понедељак, 22. јун 2015.

LETO

DOSLO JE LETO! AKO NISMO USPELI DA ODEMO NEGDE BAVIMO SE KRECENJEM! LUFTIRAMO STVARI IZ ORMANA! I SVE ONE RADNJE KAKO BI NAM DOM BIO LEPSI I CISTIJI! Jer leti je vreme za takve stvari.I ne kazem! Lepo je osveziti prostor u kome zivimo! Mada ne bi bilo lose otici negde makar na par dana. U pauzi nemam mnogo vremena za trazenje tema te cu se zadovoljiti pisanjem o najcuvenijim misterijama ovog sveta!
Prva bi svakako bila onaj cuveni disk (valjda preteca CD),star oko 2000 godina pre nove ere. Nadjen je jos 1908-me na Kritu i nikada nije desifrovan. Na komadu pecene gline u obliku diska napisani su totalno nepoznati znaci. Svrstali su ih u hijeroglife ali kada je Sampolion vecinu njih desifrovao,ove nije mogao!
Sugboruo natpis,nalazi se u Velikoj Britaniji na jednom spomeniku u Stafordsinu na spomeniku poznatog pastira. Spomenik je vrlo lep i rad je cuvenog Nikole Pusina. Medjutim,kada mu se priblizite videcete natpis DOUPSVAVVM  koji niko nije desifrofamo vec 250 godina. Ipak vecina naucnika smatra da je to neki Templarski kod!
Tamam Sud u Australiji je prica o bezivotnom telu nadjenom 1948-me na nekoj plazi u Adelaidi. U odelu(tacnije u rubu odela) pronadjen je papir na kome je upravo pisalo Tamam Shud.Uzgred misli se da te reci znace Svrsetak ili Kraj .Na autopsiji nije utvrdjen nacin smrti,a reci se pripusuju pesmi nekog davno umrlog pesnika. Mozda je to bio on sam?
WOW signal je prica iz jedne letnje noci ,iz 1977 -me godine. Dzeri Ehman inace volenter u stanici za trazenje vanzemaljskih signala uhvatio je signal koji je trajao cak 72 sekunde i locirao ga na cak 120 svetlostiih godina udaljenog od nase planete . Kako su signali kodirani samo brojevima od 1-4 zbunjuje signal 6EQUJ5.NARAVNO DA KASNIJE NIJE OPET LOCIRAN!
Vojnicev rukopis sam vec opisivila u jednom blogu i svakako je najzanimljiviji rukopis ikada koji niko nikada nije preveo.
Na ulaski u zgradu CIE u Virdziniji  nalazi se skulptura koju nazivaju Criptos .Kodirina je i velika je ironija sto se od cetiri natpisa jedan do danas ne moze dekodirati. Misli se na ONE KOJI SU POSTAVILI TU SKULPTURU CIJU!
Beale sifra je skup tri poglavlja teksta koji navodno sadrzi kljuc o odlasku na najtrazenije mesto   na svetu. MESTO NA KOME JE ZAKOPANO  BLAGO  (zlato,srebro,nakit) u vrednosti od oko 63 miliona dolara Blago je pripadalo nekom Tomasu Dzefersonu Bejlu koje je svoje sifre temeljio na Povelji o nezavisnosti. Kako je samo sredisnji deo uspesno sacuvan blago je i dalje negde sakriveno. Da napomenem da prica o zakopanom blagu nije samo deo Americkog folklora i istorije. Kod nas i dalje postoje mesta gde ljudi kopaju i pritom uistavaju i retka stabla jer imaju neke mape sa blagom.
Pisma Zodiaka predstavljaju niz od cetiri poruke za koje se veruje da ih je napisao serijski ubica koji je harao 60-70-tih godina proslog veka.Zlocinac koji je harao San Franciskom nazvan je je Zodiak i tim sifrovanim porukama ismejavao je novinare i policajce. Nikada nije uhvacen a cetvrtu poruku niko nije uspeo da desifruje.
DZordza Gajtons je Americki  Stounhendz jer se sastoji od 8 granitnih ploca na kojima su urezani natpisi na osam jezika. Ploce su nadjene 1979-te godine? I na njima na engleskom,spanskom,svahili,hindi,hebrejskom, arapskom ,kineskom i ruskom pise da dolazi novo vreme!Ovde nije bio problem u desifrovanju cak ni astronomskih znakova vec je tekst dosta problematican. Naime poruka je otprilike da na planeti moze dobro da zivi samo 500 000 ljudi?! Mozda zato Bil Gejts radi depopulizaciju?CUDNO JE DA SE NE ZNA KAKO SU TE PORUKE I TE PLOCE DOSPELE TU ,NI KO IH JE PISAO NI ZASTO? Mada se sumnja na neku Luciferovu sektu ali naravno nema dokaza.
Rongorongo  su cuveni artifakti na Uskrsnjim ostrvima .Smatra se da jer o nekom izgubljenom pismu te poruke sa njih nikad nisu desifrovane osim sto se smatra da kriju tajnu o postanku civilizacije???
A SADA VRATIMO SE KRECENJU! Pauza je bila dovoljna da se posrce kafica i procita ovaj letnji opustajuci tekat!
PRIJATAN NAM ODMOR U SVEZE OKRECENOM DOMU!

Нема коментара :

Постави коментар