четвртак, 8. септембар 2016.

DEL BOJ

SERIJA "MUCKE" PRIKAZANA JE PRVI PUT PRE TACNO 35 GODINA! SAMO DA POCNEMO OD NASLOVA KOJI JE ZASNOVAN NA STAROJ ENGLESKOJ POSLOVICI: SAMO BUDALE I KONJ RADE ZA ZARADU! PA, DALJE U SVAKOJ EPIZODI GLEDAMO KAKVU SNALAZLJIVOST ISKAZUJE DEL BOJ NA PUTU KA VRHU. I NARAVNO LENGENDARNO : IDUCE GODINE U OVO DOBA BICU MILIONER!
Ja sam veliki obozavalac ove serije. Ni sama ne znam koliko sam je puta gledala. Neki novinar  je napisao da je samo TV Pink ovu seriju emitovala sedam puta ! Kad uzmemo u obzir i ostale televizije nije cudo sto svaku epizodu znam napamet. A opet mogu ponovo da gledam. Tako da se BBC i ostali obozavaoci  ove serije i ja naravno slazu da je ovo najbolji sitkom svih vremena.
Humor u toj seriji je izuzetan. Pocev od odnosa dva brata Delboja i Rodnija Trotera koji su potpuna suprotnost pa preko crta karaktera svih likova u seriji. Delboj koji nema kulturnu ugladjenost ( a misli da je ima) i umislja da je pravi trgovac.Glupavost Trigera ( koji je tako nazvan jer lici na konja), a u seriji se zove Kolin, Bojsijeva snobovstina, razuzdana Marlin ....A postoje i stalni saljivi skecevi koji seriji daju izuzetan sarm : Delbojeva upotreba francuskog jezika, Triger zove Rodnija Dejv ( po imenu glumca koji glumi Delboja), Albertova uzrecica - za vreme rata! A sta tek reci o njihovom zutom Trotockasu - automobilu koji je glavni za obavljanje "mutnih poslova". jeste ovo serija o nacima da se obogati bez placanja poreza, ali je Delbojeva umesnost prodaje maestralna!
Vec sam pisala da fanovi sirom sveta uzivaju u replici "Ragine glave" kafane koja je Troterima i njihovim prijateljima druga kuca. A eto i kod nas u Beogradu vec godina postoji engleski pab replika cuvene "Ragine glave" i to gde drugo nego na Dorcolu! Koliko da se shvati nasa velika ljubav prema ovoj seriji.
Kako nam je samo poznata prica o naselju u koje se ne zalazi uvece. O kafani - i to sam pisala u kojoj si docekan kao rod u kojoj svako o svakome zna sve, o muckama svih vrsta ne bi li zaradili novac ( u nasem slucaju za prezivljavanje) u slucaju brace Troter "jure' se milioni. Dobro i kad ih dobiju nekako ih izgube, sto opet mozemo da razumemo , svi smo u zivotu imali neki veci novac ( ne bas milione ) pa smo uspeli da ih lako izgubimo. Nekako je radnja potpuno slicna nasem mentalitetu sto me cudi od "hladnih" Engleza. Nikad ne bih poverovala da cu "odlepiti" na engleski humor.
Ako do sada niste pogledali ovu seriju sto bi bilo vrlo cudno, pogledajte i garantujem vam da cete uzivati. Bile su neke price da ce se serija ponovo snimati, ali mnogo glumaca iz serije je umrlo ( Majk -vlasnik Ragine glave, Triger ,stric Albert i prvobitni glumac koji je glumio dedu Delboju i Rodniju). Tako da nastavak nije moguc svakkao. Steta. Bili su tu pokusaji kao serija sa Bojsi i Marlin u glavnim ulogama,ali bez Delboja nista nije isto.
TAKO DA MOGU SAMO DA KAZEM DA SU 'MUCKE' JEDNA OD MOJIH OMILJENIH SERIJA, PORED "SIMPSONOVIH" KOJE NEMAJU SAMO HUMOR NEGO I NEKU VRSTU UPUTSTVA ZA ZIVOT! NACIN NA KOJI DLEBOJ I HOMER SIMPSON RESAVAJU SVE ZIVOTNE PROBLEME JE FASCINANTNAN!

Нема коментара :

Постави коментар