понедељак, 5. септембар 2016.

KRIPTOFAZIJA

KRIPTOFAZIJA! ZENA SA 22 LICNOSTI U GLAVI! 10 PRETHODNIH ZIVOTA I JOS PONESTO! NISTA OD NAVEDENIH STVARI NIJE URBANA LEGENDA VEC POTPUNA ISTINA! TEK DA VIDITE KOLIKO JE MOZAK COVEKA NESTO TAJANSTVENO!
Sestre Dzun i Dzenifer Gibons iz Velsa ( inace rodjene 1963-ce na Barbadosu) bice zapamcene u istoriji pod nazivom "Tihe bliznakinje" Nisu komunicirale ni sa kim sem same izmedju sebe na jeziku koji nije bio  nikom razumljiv. Takva pojava se naziva kriptofazija - kad neko govori  izmisljenim jeikom koji niko ne razume.One ne samo sto su razgovarale izmisljenim jezikom nego su oponasale jedna drugu i hodu i pokretima kao ogledalo, a nadasve taj njihov odnos cas ljubav, cas mrznja. Bile su isto vreme najbolje i nerazdvojne  drugarice ,a u drugom momentu su pokusavale da ubiju jedna drugu.Dzenifer je jednom umalo udavila Dzun elektricnim kablom, a Dzun je Dzenifer bacila s mosta i umalo je ubila.Smestene su u psihijatrijsku ustanovu.Pre toga kad bi pokusali da ih razdvoje devojcice bi postale katatonicne sve dok ih ponovo ne spoje. A kad ih spoje u tinejdzerskom dobu bile su neprevazidjene po stvarima koje su cinile. Od alkoholizma, konzumiranje droge, vandalizam i kradja svake vrste, piromanski incidenti, do spavanja sa istim decakom. Bile su ujednoj od najpoznatijih klinika u Engleskoj sa najvecim stepenom  obezbedjenja. Pristup sem lekara imala je novinarka koja se za njih zainteresovala  zbog knjiga koje su objavljivale ( SF zanr).Zacudo njoj su se poverile i rekle da ce iz klinike izaci samo jedna od njih. I da su se dogovorile da Dzenifer mora   da umre, a da ce Dzun posle sestrine smrti poceti  da normalno prica s ljudima i zivi potpuno normalno?! Posle 14 godina provedenih u toj klinici gde su bile podvrgnute upotrebi jakih antipsihotika koji su  prouzrokovali nevoljno pomicanje misica lica i ekstremiteta.1993-ce godine kada su ih premestili u kliniku otvorenijeg tipa nasli su Dzenifer mrtvu. Na obdukciji nisu nasli tragove ni otrova ,ni droga , ni nasilja - nego zvanicni uzrok smrti bio je miokarditis - zastoj rada srca?!
Dzun je  tada rekla novinarki  da je najzad slobodna, i da je Dzenifer sama  odlucila da odustane od zivota radi nje  (DZUN). Potpuno oporavljena pustena je 2008-me godine kuci u Vels u roditeljsku kucu, gde je zivot nastavila spokojno resena da proslost ostavi iza sebe. ALI JE ZATO UGRAVIRALA NA SESTRINOM SPOMENIKU OVE RECI:  JEDNOM SMO BILE NAS DVE, CINILE SMO JEDNO,VISE NAS NISU DVE ZIVECE SAMO JEDNA - POCIVAJ U MIRU!
Jedan od najpoznatijih psihijatrijskih slucajeva  prica je o Evi sa tri lica zapravo Kris Sajzmor koja je nedavno preminula u 89-toj godini. Njenim slucajem su poceli  1957-me godine da se bave tada najpoznatiji psihijatri i utvrdili su da se u Krisinoj glavi bore Crna i Bela Eva i da je Crna  Eva htela da zadavi dvogodisnju Krisinu cerkicu. Uz njih u Krisinoj glavi je "zivela" i Dzejn koja je bila dominantnija od obe Eve. U periodu od 40 godina za koji se znalo da pati od poremecaja visestruke licnosti u Krisinoj glavi se izmenjalo 22 licnosti i to uvek po tri?! Pored gore pomenutih Eva i Dzejn najduse su se "zadrzile"  Purpurna dama koju su konstantno boleli zglobovi i stalno je lakirala kosu kao i Devojcica sa jagodama  koja je isla bosonoga i stalno jela samo jagode.
Dzoi Vervej je samo sa tri godine mogla da prica o svojih 10 prethodnih zivota. Price su bile toliko detaljne i neobicne da nije mogla sama da ih nauci. Zivela je prvi put za vreme dinosaurusa u pecini. Pricala je o alatima od kamena i kosti ,a kad je porasla vodila je naucnike do pecina u Juznoj Africi za koje nisu ni znali da postoje. Cak dva puta je zivela kao egipatski rob i pamti sa svrsenom preciznoscu uslove zivota na galiji i drevne nacine za pravljenje kaldrme. Seca se i da je nosila tezak veo i jahala  na ledjima slona.  Seca se zivota progonjene hriscanke pod vladavinom opakog Nerona. Seca se i blize proslosti. Pocetka XX veka kada je bila unuka tadasnjeg predsednika Paula Krugera , njene dve udaje i desetoro dece. Istrazivanja su pokazala da su svi ovi ljudi o kojima je pricala stvarni. Jedno njeno dete je zivo i ima 90 godina.
DA LI SADA SHVATATE KOLIKO JE LJUDSKI MOZAK TAJNSTVEN I KOLIKO TAJNE KRIJE. NAUCNICI NISU USPELI DA ISPITAJU VISE OD 10%. A KRIPTOFAZIJA ILI IZMISLJENI JEZIK MOZE DA BUDE I MATERNJI JEZIK NEKE CIVILIZACIJE. 22 LICNOSTI U  JEDNOM MOZGU MOGU DA BUDU I POSLEDICE OTMICA I PROSLIH ZIVOTA KOJI NISU IZBRISANI. ILI PAK PROSLI ZIVOTI SE MOZDA BAS SAD ODVIJAJU U DESET PARALELNIH SVETOVA?
SVE JE MOGUCE ALI MI TO NE ZNAMO I NE RAZUMEMO! MOZDA CEMO NEKAD I SAZNATI AKO BOLJE UPOZNAMO NAS MOZAK!

Нема коментара :

Постави коментар