петак, 14. фебруар 2014.

NAJTEZI DAN ZA PISANJE POSTA / DAN ZALJUBLJENIH



Najtezi dan za pisanje posta. Nisam zaljubljena,ali znam mnogo toga o ljubavi.Nisam alkoholicarka, ali znam mnogo o tome. Mozda je onda ovo ipak savrsen dan .Zaljubljenost i ljubav su dve potpuno razlicite kategorije. Zaljubljenost traje kratko i ne postoji lepsi osecaj na svetu. Od leptirica koji u stomaku toliko leprsaju da prave mehuricem pa do poljubaca od kojih se zemlja pomera, nebo priblizava, a oci sjaje kao najsjajnije zvezde. Dan zaljubljenih ne bi trebao da postoji kao praznik jer se pretvorio u dan komercijale  koju je izmislila Amerika , koji tog dana kupuju najgluplje stvari (skoro kao za 8, mart, koji isto ne bi trebao da postoji kao praznik), samo da bi nekome pokazali  ili dokazali ljubav. Kad si zaljubljen gledas svet kroz ruzicaste naocare i potpuno je svejedno da li si dobio najskuplji poklon ili cvetic.I to je ono o cemu pricam. Zaljubljenosti su potrebni samo dvoje koji se gledaju na tako divan nacin, koji se dodiruju nezno i koji se smeju svemu i zbog toga su neizmerno srecni.Onda ako su se sklopile kockice pocinje ljubav. To je ono kad ili raskines  vezu jer ti se cini da su se leptirici umirili ili se odlucis da svoju vezu podignes na visi nivo(zajednicki odmor, zajednicko stanovanje ili sto da ne i brak),Tada zaljubljenost prelazi u rutinu i ako je srece u postovanje, iskrenost ,vernost, sposobnost za deljenje ,kompromise, oprostaj  i prilagodjavanje.To sve mora da postoji  za pravu ljubav i to je mnogo zahteva i potpuno druga tema. Da zakljucimo. 14 februar i 8 mart treba da traju 365 dana svake godine ,decenije, veka. A praznik zaljubljenih da bude intiman i tice samo tog para kad im se sve one kockice sloze. A alkohol? To je ono kao sveti Ttifun , dan vinograda  i vina i to je u redu.U novembru kad krenu slave ( a mi smo narod koji jedini u svetu praznuje slavu), svaka prilika je dobra da se popije Doduse nekima ne treba povod nego samo pice (m ozda bas vino). Kao sto postoji zaljubljenost i ljubav tako postoji i popiti po nekad i biti alkoholicar. Granica je skoro nevidljiva i cesto se prekoraci pa se pije svaki dan , a ne samo na Svetog Trifuna i ostale slave.Zakljucak. Hajde da ucinimo  nesto pravo. Na dan jednog ili drugog spojimo ih u nesto lepo. Kupite flasu vina ili sampanjca ako ste romanticni, uzmite omiljenu picu i cokoladne bonbone pozovite nekog do koga vam je stalo i provedite predivno vece. BEZ POKLONA I PATETIKE AKO MOZE.
Osecanja su jedino sto nas pored razuma odvaja od zivotinja.U buducnosti vidim potpuno odumiranje osecanja .I to me plasi i brine. Kome ce trebati da iskaze svoja osecanja ? Bicemo skoro izjednaceni  sa tabletom , kompjuterom, mobilnim, Imacemo sliku i ton ,ukljucivacemo se da odrzavamo dotok informacija ,da uzmemo dve zelene pilile u 13h ,a u 18h onu  crvenu sa prugom. Oko 22h uzecemo i zutu pililu i odjaviti se. FLASA VINA, POLJUPCI I ZAGRLJAJI STA TO BESE?
Ovo je opet jedan od onih postova gde ne mogu da kazem da je bilo bolje u proslosti . Uvek se volelo, patilo, spajalo i rastajalo.Mozda samo komentar.U ono vreme za JUGOSLAVIJU nije postojao dan zaljubljenih, ali ni  Sveti Trifun bar ne za nas koji nismo praznovali te verske praznike.I tako smo svi bili prepusteni romantici i kreativnosti i osmisljavali kako da nam veza bude uspesna   i slavili smo onaj dan kad smo to i postigli.
POZDRAV ZALJUBLJENI I ZIVELI

Нема коментара :

Постави коментар