субота, 27. децембар 2014.

PROSVETA

IZJAVA JEDNOG  PROSVETNOG RADNIKA OZBILJNO PRETI DA PROMENI RACUNANJE VREMENA.EVO ZASTO! KAKO STRAJK PROSVETARA TRAJE VEC NEKO VREME A ,KAKO SE PRIBLIZIO KRAJ PRVOG POLUGODISTA RESILI SU DA STVARI DODATNO ZAKOMPLIKUJU.Ne samo sto nece odrzati veca za zakljucivanje ocena,pa te ocene jer nisu zakljucene nece upisati u knjizice,nego nece a zapocnu drugo polugodiste. Ali nemojte misliti da oni nece dolaziti na radno mesto .Hoce ,ali ce se zadrzati na gradivu za prvo polugodiste!!! Znaci oni drze nastavu u stilu Dana mrmota ,a deca kao zadnjih 20-tak godina gube na kvalitetu,na vaspitavanju i obrazovanju za sve pare. Kakav primer dobijaju deca svih ovih godina? Te casovi 30 minuta, te se gube mnogi radni dani,te i za ono malo vremena sto se kao radi deca najcesce dobijaju samo brojeve strana na kojima se nalazi gradivo koje moraju da nauce.Sad ako imaju srece da im roditelji pomazu (a znamo ko sad ima uopste vremena i volje za to),ko nema pokusava da shvati,pa ako uspe uspe ako ne slaba ocena. Sad ni deca nisu sva ista.Neko je bas briga ,sto se vise nastave gubi to vise vremena za "bleju".A slabe ocene i tako ce popraviti zadnjih dana skolske godine.Druga deca koja su ambiciozna ili sto je jos mnogo gore ciji su roditelji ambiciozni jako mnogo gube zbog ovih strajkova jer ako hocemo da budemo realni profesorsko predavanje je neprocenjivo.Jer nije za dzabe u sistemu obrazovanja da postoje predavaci i na fakultetu a kamoli u osnovnoj i srednjoj skoli.
Buducnost. Znanje ce se sticati ugradnjom cipa vec po rodjenju,a onda ce se nadgradjivati prema potrebama zajednice. Profesori nece postojati,a ni djaci.Velika steta. Nek prica ko sta hoce najlepse doba u zivotu jeste to dok stices znanje u skoli. A danasnji profesori to nisu shvatili i zarad plate kaljaju svoju profesiju .Jer to je jedna od onih profesija kao i medicina u kojoj bi oni koji pruzaju znanje mladim ljudima (kao sto medicinari pruzaju fizicku pomoc obolelilma) treba to da rade najvise iz ljubavi.
Proslost. Zaista je nekad bila velika cast biti profesor. Odnos profesora i dece bio je potpuno drugaciji.Autoritet s jedne strane i postovanje pravila s druge strane sjajno je funkcionisao.Danas deca ne postuju profesore jer im ne sluze bas kao idealan primer neceg pozitivnog i dobrog. A profesori su razapeti izmedju pribavljanja materijalnih sredstava i uvodjenja koliko toliko autoriteta medju ucenike. Treba svi da se sete proslih vremena.  I da obe strane shvate da se postovanje stice medjusobnim poverenjem.Ako  ucenici veruju da ce  profesori  posteno predavati gradivo i posteno ih oceniti,a profesor ako veruje da ce ga ucenici ispostovati i uciti ono sto im zada i pridrzavati se pravila ponasanja u skoli. onda plata ne bi smela da se ispreci u tom odnosu kao nepremostiva prepreka.Drzava bi trebala da profesorima da platu dostojnu njihovog obrazovanja da ih to ne bi opterecivalo u odnosu sa decom.A ucenici bi trebali da shvate da ce odrasti u mnogo bolje ljude ako od malena prihvate postovanje autoriteta.
PROFESORI MOLIM VAS ISPOSTUJTE DECU,DAJTE IM KNJIZICE SA OCENAMA I POCNITE DRUGO POLUGODISTE SA GRADIVOM  KOJE ZA NJEGA PREDVIDJENO. DECA NE TREBA DA ISPASTAJU!!!

Нема коментара :

Постави коментар