недеља, 14. децембар 2014.

ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA

STA JA  SAD TU DA PRICAM - ISTORIJA JE UCITELJICA ZIVOTA. ZNAMO! ALI KAKO ONDA KAD TO ZNAMO USPESNO NE ZNAMO KO SMO? SRBIMA JE UNISTENA ISTORIJA.A narod bez istorije kao i da ne postoji.Nije fora u nacionalizmu. Nije ni u tome da nas svi mrze. Cela istina je u tome da smo mi jedini pripadnici bele rase koji su pucali u Amere posle II svetskog rata..Tokom ovih 15 vekova jer kazu da smo se niotkuda stvorili na Balkanu u VI veku svi su izuzetno bili ljubomorni na srpsku civilizaciju .I najvise od svega mi se ustvari svidja naziv za Srbe - ma pusti ih oni su nebeski narod. Pa i jesmo i zato kao takvi smo svima trn u oku. Ma kakve su gluposti one price da smo mi na raskrsnici putevai da nas zato stalno uvlace u rat jer im kao trebaju teritorije. Ma ne. To je samo prica za malu decu. Prava istina je sto su skapirali da mi jesmo kolevka civilizacije koliko god im to neverovatno zvucalo. Ni ona prica sa cuvenim Fridrihom BARBAROSOM I NEMANJICIMA  nije za dzabe i potpuna je istina. Najveci osvajac u srednjem veku komadao je hranu rukama dok se na dvoru Nemanjica jelo viljuskom.To je nasa istorija. Civilizacija kakva je sada ustvari za Srbe je postojala mnogo ranije. A ljubomora je grozna stvar. I pokusavaju na sve nacine da nas ponize i da zanemare ocite dokaze da smo mi ta prva civilizacija na ovim prostorima. Imrze nas jer smo u necemu bili bolji od njih.Da opet ne spominjem AMERE,ali brate i navodni VI vek opet je neverovatna prednost nad XVIII kad su postu svu poubijali sve civilacije AMERIKANCI doseljenici sa konca i konopca postali neka civilizacija. I sve posedujemo naucnike vrhuhnskog kvaliteta, medicinare koji su svojim genijalnim pronalascima pomogli svetu,matematicare,fizicare.... ma sve. Ali nam nedostaje samopouzdanje. Drzava nas ubija politikom i vise je briga za dnevne gluposti nego za istoriju i pametne ljude kojih ovde nikad ne nedostaje.
Buducnost. Pa ono pre konacne apokalipse i prelaska u Americku planetarnu civilizaciju trebali bi malo da se zagledamo u sebe i da jednom za svagda svima nabijermo na nos ko su SRBI. Da skupimo sve delice slagalice i da argumentovano objasnimo i Evropi(NI hITLER NIJE PODNOSIO NASU ISTORIJU PA JE PRVO 06.04.1941-VE GODINE BOMBARDOVAO NARODNU BIBLIOTEKU SA SVIM SREDNJOVEKKOVNIM SPISIMA) i Amerima ko su bre Srbi. Pa nek nas potpuno istrebe kao sto su Maje i Inke. Nema veze .Ako su mogli da istrebe tako mocne civilizacije nek istrebe i nas. U istom smo rangu. ALI PRE TOGA NEK CELA PLANETA ZANEMI PRED ISTINOM KO SU SRBI. Pa nek i bude onda taj smak sveta.
Proslost. Znam kako zvuci. Kao mis kad upadne u bure sa rakijom pa kad izadje nekako vice :Gde ste macke da vas sredim?"Ali zaista je ovo samo blog o tome kako nasu istoriju ne cenimo pa sad u XXI veku skupljamo kosti Karadjordjevica. Nema tolikog mesta na celom svetu osim mozda na nebeskom komjuteru gde bi Srbi pokazali svoju bogatu istoriju. A ono sto smo svi ucili u skoli (a mnogi od nas su i mrzeli istoriju jer im je bila dosadna)samo je delic ogromne slagalice ispisane u toliko vekova postojanja. Zamislite samo koliko mi istoriju imamo a kao da nam ona nista ne znaci.
BILO BI DIVNO DA U OVOM SVETU TEHNOLOGIJE I DOBRE KOMUNIKACIJE NASI ISTORICARI ISPRICAJU OSTATKU SVETA NASU SRPSKU ISTINU! NISTA VISE NE MOZE DA NAM SE DESI OSIM POGRESNE POLITIKE NASIH POLITICARA PA DA NAS BOMBARDUJU I  UNISTAVAJU NASU ISTORIJU. SVE TO NEMA VEZE AKO SE ONI BAR MALO POTRESU STO SMO TOLIKO SUPERIORNIJI OD NJIH!

Нема коментара :

Постави коментар