четвртак, 4. јун 2015.

PUN MESEC

PROSLU NOC JE BILA NOC PUNOG MESECA. NA TAJLANDU SE VRLO OBELEZAVA I U TOJ NOCI MOGU DA SE DESE PRAVE LJUBAVI I VAZNI POSLOVI ILI MAKAR PAMETNIJE RAZMISLJANJE NEGO OBICNO!Realno u coveku je oko 70% vode a Mesec utice na svu vodu na Zemlji! Kad je pun onda je i njegov sjaj veci nego obicno!Cak je i Sekspir rekao : Sve je to krivica Meseca, kad je preblizu Zemlji svi su ludi! MESEC LJUDE ASOCIRA NA TAJNU,MISTIKU I OKULTNE NAUIKE A POVEZUJU GA I SA PLODNOSCU ZENE I NJENOM ZENSTVENOSCU! Veruje se da Mesec utice na emocije,zdravlje cak i donosenje odluka, U raznim narodima postoje razna verovanja u vezi noci punog Meseca pocev od nesanice, pa sve do vukodlaka. U nasem se narodu veruje da se vise porodjaja dogadja u noci punog Meseca. Cak je i menstrualni ciklus na 29 dana (prosecno) kad se i Mesec potpuno pretvara u svetlecu loptu. Pomenucu jos neka verovanja. Recimo veruje se da ako Mesec jako osvetli vodu ,a vi se umijete tom vodom  koza lica ce se podmladiti.Neki smatraju da se u ta tri dana kad je Mesec najvidljivilji donose jako povoljne odluke, treba kupovati, prodavati, igrati lutriju a u toj jednoj noci obavezno imati i seks(zbog plodnosti). Za Mesec su pored pozitivnih uticaja vezana i verovanja da se te noci dogadja najvise  ubistva, samoubistava,saobracajnih i drugih nesreca. A kod nas se jos veruje da neki ljudi tokom noci punog Meseca postaju vukodlaci. Cak je Dzoan Roling to iskoristila za svoju knjigu o Hari Poteru nazvavsi ljude koji se pretvaraju u animaguse, a posebno u toj noci ko se pretvara u vuka je naravno vukodlak. Zanimljivo je da za rec Mesec (Zemljin satelit) postoji 1008 imena. I zanimljivi su Tajlandjani koji toj noci pridaju mnogo,mnogo vaznosti. Tek ni jednu noc (znaci svaki 29-ti dan) punog Meseca ne propuste da obeleze raznim ritualima i svetkovinama. Slavi se u svakom mestu na Tajlandu (danas mozda ipak vise u selima jer su i tamo gradovi poceli da budu urbani). Ritualni plesovi na plazi,preskakanje vatrenog konopca, muzika od prave Tajlandske do novije elektronske muzike! I tako celu noc! Pa ako verujete onda ce vam se ostvariti da dobijete potomstvo ili poboljsate finansije!
Buducnost. Mene zaista fascinira Mesec i njegov sam "fan"! Mozda i zato sto spadam u onu grupu kojima noc punog Meseca izaziva nesanicu. I uvek sam vise za to ako negde vec treba da se zivi van nase planete da to bude Mesec,a ne Mars.Mozda zaista ne moze da se zivi na Mesecu ali koliko citam ne moze ni na Marsu,a opet smo se zalepili za tu ideju da pravimo koloniju na Marsu.
Proslost. Od malih nogu kako se kaze Mesec igra znacajnu ulogu u mom zivotu. Dok sam bila devojcurak medju nama je niotkuda bila prica da ako u nocipunog Meseca zapalis svecu ispred ogledala videces lik svog buduceg muza! I mi smo verovale u to i sugestivno smo i vidjale u onom mraku neke senke i likove vise u masti (naravno nasih prvih simpatija). Kasnije mesecina je bila saveznik nasim romanticnim sastancima.Kasnije je krenula prica sa novcem, te smo zakopavali novcice kao lakoverni Pinokio ,ali naravno nalazili smo ono sto smo i zakopali. I DA TE SEANSE SA PRIZIVANJEM DUHOVA UVEK SU NARAVNO BILE U PONOC U NOCI PUNOG MESECA.
TAKO DA ZAKLJUCIMO MOZDA TAJLANDJANI NEMAJU DRUGOG POSLA NEGO DA PRAZNUJU JEDNOM MESECNO,A MOZDA IMAJU RAZLOG MOZDA IM SE ZAISTA I OSTVARUJE TO STO U NOCIMA VELIKE SJAJNE LOPTE NA NEBU POZELE! KO ZNA?
A RAZMISLJAM NESTO POSTO NE MOGU SVAKAKO DA IDEM U TAJLAND ONDA DA BAR KAD VEC NE SPAVAM KRENEM SA POZITIVNIM PRODUKTIVNIM MISLIMA! MOZDA USPE I U BEOGRADU!

Нема коментара :

Постави коментар