понедељак, 12. септембар 2016.

SILOVANJE

JOS JEDNA ZRTVA SILOVANJA! OVU TEMU UOPSTE NE MOGU DA PISEM! ZAR NIKO U OVOM JOS UVEK MUSKOM SVETU NE MOZE DA RAZUME PAKAO KOJI PROLAZE ZENE KOJIMA SE DESILO SILOVANJE? PRAVNI SISTEM, KAZNA?
Prvo da rascistimo jednu stvar - svakome moze to da se desi! One price tipa sama je trazila to, sto ide nocu tom ulicom i slicno su uvredljive! Devojka koja izgleda izazovno nista vise nije meta bolesnih umova nego devojka skromno obucena. Devojke koje su silovane nocu , mogu biti silovane i danju i to na svakoj mogucoj lokaciji - jednostavno nadju se u pogresno vreme na pogresnom mestu.  I druga stvar koju treba da shvatite nisu zrtve samo devojke ,nego ideca i stare osobe i zenske i muske ,takvo je vreme doslo!
Jos uvek su u najvecem broju slucajeva devojke i to i one mladje od 16 pa sve do baka od 80 godina! strasno!
I sad ja i ne mogu da pisem ovu temu kao sto sam vec rekla jer ne mogu ni da zamislim kako je zrtvama silovanja. Tu nema reci koje bi docarale njihov bol, ponizenje,strah... Procitala sam neke od ispovesti i cini mi se da tek sada shvatam da sam izuzetno srecna sto mi se to nije nikada dogodilo!
Najvise me je potresla prica petnaestogodisnje devojke ( devojcice zapravo) koja je silovana,a slike su postavljen na Fejsbuk. Mozete misliti kako joj je bilo. Toliko joj je bilo  tesko da se ubila! One koje su ostale zive dozivele su mozda jos strasniju stvar od smrti - ostale su trudne prilikom silovanja!!!!
Sramotu i ponizenje koje zrtve silovanja dozive na sudjenju nije lako preziveti. Beskrupolozni advokati su u stanju da naprave da je zrtva sama izazvala silovanje! Zato mnogo devojaka ne prijavi silovanje. Strasan je i primer devojke 17 godina koju je otac naterao da prijavi silovanje. Na sudu su je najstrasnije izvredjali ,a manijaka pustili na slobodu. Imao je dosta novca te se njegov DNK "izgubio". Posle sudjenja manijak je nastavio da uznemirava devojku na sve nacine dotle dok se nije ubila!
Najvise sudjenja zbog silovanja zavrsava se oslobadjajucom presudom jer nema dokaza. U takvim momentima ko bi uopste mogao da misli na dokazivanje ( sem manijaka koji zna sta i kako treba da radi). Jos je gora mozda i kazna koju dobiju retki manijaci kad ih osude za tako uzasan zlocin. Od devet meseci do dve godine, pa dobro ponasanje, pa nanogica kao da su opljackali trafiku!
Da li je moguce da drustvo ne prepoznaje koliki je zlocin silovanje? Da li je moguce da ne mogu da se uvedu zaista pravedne kazne. Manijaci kad odsluze te minimalne kazne ponovo rade isto to zbog cega su osudjeni, a devojcice i devojke se nikda ne oporave, ako se u medjuvremenu ne ubiju!
Koliko god uzadnje vrme pisala da su zene jake i da zaista nose sav teret posla i porodice na svojim plecima, opet su i krhke i lako ih je povrediti. Najvise tim ne verovanjem - zasto se to njoj bas desilo???
MUSKARCI SHVATITE VEC JEDNOM. NIJEDNA DEVOJKA NA SVETU NE ZELI DA JOJ SE DESI SILOVANJE! NITI GA MOZE IZAVATI BILO CIME! PROBLEM JE SAMO U DOKAZIVANJU MUSKOSTI KOJA SE NAZALOST JEDINO OVAKO NE DOKAZUJE! MA KOLIKO DEVOJKA BILA IZAZOVNO OBUCENA I KOLIKO GOD VAM TO BIO PRECUTNI ZNAK DA ZELI SEKS ,IPAK PROVERITE ! AKO PAK NA SILU DOBIJETE SEKS ONDA STE NARAVNO MANIJAK!
ZELIM DA SE SILOVANIM DEVOJKAMA VRATI DOSTOJANSTVO I DA KAZNE ZA MANIJAKE BUDU VELIKE ZAISTA!

Нема коментара :

Постави коментар