недеља, 21. јун 2015.

NEMASTINA JE NASILJE NAD DECOM

NEMASTINA JE NASILJE NAD DECOM! DZABA SU ONI UKINULI FIZICKO KAZNJAVANJE DECE! Nijedan normalan roditelj nece tuci svoje dete toliko da ga povredi! Ali psihicko maltretiranje koje se ponavlja iz dana u dan je mnogo teze i ostavlja nesagledive posledice! Najvise sam mrzela pesimiste! Koji  u novinama odmah traze crnu hroniku! A evo sad sam jedna od njih. Pa kako da ne vidim ! 19,o6. cetiri samoubistva (tri besenjem i jedno skok sa zgrade), onda 20.o6 jedno i to inspektor policije i danas tri samo u Cacku. Nacini na koji izvrsena samoubistva u Cacku  me uzasavaju. Kakvi horor filmovi.Jedna se zena bacila pod voz,jedan covek je skocio u septicku jamu i jedan covek se obesio. Ma sigurno ima jos ali ja ne mogu sve vesti da stignem da procitam Pa sam pisala o devojci od 17 godina koju poznajem i koja je htela da se ubije pilulama jedva su je spasli. I otuda i onaj jucerasnji blog o tome da se vise niko ne smeje. A ako se i smeje to je iz bahatosti,foliranja,poziranja. Od srca na zalost smeje se vrlo retko. I da se vratim na malisane. Frustrini roditelji dodju kuci nervozni do pucanja, dete kod dete vidi kod boljestojece dece ovo ili ono potrazi naivno od svojih roditelja i biva grdjeno do besvesti. Sta vredi sto ti detetu od 5-6 godina pricas da nemas ni za hleb a ono  hoce igracku. Sta vredi sto detetu od 12-13 godina pricas da ne mozes da platis struju a ono hoce brendiranu odecu ili obucu i ne daj boze ajfon! I tako svaki dan .Deca zele roditelji ne mogu da im pruze! Horor! Onda se jednog dana jedan tinejdzer vratio kuci sa sistematskog pregleda u skoli! TRECA GODINA SREDNJE SKOLE SA UPUTOM ZA LEKARA I DIJAGNOZOM OPASNO NEUHRANJEN - 2015-TE GODINE XXI VEK! TINEJDJER KOME JE IZGLED NAJVAZNIJI NA SVETU! I TO MU REKLI PRED DEVOJCICOM KOJA MU SE SVIDJA!
BUDUCNOST. Kako nam preti VI po redu veliko izumiranje vrsta,a po logicnom sledu prethodnih  nestanaka na redu su ovaj put ljudi. I treba. Zaista treba da civilizacija koja je ovako nemoralna .Na jednoj strani bahati milijarderi ,sjaj i glamur do koga se dolazi totalnim gazenjem dostojanstva (da ne upotrebim teze reci),i na drugoj totalna sirotinja,koja to nije zato sto nece da radi. Ma ne mogu stalno o tome  kako roditi dete bez stalnog posla i svog stana u danasnje vreme je kao da unapred osudjujes svoje dete na siromastvo!
Proslost. Ni jedan roditelj ne zeli da njegovo dete zivi u nemastini. I nekad je uspevalo da svom detetu pruzis sve da se oseca prijatno u svom okruzenju. Danas je to nemoguce! Mozes ti da volis svoje dete do besvesti kako samo roditelj moze da voli bezuslovno i beskrajno ali... I roditelj je covek i od nemoci ne ume da se kontrolise dok grdi dete kad nesto trazi. I svi pate!
PATE RODITELJI PA SE RESAVAJU NA SAMOUBISTVO! PATE DECA PA TAKODJE POKUSAVAJU DA SE UBIJU! PATE DEDE I BABE KOJE TO GLEDAJU PA I ONI HOCE STO PRE SA OVOG SVETA! A RESENJA NEMA! BOGATI SE BOGATE! SIROMASNI SU SVE SIROMASNIJI! A DECA VISE NE UMEJU I NE MOGU DA SE SMEJU!

Нема коментара :

Постави коментар