четвртак, 29. јануар 2015.

IZBORI,IZBORI,IZBORI

IZBORI.IZBORI,IZBORI.....DOBRO JE IMATI IZBORE! A NAUCNICI SE TRUDE DA NAM OMOGUCE STO VISE IZBORA. SAD DA LI SU BAS SVI TI IZBORI REALNI KAO LAIK NE MOGU DA TVRDIM. ALI LEPO JE PROCITATI STA SE SVE NUDI I STO DA NE MALO MASTATI!Recimo jedan od izbora bi bio PUT U SREDISTE ZEMLJE, a drugi PROLAZ KROZ TUNEL U DRUGU GALAKSIJU. Ako bi izabrali put u srediste Zemlje verovatmo bi naisli na mnoga iznenadjenja. Pa i juce sam pisala sta samo ispod Beograda postoji sto je realno i urbana sredina, a ovaj blog je nastao povodom clanka koji opisuje jedan deo Rumunije koji cine sume skoro tipa dzungle. Naravno arheolozi,biolozi, istoricari koji su pronasli ulazak u jednu od pecina svedoce o jednom potpuno realnom svetu koji zivi u dubini zemlje. U beskrajnim hodnicima nailazi se i na skelete sto ljudske sto zivotinjske,ali i na bizrne (za nasa shvatanja) zivotinjice i "ziva bica" potpuno nam nepoznata. Dobro,oni su morali da se prilagode zivotu u mraku i pod zemljom ali je verovatno njima to normalna zivotna sredina.Iduci sve dublje,sve je manje tragova ikakvog oblika zivota,ali ljudima je nedostupno da idu jos dublje,a tamo ko zna?Mozda postoji jos neka zivotna sredina i jos neka vrsta zivota? Za sada je sve to za ljude jedno veliko pitanje. One pecine u raznim krajevima sveta koje su dobila najjezivija imena kao "Pakao" ili "Prorociste",za koje se veruje da u njima nestaju ljudi.Sva relevantna istrazivanja su pokazala pogotovo sa Malte iz pomenute pecine nikada nisu nadjeni ljudski ostaci.Prilikom zadnje nesrece u kojoj su nestali ucitelj i 30 djaka,a ostaci nisu nadjeni iako je trazeno savremenom tehnikom  hodnici su zapecaceni kao i pecina i zabranjena su dalja istrazivanja i arheolozima. Znaci ispod Zemlje ( ne mora bas da bude naziv Zil Vernove knjige ono Put u srediste zemlje) nego do dubina do kojih covek moze da ima za hrabre i radoznale uvek ima prepuno iznenadjenja.A sada malo u istrazivanje Svemira. Paolo Saluci astrofizicar i saradnik naucnog casopisa Annals of phycisc objavio je da u nasoj galaksiji postoji "crvotocina' to jest tunel kroz Mlecni put koji je po njegovom misljenju prolazan.Taj tunel bi nas odveo u drugu galaksiju.ON IDE TOLIKO DALEKO DA PREDPOSTAVLJA UPOREDJUJUCI MAPE DA JE CELA NASA GALAKSIJA MLECNI PUT USTVARI TAJ TUNEL!!!
Buducnost. Verovatno ce naucnici i ubuduce spremati mnogo toga sto cemo imati prilike da saznamo iz obilja  danas nepoznatih stvari za ljudsku vrstu. Mnogo toga ce se otkriti i mnoga ce se putovanja desavati u oba pomenuta pravca.Ljudi ce upoznati najzad i Nebo i Zemlju. Ali.... Nazalost kad se to desi moracemo da napustimo nasu planetu i da odemo na drugu. Bar ja mislim!
Proslost. Pa pomenula sam vec Zil Verna. Covek je oduvek bio radoznao i voleo je da sazna o stvarima koje ga okruzuju sto moze vise. Ipak nije do dana danasnjeg mnogo toga uspeo. Okeani su skoro neispitani, pecine i hodnici ispod zemlje u svim krajevima sveta i na zemlji mnoge djungle i pustinje. A Svemir tek naslucujemo ,a ne da pouzdano znamo sta krije. Tako da mislim da jesmo davno poceli da upoznajemo nasu planetu ali da je taj put do njenog potpunog poznavanja jos daleko!!!!

Нема коментара :

Постави коментар