четвртак, 1. јануар 2015.

PO JUTRU SE DAN POZNAJE

PO JUTRU SE DAN POZNAJE! JEDNA OD NAJVECIH ZABLUDA IKAD! Razmislite koliko puta vas je probudilo suncano jutro koje se pretvorilo u potop kad ste krenuli na posao? Ili kisno i hladno jutro postaje tropski vreo dan ,a vi se vracate opremljeni za hladan i kisni dan? Tako i ova nasa "ptvojanuarska" enigma o tome kakva nas godina ceka posmatrajuci ovaj dan sigurno nece biti realno resena.Pa sami razmislite kako se osecate posle "najludje noci"? Imate volju jedino da se zavucete u krevet i da iz njega ne izlazite ceo dan pogotovo sto je bila ledena noc u Beogradu(a i sire).Onda to znaci da cete cele godine prespavati dan?!
Buducnost. Sa ukidanjem kategorije Docek Nove godine,verovatno ce potpuno nestati nerovanja vezana za pocetke svake vrste.
Proslost.E tu postoji jedna prica,totalno istinita. Moja baka je jako verovala u pocetke.Narocito je imala "pik" na Prvojanuarski dan.TOGA DANA JE INSISTIRALA  NA MOJOJ VREDNOCI U SVIM SEGMENTIMA. MORALA SAM DA UCIM,PEGLAM,USISAVAM,SIJEM CITAM KNJIGE I OSTALO!.To je sve cinila za moje dobro jer ako tako krenem Novu godinu cele cu godine biti vredna,a ucenje ce mi "ici" sa lakocom.I to je mogla dok sam bila mala i nisam krenula sa docecima van kuce. Ne znam da li je to njeno "vracanje" imalo uspeha ja jesam bila dobar dzak i moj rucni rad je bio na zavidnom nivou,a da li je to imalo veze sa torturom Prvog januara zaista ne znam.Logicno kad sam se vracala u zoru posle "novogodisnje noci" provedene na zurci krevet je bio moje omiljeno mesto u kome sam provodila Prvi januar.Pa, opet sam posle naporno radila i ucila cele godine.
Bez obzira na sve mozda nesto ima u verovanju nasis starih .To sa pocecima. Vec sam pisala i o cuvenoj Brigit Dzouns koja je za svaki Prvi januar imala zacrtano sta ce promeniti te Nove godine. Dobro ona bi za par dana odustajala od plana i sve odlagala za neku drugu godinu.Znam i za ponedeljak kad se zapocinju dijete i ostavlja pusenje i za svaki prvi dan nekog meseca.I za Prvi januar...
PA AKO VERUJETE U NOVE POCETKE A VI SE PODIGNITE IZ KREVETA STO PRE I URADITE NESTO U CEMU ZELITE DA BUDETE USPESNI OVE NOVE GODINE .KO ZNA MOZDA "VRADZBINA" I USPE!

Нема коментара :

Постави коментар