уторак, 27. септембар 2016.

ZASTO SVI IMAMO OSMEH NA FOTOGRAFIJAMA

ZASTO SVI IMAMO OSMEH NA FOTOGRAFIJAMA? ZATO STO SMO SRECNI U TOM TRENUTKU ILI ZATO STO NAM KAZU : NASMESI SE ! "PTICICA" I SLICNO? DA LI STE RAZMISLJALI O TOME? I ZASTO NAM KAZU NASMESI SE?
ZNATE LI ONO KAD SE ZALJUBITE TAKO JAKO DA STE U ISTO VREME I ZIVI I MRTVI I KADA  STE  SVESNI  I NESVESNI  SVEGA OKO SEBE  KAO NIKADA DO SADA! U PSIHOLOGIJI POJAM ZALJUBLJENOSTI ( INTEZIVAN OSECAJ LJUBAVI) POVEZUJU SA FENOMENOM SUZAVANJA SVESTI!
Da li se nekada probudite i pomislite : Otkud ja ovde? Da li zaista pripadam ovde? I koliko se toga promenilo otkad nisam bio budan? I da ako se krijete od smrti - krijete se i od zivota. Koliko cesto osetite da ne pripadate nekom mestu, trenutku, vremenu u kome zivite...
I tako. Prodju godine, a vi gledate stare fotografije ( ovde mislim vise na prave fotografije nego na one na telefonu ili kompjuteru) i vidite kako ste bili nasmejani i srecni . Tako "kaze" fotografija, a sta ste vi tacno osecali tog momenta ko zna? Ali neko vam je viknuo : Nasmesi se i vi se naravno automatski smesite kad god neko mase fotoaparatom ispred vas! Nekako smo poistovetili fotografisanje i osmeh! Vestacki, namesten, pozerski, al ipak osmeh! Nisu krivi oni koji nas teraju da se nasmesimo. I oni to isto rade kada ih neko fotografise. To je nekako najvise prihvacen nacin ponasanja prilikom fotografisanja. Svi se osmehujte, zagrlite se, izgledajte srecni. Koliko covek zeli da bude srecan pa makar morao da izmisli celu "srecnu sliku".
Sto se tice zaljubljenosti , ne bih da trosim reci poput "leptirici u stomaku", izgubio sam tlo pod nogama i slicno. Zaljubljivanje bih opisala kao udar struje. Ako je neko imao priliku da ga malo protrese struja onda zna o cemu pricam. To je trenutak kad vam srce kuca jace nego ikada u zivotu ,a u isto vreme ste svesni da mozete da umrete ( od udara struje).Takva je ljubav. Cini vas zivim ali svaki cas vas moze pretvoriti u zivog mrtvaca ili bas mrtvaca ( ako se ubijete zbog nesrecne ljubavi). Zato je zaljubljenost i izravnjana sa suzavanjem svesti. Svi vasi postupci i razmisljanja iskacu iz realnosti i krecu ka idealizovanju osobe u koju ste zaljubljeni. A onda stvar krece samo u dva smera ili se zaljubljenost pretvori u ljubav ili predje u mrznju kad sagledate istinu koju niste videli od zaslepljenosti (zaljubljenosti).Mnogi mesaju zaljubljenost i pravu ljubav. Udar struje i udar groma! Zaljubljenost je trenutak koji moze da potraje neko vreme, a ljubav je vreme u kome volite neku osobu sa svim njenim manama i vrlinama.Grom kad udari sprzi sve, struja kad udari moze da vas naelektrise pozitivnom energijom ( ako udar nije prejak).
Da li vam se ujutru desilo da se probudite i da imate neki cudan osecaj tipa: Otkud ja ovde? Sigurno da jeste! U svom ste krevetu  i spremate se recimo za posao ,a vama se cini da to niste vi u vasem telu i da pojma nemate gde idete i sta radite i zasto to radite? Pa, nemojte se sekirati. To se desava iz prostog razloga sto vam se nekad percepcija misljenja promeni i prevagne osecaj "nepoznatog" iz neke duboke podsvesti. I sve ste to vi samo toga vecinu vremena niste svesni.
Zato se pitam - da li je moguce "zamrznuti" trenutak u vremenu slikajuci fotografije nasmesenih ljudi ? Ili kada bi mogli da "zamrznemo" onaj momenat kad nam se desi udar struje - zaljubljenost koja traje samo neko vreme. Ili kada bi mogli da ostanemo u tom secanju iz nase podsvesti u kome nam je prijatno i udobno i u kome se osecamo jako lepo!
NE ZNAM! MOZDA PRETERUJEM SA TOM PRICOM O OSMEHU NA FOTOGRAFIJAMA, JER ZAMISLITE DA SNIMATE BOL I TUGU I VIDITE SEBE PONOVO NA TIM FOTOGRAFIJAMA  NAKON MNOGO VREMENA I SETITE SE SVEGA TOGA I PONOVO VAS PREPLAVI BOL I TUGA.
MOZDA PRETERUJEM I SA PRICOM KAKVA TREBA DA BUDE ZALJUBLJENOST. MOZDA JE SAMO JA TAKO DOZIVLJAVAM. I DRUGI SU ZALJUBLJENI NA NEKI SAMO NJIMA ZNAN NACIN. NE TREBA NI DA BUDEMO SVI ISTI I DA NA ISTI NACIN POKAZUJEMO LJUBAV!
A STO SE TICE "BUDJENJA" I NE PREPOZNAVANJA VREMENA I MESTA NA KOME SMO TU NEMA PRETERIVANJA.  TREBA DA SHVATIMO DA JE LJUDSKA PODSVEST JAKO KOMPLEKSNA I TREBA JOJ VEROVATI. NIJEDNO SECANJE KOJE NAM ISKRSNE NIJE BEZ RAZLOGA NASTALO I JAVLJA NAM SE I U REALNOM SVETU DA NAS OPOMENE!

Нема коментара :

Постави коментар