уторак, 30. децембар 2014.

NOJEVA BARKA II

NOJEVA BARKA II DEO.NA KRAJU OVE GODINE IAKO SMO U PRETPRAZNICKOM RASPOLOZENJU MORAM DA ISPRICAM ILI DA DOVRSIM PRICU. U VISE NAVRATA SAM PISALA KAKO POJEDINE VRSTE NESTAJU .Naucnici idu dotle da tvrde da ce do 2200 godine nestati polivina vodozemaca,cetvrtina sisara i 13% ptica.Rusi su ozbiljno shvatili dolazak seste Apokalipse i resili su da do 2018 -te godine u Svetsku bazu DNK (KOJA CE BITI U rUSIJI NARAVNO) smeste uzorke svih zivih ali i izumrlih bica.Projekat su pokrenuli u institutu Lomonosov i zove se NOJEVA BARKA.Genetska banka cuvace zamrznuti materijal po savremenim metodama,a imace i razvijen informacioni sistem ,te biti povezana sa centrima koji takodje cuvaju za sada samo ugrozene vrste u Britaniji i organizacijom MILENIJUMSKI ZASAD gde se cuva seme svake biljke sa planete.Kad bude trebalo sve to sto se cuva moze se reprodukovati! Pa ce ona prica od juce sve manje biti bajka kad na planeti zajedno budu ziveli zmajevi(dinosaurusi i mamuti) i ljudi i dzinovske ptice i biljke mesozderke.....
Buducnost. Izgleda veoma zanimljivo da posle kraja uvek bude novi pocetak. PA TAKO NE TREBA VISE NI APOKALIPSA DA NAS PLASI. Sve ce se naci u zamrnutom stanju ,stavljace se u "mikrotalasnu pecnicu) i za nekoliko minuta eto nam prijatelj za setnju covek ili pas svejedno ili lepo cvece u basti ili ribice za bazen........beskonacne mogucnosti.A poceli smo samo sa odmrzavanjem i spremanjem hrane,a vidi dokle smo dogurali?Covek je cudo.
Proslost,Do skoro nisam mogla ni da zamislim sta ce covek sve biti u stanju da uradi ,I sada se potpuno sokiram sa plaovima koji naucnici imaju.I to samo sa onim delom koji hoce da nam kazu. Pa se onda po milioniti put vratim na postanak zivota na nasoj planeti. Sta ako smo izvadjeni iz zamrzivaca i odmrznuti?Kakve price o milionima godina evolucije.ZASTO SLUZE "LJUDI  U CRNOM"? Izbrisu nam secanja.I vreme. I uvek kad treba. Ko nam je dao ovu ideju za zamrzavanje, ili uopste za tako velike poduhvate? Razmislite malo. Pa oni koji to znaju vec odavno,pa ponekad rese da podele i s nama kad im dosadi nasa igrica,prebace nas na visi nivo! E to se dogodilo! Prosto zamrzavanje i odmrzavanje!!!

Нема коментара :

Постави коментар