уторак, 23. децембар 2014.

MISTERIJE

KAKO TO OTPRILIKE FUNKCIONISE?! MISTERIJE SU NERESIVE KROZ HILJADE GODINA ,A ONDA NAS IPAK UDARI ISTINA POSRED CELA.HTELI MI DA PRIZNAMO ILI NE SVE OVO STO SAD POSEDUJEMO POSTOJALO JE I PRE.Necemo da priznamo ali je tako. Kompjuter doduse analogni bio je od bakra i postojao je u prvom veku pre nove ere.Pronadjen je pocetkom 20-tog veka u blizini Grckog ostrva Antikitera. Naucnici ni do danas nisu uspeli da shvate kako je tacno funkcionisao ali je otprilike radio prema astronomskom polozaju Sunca i Meseca.A nama se dogodilo da nam kompjuteri nisu prepoznali na prelasku u XXI vek da li je 1900 ili 2000 godina. Za 19.januar 2038 ponovo predvidjaju kolaps kompjutera,kao sto se skoro dogodio zbog muzickog hita Gangam stil.Dvadeset dva veka naprednija tehnologija posustaje dok se bronzani kompjuter verovatno pod budnim vanzemaljskim okom nije nikada otrgao kontroli.Zanimljive su i baterije pronadjene 1936-te godine  20 km od Bagdada koje su iz  oko 200 godina pre nove ere,znaci 2000 godina pre nego sto su pronadjene.Kao sto su i egipatske mumije pusile duvan i drogirale se kokainom i hasisesem 2000.godina pre nego sto su i duvan i droga pronadjeni.Ili one "cevi" iz Baigonga-  kineske pecine koje su 8% od nepoznatog materijala.a  za koje se veruje da su ih ostavili vanzemaljci posle neke svoje posete Zemlji..TOLIKO MISTERIJA IMA NA NASOJ PLANETI  KOJIMA NE ZNAMO POREKLO (KAKO SU DOSPELE TU),A OPET ISTRAZUJEMO SVEMIR KAO DA SMO IH SVE NA ZEMLJI RESILI.Mada opet i tu ima logike ako otkrijemo u Svemiru nesto takvo onda cemo mozda razresiti o cemu se tu radi. Mozda nas samo iz svemira ocekuje resenje!Tako na Marsu vec dve godine postoji konstantno povecanje metana za koji naucnici tvrde da ih proizvode mikrobi(a mikrobi su naravno ziva bica).Sto ukazuje da na Marsu postoji zivot.
Buducnost. Trazeci vezu izmedju misterija na Zemlji i u Svemiru covek ce sigurno pronaci istinu. Mene samo jedna stvar kroz sve ovo vreme pisanja blogova zbunjuje. Ako vreme kruzi i stalno idemo iz civilizacije u civilizaciju kako onda nismo sigurni u postojanje zivota van Zemlje?Zar ne postoje zapisi o tome? I da li cemo mi buducim generacija ostaviti zapise o tehnologiji i otkricima iz ovog naseg toka postojanja?.Doduse u Rusiji je pronadjen cip sa nepoznatim zapisom u kamenu starom 5ooo godina.Da ,ali ko ce ga desifrovati?Znaci moguce je i da postoje zapisi ali ih mi ne mozemo naci. Igrica koju igraju ljudi na planeti je bas zanimljiva.Uz toliko sadrzaja i ma i opciju -trazenja izgubljenog blaga-zapisa iz kruznog toka vremena.
Proslost.Toliko mnogo nalazista (i kod nas i u svetu).Pronadjeni su ostaci mnogih civilizacija. Neke naucnici "znaju" da protumace neke ne. Neki pronalasci ostaju misterije. Sad verovatno postoji razlog za to. Mozda su pravila igre takva, Da se nalaze predmeti irazne gradjevine (neke i nestaju) kao sto je nestalo telo mumije iz Meksika dugacke 35 cm koju su pronasli i taman kad su poceli da je istrazuju ona je nestala.

Нема коментара :

Постави коментар