петак, 19. децембар 2014.

SVETI NIKOLAS ILI DEDA MRAZ

PRICA ZA OVAJ DAN KAD SE SLAVI SVETI NIKOLA MOZDA I NIJE POTPUNO TEMATSKA ALI KUD SVI TU I JA.Nasa slava JE NESTO POTPUNO DRUGO I CESTITAM SVIMA KOJI SLAVE ALI JA OVOG PUTA PRICAM O AMERICKOM istoimenom svecu i o deda MRAZU i poklonima.KAKO smo vec dugo vremena pod uticajem tog Koka-kolinog brenda (onog divnog dedice sa reklame) nekako i ako odavno ne verujemo u njega ocekujemo na kraju decembra poklone i srecu i radost.A sta ako roditelji nisu zadovoljni sa decom?A sta ako deca nisu zadovoljna sa roditeljima?Recimo roditelji previse ocekuju od svoje dece. Iz brige i ljubavi naravno,ali sve svoje frustracije i ambicije sruce na glavu jadnog deteta koje pod tolikim pritiskom ne uspe ni delic toga da ostvari.I  roditelji koji pruzaju "sve" svom detetu a ono nikako ne postaje Supermen i deca koja se trude ali im od straha od neuspeha bas i ne uspeva su u pravu.Medjutim,ne postoji nacin da se takvim roditeljima  "otvore oci".TOLIKO DALEKO IDU DA PRETE DETETU DA NECE DOBITI PAKETIC OD DEDA MRAZA.Jer roditelji su uvek u pravu. A gde je tu sreca i radost za Novogodisnje praznike?Takodje i deca ocekuju mnogo od svojih roditelja .Pa ako im se roditelji nisu snasli u tranziciji i postali su gubitnici bez posla,bez nade i cilja - decu je sramota pred decom uspesnih roditelja .A narocito im tesko pada ako moraju da preuzmu teret celog domacinstva na sebe a imaju tek 18-19 godina.GLEDAJUCI SVOJE DRUGARE KOJIMA JE JEDINA BRIGA GDE CE IZACI UVECE NIJE IM LAKO.I bore se ibrane i prete roditeljima da nece dobiti paketice(hranu i lekove),ali ne vredi.Roditelji su uvek u pravu.I nikako nece da prihvate da u ovakvoj situaciji sigurno nemaju pravo.
Buducnost.Sreca,radost,sreca.Pijte Koka-kolu,cekajte Novu Godinu i DEDA MRAZA .Slavite i Svetog NIKOLU i pustite osecanjima na volju.Jer ih vise nece biti.Pa ce se veze izmedju roditelja i dece toliko oslabiti da ce potpuno biti svejedno ko je roditelj a ko dete .Svako ce ispunjavati svoj odredjeni program.Ambicije ce kao i osecanja nestati kao i pobednici i luzeri.Zato srecna nam buducnost. Potpuno je super!
Proslost. Nekada u onom komunizmu -socijalizmu znao se red. Preko Sindikata sva su deca dobijala poklone od Deda Mraza pa i predstavu na kojoj bi se on "licno" pojavio.I za decu i za roditelje to su bili najlepsi trenutci .Svi su jedva cekali kraj decembra.NAJBOLJE od svega bilo je to sto deca nisu ni morala da budu "dobra' a dobila bi svoj paketic, svoje slikanje sa Deda MRAZOM i toliko srece i radosti .A roditelji? Bili su opusteniji i srecniji .Za takvim roditeljima zalim .KAKO SU SE ONI PROMENILI PROMENILA SU SE I DECA

Нема коментара :

Постави коментар