субота, 1. фебруар 2014.

DAN MRMOTA


Dan mrmota. Slicnosti sa Amerikom ,pa neke ima. Evo i mi postijemo taj dan., mada i ne znam bas zasto.U Beogeadu se organizuje trka na 500 metara (iako duva orkanski vetar), koja ce se ponavljati iznova,iznova i iznova dok takmicari izdrze.Mozda ce im star dati Bili Marej (glumac iz istoimenog filma).Idok ce na danasnji dan sve oci biti uperene na mrmota Fila uz veliku proslavu,Amerikanci ce saznati vrlo vaznu stvar, a to je kada ce stici prolece.Jadni Fil koliko je odgovornosti na njemu, Sta ako ovogodisnji mrmot izneveri stogodisnju tradicijumsta ako nije upucen u te stvari?Onda ce ljudi uprkos tolikoj tehnologiji dobiti pogresnu informaciju.Uzas.Dobro lepo je postovati obicaje,a film je stvarno dobar .Ne zbog vremenske prognoze i Fila nego zbog poruke koju salje.AKO NESTO DOVOLJNO ZELIS MORAS DA BUDES UPRAN I PONAVLJAS IZ DANA U DAN. ONDA CE SE TO I OSTVARITI. Glavmi junak u filmu je uspeo zahvaljujuci tome sto je uvek dan mrmota da pronadje pravu ljubav.USrbiji dan mrmota (osim ove besmislene trke) obelezavaju, a ko bi drugi nego politicari.Onda i nije cudo sto nam se cini da dan mrmota nikad nece proci.Kad god ustanem zadnjih dvadesetak godina , isto, vanredni parlamentarni izbori .UZAS!UZAS!UZAS! I nema proslava ,parada, srece,opustanja.Ne svi smo u niskom startu na toj beskonacnoj trci.Nagrada? Za nas to ne postoji. Kakva prava ljubav, kakva prava radost,kakva nada i kakva prava drzava?Samo uvek iznova novi izbori,izbori pa opet izbori.
Zato jedva cekam buducnost.Fil ce naravno biti mrmot robot programiran da donese jos vise radosti,vatrometa .nadmoci AMERIMA.U Srbiji bice isto roboti (sto se tice tehnologije tu smo carevi).Roboti programirani za vremensku prognozu izvlacice iz bubnja kuglice kao za loto .Ako taj i taj politicar pobedi na izborima 21.marta za Srbiju ce biti prolece.
Onda covek mora da bude setan.Kad sam bila dete u Srbiji kao da je bilo stalno prolece( to najlepse godisnje doba).Svi smo bili puni radosti,ljubavi,srece, nade.Na TVu Kamenko Katic je citao na najlepsi moguci nacin prognozu PETNAESTOG FEBRUARA NA SRETENJE SVE OCI SU BILE UPRTE U ZOOLOSKI VRT I MECKU BOZANU. I nije bilo proslava ni parada, samo bi Kamenko rekao da li je Bozana videla svoju senku ili ne, sto bi u prevodu znacilo da ako jeste zima se produzava.Isvi smo verovali i radovali smo se ako Bozana tog dana ne bi izasla iz pecine. Asto se tice politike bilo je strasno dosadno. KAO DAN MRMOTA NA VLASTI JE UVEK BIO NEKI TITO.

Нема коментара :

Постави коментар