понедељак, 1. јун 2015.

VUKOJEBINA

VUKOJEBINA - MESTO USRED NICEGA! ETO NESTO NA CEMU NAM I AMERI ZAVIDE!  A OPET ZBOG GLOBALIZACIJE I NA EVROVIZIJI  PREKO CETRDESET ZEMALJA PEVALO JE NA ENGLESKOM JEZIKU KAO DA JE TAKMICENJE VELIKE BRITANIJE!Mene jako plasi to vreme koje dolazi,to vreme kad nece postojati razlicitosti! I vreme VELIKOG BRATA! Tako da ukidanjem anallog signala za TV prijemnike vlade i velike korporacije krecu da jos vise upravljaju nasim mislima! I dzabe oni tvrde da je digitalizacija uradjena za nasu dobrobit, da bi imali vise programa i bolju sliku ja im ne verujem! Svim vladama na svetu krajnji cilj je ipak manipulacija vestima i kontrola uma! I ako ovo mnogima zvuci bez veze i skloni su da kazu da su to uobicajene teorije zavere ja i dalje mislim da je Orvel (autor knjige 1984) predvideo sta ce se tacno dogadjati. Ko do sada nije citao ovu  knjigu ili gledao film nek proveri da li je ovo teorija zavere ili gola istina da cemo svi biti na Orvelovskim ekranima.I zasto olako prelazimo preko toga da su mnoge vlade (prvenstveno Americka) priznale da spijuniraju svoje gradjane (a verovatno i tudje)! Digitalni rikorderi imaju softver napravljen da prati svakog pojedinacno clana porodice i da belezi njegove navike od toga sta gleda od programa,kako reaguje na isti pa do reklama koje voli(zanimljiv podatak za velike korporacije). Psiholoski profil koji bukvalno ukradu (jer je bez vaseg znanja i saglasnosti) stavljaju u bazu podataka i naravno zbog cega to sem kontrole uma rade nego zbog profita - prodaju zainteresovanim mocnicima ! Neki Americki novinar koji jos od 2006-te godine kada se Holandija digitalizovala prati sve u vezi tih DTV uredjaja cak tvrdi da je on minijaturni HAARP i da ce doci do totalne kontrole ljudi. Jer, digitalni sistem omogucava  laku manipulaciju  slikom u realnom vremenu. A to stvara sirok spektar prevara koje gledaju milioni ljudi. Od obicnih reklama do "navodnog" teroristickog napada koji se nije ni dogodio samo da bi se opravdao neki novi rat! Monstrouzno zaista!
Buducnost. Ne znam kojim ce se jezikom globalno govoriti,a mozda ce doci to vreme masina kada se i nece govoriti nego ce se komunicirati telepatijom. Ali ja sam mnogo srecna sto nas srpski jezik i njegovo bogatstvo predstavljaju veliku "glavolomku" za strance. Mogu oni da nauce nas jezik i da se sporazumevaju ali kako da shvate sta je ta vukojebina i kako da shvate nase mastovite psovke i izraze stare vekovima koji su sacuvani  u nasoj knjizevnosti. Nazalost samo u knjizevnosti jer se ove nove generacije u nazad cetrdesetak godina intezivno globalizuju. Te nasa deca ( i moja pisala sam o tome) govore nekim iskvarenim srpsko-engleskim jezikom dodatno i skracenim recima! Zaista steta sto u Srbiji kao i ove godine na Evroviziji nece se jos dugo cuti nas jedinstveni ,prelepi, boati srpski jezik! Glpbalizacija guta sve i cini nas samo objektima. Ljudska rasa sve manje pokazuje ono zbog cega jeste ljudska rasa razum i osecanja i govor! Svoj govor- maternji govor! Veliki brat kad se ni bi toliko uklapali u njihovo shvatanje ljudske rase ne bi mogao da kontrolise Srbe. Ali ako oni budu isti kao i svi drugi - logicno olaksali smo mu posao! Steta!
Proslost. Kad se opet vratim na razne knjige koje sam procitala i razne filmove koje su tretirari kao SF filmove,potpuno shvatam da oni zapravo objedinjuju vreme. I daju dokaze teoriji da vreme ne postoji. Kako su Zil Vern i Orvel mogli toliko tehnickih detalja da znaju o necemu sto se proizvelo mnogo kasnije? Ili ako hocete obrnuto kako su inzinjeri i naucnici iz njihovih knjiga mogli da naprave nesto sto zaista funkcionise? Zacaran krug zar ne? I da ne filozofiram vise.
DIGITALIZACIJU I VELIKOG BRATA NE MOZEMO DA IZBEGNEMO ALI VUKOJEBINU MOZEMO DA SACUVAMO NJIMA U INAT!

Нема коментара :

Постави коментар