петак, 16. јануар 2015.

NEMA LEPOG LICA BEZ DEBELIH G...CA

NEMA LEPOG LICA BEZ DEBELIH G..ICA KAKO JE U NASEM NARODU ODUVEK BIO POJAM ZDRAVLJA I LEPOTE,PA KAD BI SE RODILA BEBA KLJUKALI SU JE DA BI BILA DEBELA TO JEST PO MISLJENJU NASIH BABA ZDRAVA.Bucmasto dece sa rumenim obrascicima je bilo slatko,a mrsavo i bledo bolesno. I sve tako do tinejdjerstva kad su devojcice uplasene svojom debljinom prelazile na anoreksiju ili bulumiju sve u cilju mrsavljenja.Gutale su sve moguce i ne moguce "cudotvorne pilule" za mrsavljenje ili bi potpuno prestajale da jedu. A na organizam koje su mame,babe,tetke,strine kljukale izgladnjivanje je imalo fatalne posledice. Najveci problem nastao je u XXI VEKU to jest danas zato sto je telo postalo nesto cime se reklamiramo u svakoj sferi naseg zivota. Sa lepim licem i zgodnim telom (nikako debelim i opustenim) mozemo sve. Da dobijemo posao koji zelimo, da nadjemo partnera po svojoj zelji,da steknemo najpovoljniji drustveni status. I mlade devojke su umesto pomenutih nacina(mada na zalost jos postoje i ti) krenule na liposukciju, korektivnu plasticnu hirurgiju,ugradjivanje silikona i botoksa?! Liposukciju su prihvatile kao "rutinski" zahvat tipa legnes, isisaju ti salo izadjes tanja,lepsa srecnija.Mozda? A mozda i ne bas uvek. Kod svakog zahvata bilo koje vrste i tog rutinskog postoji rizik .Uzmimamo najsvezniji primer 19-to godisnje misice koja je liposukciju osvojila uz  titulu "najlepsa"?!MERLIN Kvando je umra na operacionom stolu. ZBOG CEGA tacno ne zna se ,ali se zna da toga ne bi doslo da nije otisla na operaciju. Zatim po internetu stalno "iskacu" slike poznatih i nepoznatih devojaka kojima su silikoni ili botoks unistili lice i telo zbog neke lekarske greske ili zbog njihovih organizama koje nisu prihvatile te metode ulepsavanja.Bilo kako bilo i sasvim mlade devojke krecu da se "naoruzavaju " za bespostednu borbu oko reklamiranja svog tela.Naglasavam tela a ne znanja i uopste vrednosti koju jedan covek treba da ima. Jedna poznata pevacica je svojoj cerki za punoletstvo "kupila" nove grudi!.,Novu pamet nema ko da joj kupi.
Buducnost. Tako su devojke i zene krenule pre muskaraca u buducnost kad bi svi mogli da kupuju i dogradjaju ili samo da menjaju tkiva i cele organe. One su shvatile trendove buducnosti i vec sada hoce da budu pola od ljudskog tkiva pola od silikona i botoksa ,sto da ne i litijuma i titanijuma?! Ludo potpuno ali one znaju!!!
Proslost. Mozda je ta teznja ka mrsavosti koja je pocela sa cuvenom manekenkom TWIGI  na kojoj su modeli stajali kao na vesalici. Mozda je lepo i dobro sto i danasnje manekenke teze"twigi" izgledu kost i koza pa umiru do 2te godine od iscrpljenosti. Ne znam.Nije lepo videti debelu devojku(sem kad je to posledica bolesti),ali nije lepo videti ni hodajuci skelet. Neka zlatna sredina treba da postoji uvek.A zdrav i lep izgled ipak najvise zavise od genetike,nacina ishrane i uopste nacina zivota.A narocito od unutrasnjeg zivota i "zdrave" pameti.
DEVOJKE BUDITE ZDRAVE,LEPE A NAROCITO PAMETNE!

Нема коментара :

Постави коментар