среда, 21. јануар 2015.

ALO KOMSIJE IZ SVEMIRA

SAD PRE NEKI DAN SAM PISALA NA TEMU URBANE LEGENDE IV O RADIO - SIGNALU KOJI SE EMITUJE VEC 45 GODINA NA RUSKOM JEZIKU DIREKTNO U SVEMIR!A od 2007-me godine i oni nam uzvracaju .Da li nas je neko "skapirao" to je super!Dosad je uhvaceno oko sedam impulsa iz udaljenosti oko 5,5 milijardi svetlosnih godina.Ako jos i znamo da se radio signali krecu brzinom svetlosti onda je jasno da smo valjda do sad mogli da ostvarimo neku komunikaciju sa bicima iz svemira.Sa Meseca nam svetlost stize za 1,27 sekund,Merkur i Sunce nam salju svetlost za 8,19 minuta,Venera za 12,69 minuta,Mars za 18,64 minuta Jupiter za 48,5 minuta. K AKO  ONDA NISMO UBEDILI KOMSIJE DA KOMUNICIRAMO?!Kapiram ja da ne racunamo isto vreme,mozda je to jedan od razloga sto nam se ne sretnu signali. Ali kad bi nekako uspeli da uskladimo vreme sigurno bi mogli da "pricamo" sa komsijama. Na pomenutim planetama sigurna sam da postoji bilo kakav oblik zivota.Tako da me zaista intrigira ko to tamo zivi u Svemiru i kako da stupimo u kontakt sa njim?
Buducnost.Tehnologija neminovno juri nemogucom brzinom(citaj brznom svetlosti).Tako da je samo pitanje bliske buducnosti kada ce moci svako da ima dostupnost signalima iz Svemira. Tako da cemo uz nas novi nacin putovanja (brzinom svetlosti) moci da pridodamo i komuniciranje sa vanzemaljcima.Volela bi da se resi Misterija univerzuma mozda ce se onda resiti i mnoge misterije zivota na Zemlji.Mada opet kako god racunali ta udaljenost od 5,5 milijardi svetlosnih godina je prevelika razdaljina da bi poslali taj odgovor na signal.Jer ispada da su ga oni nama poslali 900 miliona godina pre nego sto je nas Suncev sistem poceo da se formira. A mozda mi ipak negde gresimo.
Proslost. Pa i telefon je bio cudo! Mobilni telefon nesto neverovatno! Pa ipak smo uspeli da povezemo sve kutke nase planete na bilo koji nacin. To je jedna od najvaznijih stvari koja se desila u zadnja dva veka. Povezanost i komunikacija,najbrzi nacin stizanja informacija od tacke A DO tacke B.Nista vaznije ne postoji. Tako da te informacije bukvalno kreiraju zivot svakog coveka. Zamislite kako bi bilo da imamo informacije i iz Svemira.Bilo bi zaista izuzetno. I to ne samo zbog klimatskih promena nego i zbog naseg kretanja kroz Svemir.
PA KOMSIJE MOLIM VAS POSALJITE NAM VAS NACIN RACUNANJA VREMENA I BUDITE STRPLJIVI SA NAMA JER REALNO MISLIM DA SMO ZANIMLJIVE KOMSIJE. A AKO FUNKCIONISE ONAJ 'NEBESKI KOMPJUTER "KOJI STALNO SPOMINJEM ONDA JE TEK REALNOST KOMUNIKACIJE BLIZU!MOZDA VEC ZA DVA TRI NIVOA!

Нема коментара :

Постави коментар