недеља, 11. септембар 2016.

PRSTEN

PRSTEN! ZATVOREN KRUG! ENERGIJA! MOC! VEROVANJE!PRVA ASOCIJACIJA VERENICKI PRSTEN I BURME! ZAVET!
Sta je u stvari prsten? Samo nakit? Svakako nije. Jer, on je i amajlija, simbol moci i kroz njega primamo protok pozitivne ili negativne energije. Recimo prsten nasledjen od majke logicno da ima moc da nas zastiti!
Od davnina se veruje da prsten moze da privuce srecu i ljubav i da moze da nas stiti od neprijatelja i zavisti.
Prsten je oduvek bio i simbol moci. Svaki vladar je imao prsten koji se zvao "pecatnjak"  i koristio je za svojevrstan potpis na svim dokumentima. Prenosio se sa generacije na generaciju i  imao je jaku energiju u sebi.danas se pak veruje da prsten nasledjen od nekoga koji vise nije ziv moze da prizove negativnu energiju.Zato ne bi trebali uzimati pronadjeni prsten jer on u sebi ima nepoznatu energiju i ko zna kako moze da utice na vas zivot.
Prstenje koje se razmenjuje na vencanju simbolizuje jedinstvo i ljubav. Mlada ne bi smela da nosi prsten preko rukavice jer onda je u braku cekaju suze i razne nesrece.bracni prstenovi  su zastitnici braka i doma. Takodje, ako se izgubi verenciki prsten uskoro sledi i raskid! Na vencanju ako bi slucajno pao prsten (burma) to bi imalo veoma lose posledice. Od razvoda do smrti jednog od supruznika. Nakon razvoda nikako ne bi trebali nositi burmu jer to znaci da cete zauvek ostati sami.
U slucaju da vam se prsten osteti na bilo koji nacin ne treba ga nositi jer onda je izgubio svoju energiju i ne moze vam vise koristiti.
Nikada ne treba potcenjivati carobnu moc koju u sebi ima prsten jer se on oduvek smatrao simbolom snage, zastite, autoriteta, ljubavi...
A sada zanimljivost koja je mene potpuno odusevila. Prsten su napravili Atlantidjani!!!! Znate oni koji su nestali sa Atlantidom!Taj prsten je dat egipatskom faraonu i u sebi je sadrzao neverovatne moci. Taj prsten su nosili samo kraljevi i kraljice.Onda je misteriozno nestao cak do 1860-te godine kada ga je pronasao markiz D' Egren.Zatim je taj prsten zavestan najvecem egiptologu Hauardu Karteru koji je otkrio cuvenu Tutankamonovu grobnicu .Taj ga je prsten sacuvao od prokletstva, jer su svi clanovi njegove ekipe umrli.
Atlindjanski prsten ( kasnije Luksor prsten) je najmocniji od svih amajlija koje danas postoje.
Zanimljivo je i to sto verenicki prsten postoji takodje jos od Egipta, a u Rimskom carstvu se koristi jos od II veka pre nove ere. Ipak, se tek pocetkom XIII veka javno u crkvi razmenom prstenja najavljuje vencanje.Sa otkricima sirom sveta dijamant je usao u red dragog kamenja koji simbolizuje veridbu.
U nasim krajevima verenicki prsten se nosi na domalom prstu desne ruke,a onda se  posle vencanja pridruzuje burmi na levoj ruci.
JEDNOM JE JEDAN KRALJ OKUPIO SVE MUDRACE NA SVETU I REKAO IM DA NA NJEGOVOM PRSTENU UGRAVIRAJU NAJMOCNIJU PORUKU NA SVETU! I JESU! ONA GLASI: I TO CE PROCI!
NE ZANEMARUJTE MOC PRSTENA. I TAKO JE CEO ZIVOTNI PUT COVEKA ZATVOREN KRUG. NIJE CUDO STO JE I PRSTEN KRUG. DAKLE: RODJENJE-ZIVOT-SMRT-RODJENJE !
VERUJTE DA I TAJ PRSTEN KOJI NOSITE NA RUCI I KOJI STE KUPILI ILI DOBILI IMA SVOJU ENERGIJU!

Нема коментара :

Постави коментар