среда, 26. фебруар 2014.

SUDAR SVETOVA.SUDAR VREMENA.ZIVOT I SMRT



SUDAR SVETOVA.SUDAR VREMENA.ZIVOT I SMRT.  Nekada nam se cini da ova planeta nije za nas. Nismo zadovoljni nasim zivotom. Sve se nekako otrglo kontroli i umesto da upravljamo svojim zivotom on upravlja nama i vuce nas kao vrtlog. Tu sad nastupa veliki problem .Mislim da je planeta vec jako unistena i tesko da bi je mogli tako lako promeniti. Pa nam nista drugo ne preostaje nego da menjamo ono sto mozemo, i ucinimo da nam bude bolje na ovoj planeti.Sudar svetova.To je to. Mi zelimo mesto  za zivot, na kome cemo se osecati udobno i sigurno,a susrecemo se svaki dan sa uzasnim stanjem prirode oko nas i sa jako cudnim ljudima.Ne zna prosto covek sta je gore.Ne, necu da drzim predavanje iz ekologije i psihologije. Svi znamo zasto nam planeta izgleda ovako .Nego cu samo reci da se bas niko od nas ni ne trudi da ucini nesto za svoju okolinu.Svi ocekujemo da to rade neki drugi ljudi..Zato biramo neki svet (za sada u masti) koji je bolji od stvarnog naravno. I nije to lose dokle god znamo ko smo i gde smo, a  svet iz maste treba da nam pomogne u trenucima opustanja .Sudar vremena.Ima veze sa prethodnom pricom o svetovima,ali nije lose da spomenem da smo cesto gledajuci neki film ili citajuci neku knjigu zazeleli da zivimo u tom nekom proslom vremenu.I kako za sada nema jos te vremenske masine moramo da   i vreme u kome bi ziveli  zamisljamo. Otkricu vam nesto. Pored svih obaveza, brda problema i koje cega sto me u toku nedelje snadje ja subotu popodne posvetim sebi. Lepo izbacim sve ukucane, nabacim neku garderobu iz zaostalih rezervi 70 tih godina. Pustim muzikicu iz tog perioda i iskljucim telefone i sebe usredsredim samo na pomisao sta me cini srecnom i opustenom,I pomaze verujte. A ako ne mozete da sebi obezbedite prostor za opustanje uz muziku imam jos jednu preporuku. Prosetajte do mesta gde ste bili jako srecni. Zatvorite oci i mislite na lepe stvari. Ako pronadjete vreme za ovakvu vrstu relaksacije izbacicete mnogo vise negativne energije nego da ste seli za kompjuter ili legli da spavate. Ti mali izleti u srecno vreme i srecno mesto pomoci ce vam da bolje prezivite sve one svakodnevne stresne situacije.I posto stoji u naslovu moram da se dotaknem i teme smrt.Kad pisem o tome ili kad samo razmisljam namece mi se zakljucak. Smrt je neminovnost i u ovom vremenu je ne mozemo izbeci . Ne treba da budemo opsednuti misleci kad i kako ce stici, niti je se treba plasiti.I treba vise da mislimo o zivotu i da iskoristimo svaki minut svog zivota na najlepsi moguci nacin.
U buducnosti sretace se svetovi,moci cemo da budemo gospodari vremena i smrti.Bioloski casovnik zamenice ovaj sto sad koristimo i nad kojim se tresemo jer nam vreme bezi.MOZDA CE NAM BITI LEPO DA ZIVIMO GDE HOCEMO  I KOLIKO HOCEMO.
Znam zasto uglavnom svi biramo i volimo proslost za vreme u kojem bi ziveli.Uporedila bih to sa cipelama.Kupimo nove cipele  bas onakve kakve smo zeleli ( to je buducnost), obujemo ih  i krenemo u lepsi i bolji zivot, kad ono neudobne i zuljaju uzasno. Jedva cekamo da obujemo one nase stare provereno udobne cipele(proslost). To je normalno da se covek plasi nepoznatog . I tu cemo buducnost jednom razgaziti i bice nam poznata i udobna.Ali nekako dok se to ne desi mnogo cemo se puta vratiti nasoj proslosti jer je dobro poznajemo i nemamo se cega plasiti.I najstrasnije stvari koje su nam se desile, su se desile i vise nemamo razloga da ih se plasimo.Buducnost bar mene plasi jer ne znam sta sve moze da se desi i koliko ce me dugo zuljati dok je ne razgazim,
Zakljucak dok smo posetioci na ovoj planeti probajmo da iskoristimo  sto god mozemo vise lepih stvari, a  ruzne da pokusamo da makar ublazimo kad ih vec ne mozemo izbeci.

Нема коментара :

Постави коментар