buducnosti biti svedoci onoga sto je nekad postojalo .Jedna, jedina Hriscanska crkva. I to je nece Franja ujediniti nego ce celokupnu planetu vremenska masina vratiti u to vreme jedinstva Hriscana. Naravno ,ko prezivi nacice se u cudu u potpuno drugoj civilizaciji,ali ako zna istoriju zacas ce se snaci. Otud moja terorija da mnogi ljudi putuju kroz vreme pomocu vremenske masine ,a nekad i cele civilizacije "nestanu" pa se negde opet pojave!
Proslost. I da se vratimo na ono sto nas najvise interesuje.Da li ce nam datume koje imamo toliko dugo zameniti zarad nekog jedinstva?Nama koji smo za vreme komunizma isli toliko daleko da smo nase kumove,rodjake,prijatelje posle boravka na slavi prijavljivali jer slava nije smela da se slavi. A opet je prezivela i komunizam i sve ratove i naprednu tehnologiju pa valjda ce i jednog Rimskog papu pa bio on i jezuit i mirotvorac i sta god.Srbin je cudo!Do god mu nesto ne zabrane on to uzima zdravo za gotovo,a kad mu zabrane ili samo istumbaju datume za koje je on navikao da ne radi nece lako proci. Ajd ti naredi svom organizmu da radi 20.januara, (Dzabe nije radio 07.01 kad po novom kalendaru pada Sveti Jovan) jer bi tada i ovako bio slobodan. A KAKO DA RADI 20-TOG KAD  JEDNOSTAVNO NIJE NAVIKAO!!!!!

Нема коментара :

Постави коментар