уторак, 27. јануар 2015.

DECA I RODITELJI

MOZEMO DA ZATVARAMO OCI I DA NE VIDIMO NISTA! MOZDA JE TO I U REDU!JER NI NAMA NEMA KO DA POMOGNE! I MI SMO U KRIZI  I LOSE NAM JE!ALI DA LI JE NORMALNO DA ROGITELJI ZBOG SVOJIH PROBLEMA NE MOGU DA SE ISKONTROLISU I MALTRETIRAJU  SVOJU DECU?! DA LI JE TO MOGUCE?Oko 10.000 dece u Srbiji je trenutno kod staratelja!Oko 3.000 sklonjeno je iz primarnih porodica zbog zanemarivanja. 2,.ooo roditelja je ostalo bez prava da to budu!Cak 600 malisana godisnje bude izmesteno zbog bezbedonosnih razloga!Jel sad neki dan otac ubio bebu bacivsi je kroz prozor!Jel majke ubijaju i ostavljaju bebe. Jel isfrustrirani roditelji prebijaju svoju decu! Strasno koliko dece luta Beogradom! Tu evidenciju niko  tacno ne vodi.To je toliko strasno da zaista mora nesto da se preduzme. Bebe zanemaruju,predskolsku decu teraju da prose ili "samo" prebijaju bez razloga.I pogresno je mislenje da to samo Romi rade. Nikako nije tacno UZASAVAJUCE JE DA TO BILO KOJI RODITELJI RADE! A RADE! Adolescente teraju na prostituciju!A onda deca nemocna da se odupru ili pristaju na sve to (ni ne pomisljajuci da prijave roditelje) ili beze od kuce pa to isto rade da bi preziveli!Ne znam koji je ovo blog po redu da tome posvecujem,ali kao majka cetvoro dece ne mogu da ostanem hladna na ovu najstrasniju pojavu u nasem drustvu. Strasniju od svih onih kojima nas bombarduju da bi nas odvukli od zaista pravih problema. Servijaju nam skandolozno glupe traceve,namcu nam strah od bolesti i politicka besmislena prepucavanja dok deca u Srbiji pate na hiljade nacina! Zamislite dete koje trpi nasilje u [porodici i pritom nema ni da jede a kamoli sta drugo! Pa zar to nije vaznije od svih pomenutih tema. Ili jadna deca koja pokusaju da pobegnu od toga i Bog zna kako "prezivljavaju "na ulici..DANAS JE SVETI SAVA! Slava i cast nasem prvom prosvetitelju! I nije slucajno da bas na ovaj datum pisem o nasoj jadnoj decici! PA MOZEMO LI SE IKAKO DOZVATI PAMETI I OMOGUCITI TOJ DECI NEKU SANSU DA ZIVE N O R M A L N  O?!
Buducnost.Ne znam kako ce biti. DA LI CE UOPSTE POSTOJATI ODNOS RODITELJ DETE U OVOM SMISLU KAO DANAS! Jer ako ce se deca "stvarati" u labaratoriji naravno da nece postojati ova  bioloska veza koja je danas jaca od svega. Odnos odraslog coveka i deteta je i fizicka i psihicka povezanost najviseg stepena. Bice bas cudno kad nova ljudska bica stvorena Bog zna kako  krenu u zivot. Bez roditelja ali sa jasnim uputsvima za prezivljavanje.
Proslost. Najrealniji je taj odnos bio u proslosti. Deca su bila voljena od strane roditelja i bilo im je pruzano i vise nego sto su   realno mogli. A deca su postovala svoje roditelje i volela.Porodica je bila zasticena kao PENTAGON.U njoj je vladala briga i paznja i ljubav za sve clanove porodice.Bilo nekad!
SVETI SAVO PROSVETLI NAS I DAJ DA OPET PORODICA BUDE MESTO SIGURNOSTI,LJUBAVI,PAZNJE,BEZBEDNOSTI,BRIGE ZA SVAKOG CLANA!

Нема коментара :

Постави коментар