недеља, 23. фебруар 2014.

SUZE, SUZE I SMEH



SUZE, SUZE I SMEH.Suze nastaju iz mnogo razloga.I ovo je jedna od vrlo kompleksih tema. Svi znamo razloge is kojih zaplacemo .Osnovne vrste plakanja sa razlogom su recimo ona u najranijem detinjstvu kada nam suze obezbedjuju hranu, cistu pelenu ili vec tada nosanje cele noci iz ciste dosade.Zatim opravdani plac malog deteta zbog bola ili straha. Da i onaj plac BEZ SUZA da bi se postigao neki cilj. Kasnije devojke i zene koriste obrnutu tehniku SUZE BEZ PLACA ali je krajnji ishod isti jer dobiju sta zele.Da ne zaboravimo "krokodilske suze" za koje kazu da su lazne. Poznati  i veliki ljubitelj krokodila (kiji je nazalost stradao od raze), Stiv Irving nasao je objasnjenje kada i zasto se krokodilu pojavljuju suze. Krokodil "place" u momentima dok komada i prozdire plen i to je kod njega naravno cisto bioloska pojava. Verovatno se zato u narodu odomacio taj izraz "krokodilske suze" kad neko place potpuno bez osnova to jest lazno.I da se vratimo na tu poplavu suza iz osecaja radosti, iz osecaja zalosti, iz osecaja bola  (fizickog ili emocionalnog) i iz razlicitih pobuda u razlicitim situacijama. Da racunam i one lazne koje pomazu zenama gde sve drugo nije pomoglo.U danasnje vreme jos necije suze postaju vrlo bitne i interesantne. Muska suza ne pada cesto kao zenska. i zato kazu da je teska.Vaspitavali su ih na junastvima cara Lazara, Milosa Obilica. Kupovali su im cim nauce da hodaju sve vrste oruzja igracaka, a oni su se sami posle doskolovavali igrajuci COUNTER  I CALL OF DUTY. U medjuvremenu devojcice su postajale sve manje romanticne, sve manje bespomocne.Totalno su umele da se brinu o sebi ,a sto su postajale zrelije to su vise postajale samostalnije. Muskarci su se po prirodnom toku stvari (kasniji pubert i kasnije sazrevanje) igrali jos neko vreme igricama a kada su poceli da traze devojke nasli su se u cudu. Jer su im tate pricale kako su devojcice nezne, romanticne, pa treba da im poklanjas cvece, da recitujes poeziju i da pokazes emocije ( pa makar morao i suzu da pustis).Devojke danas ne vole takve momke (za njih su oni smokljani). Trebaju im zestoki momci .A momci su se dzabe igrali oruzjem jer se u njima instiktivno probudila romanticnost. Pa neko mora da bude i romantican. Tako da se danas  desava da se muska suza mnogo pre otme nego zenska  i to ona prava iz ciste emocije. A devojke se uglavnom drze onog oprobanog vekovnog da imaju suzu za sve prilike.
Smeh je vrlo vazan u zivotu.Smeh nam pomaze i u najtezim situacijama.Ali je smeh u isto vreme mnogo jace oruzje od suza .Gde suza ne pomogne, gvozdena vrata otvorice smeh.Nijedna ,ama bas nijedna devojka nece ostati imuna ako je neki mladic duhovit ( a nikako prost_), i ako je zasmejava.Dobra sala je preduslov za uspesnu vezu.
Buducnost je ovaj put super. Mislim za ovu temu. Da ne bude da stalno kukam na buducnost. Zamisljam kako na licnom cipu (vidi post od prekljuce o cipu za sve ljude umesto imena) imam nasnimljeno smeh i suze po potrebi. I samo kliknem za svaku situaciju ( ne mogu da pogresim  jer je to kompjuter vrlo brizljivo sortirao) i ne ispadnem glupa sto se desi ako ne procenis situaciju najbolje.
Sad cu da budem kao Nikola Kojo koji je u svom sou programu tvrdio da se nekada vise smejalo a manje plakalo i da je bilo vise muzike i radosti. I ja to tvrdim, stvarno je bilo tako. Bili smo svi opusteniji a i bilo je vreme pravih jakih muskaraca i neznih romanticnih zena, dosadne politicke situacije ( jedan dozivotni predsednik  i jedna partija). Bila je i bolja ekonomska situacija . Tako da su eksplozije smeha bile na svakom mestu ,ljudi su se od srca smejali i smejali su se za sve pare. Suze su skrto koristili. Uglavnom za trenutke pravog  i iskrenog bola . Bilo je i onih zenskih "krokodilskih" suza ne poricem. Ali sta da radim tu tradiciju zene prenose sa koleno na koleno pa bile jaci ili slabiji pol. I da muske suze su bile mnogo redje ,a ako se bas i dese zene su to umele jako da cene.
Umesto zakljucka zelela bih da nam se smeh vrati,. Ako je otisao negde gde je bolje i lepse nek se ipak vrati nama je mnogo potrebniji.

Нема коментара :

Постави коментар