субота, 30. јул 2016.

ABRAKADABRA

ABRAKADABRA! POZITIVNA ENERGIJA SE SIRI SRBIJOM! 'BLEJACI" ...
Kad sve zataji poverujemo u magiju. Rec ABRAKADABRA prvi put je spomenuta u III  veku  nove ere u jednom delu Kvinta Sarmonika, rimskog lekara i mudraca ( "Liber Medicinas").On je tvrdio da je ova rec lek za sve nepoznate  i smrtonosne bolesti. Rec treba zapisati na pergamentu umotati u komad lanenog platna i nositi oko vrata.
ABRAKADABRA
BRAKADABRA
RAKADABRA
AKADABRA
KADABRA
ADABRA
DABRA
ABRA
BRA
RA
A
Bas tako je treba zapisati. zanimljivo je da ova rec upotrebljena kao amajlija i lek protiv smrtonosnih bolesti opstala sve do kraja XVII veka kada je najvise i koriscena (doba kuge). I Danijel Defo cuveni pisac knjige "Robinzon Kruso" u svojoj drugoj knjizi "Dnevnik iz godine kuge" potvrdjuje pricu o cudesnom izlecenju vise od 200 ljudi pomocu ove amajlije. To znaci da se i u XVIII pa i u XIX veku jos verovalo u rec ABRAKADABRA  kao lek i amajliju u borbi protiv bolesti i zla uopste. A onda smo je mi u XX veku pretvorili u neke reci "bezveze" koju izgovaraju madjionicari dok izvode svoje trikove.  I tako se jedna rec koja je vekovima ulivala nadu ljudima pretvorila u nesto sto koristimo kada hocemo da nekoga ili nesto omalovazimo. Kazemo ,ma izvesce on abrakadabra i resice to, a stvarno mislimo da mu ni madjionicarski stap ni ta rec ne mogu pomoci da rese situaciju. Tako da smo i jednu rec koja je potekla od svetih reci Otac,sin,Sveti duh AB, BEN, RUACH HAKODESH NAPRAVILI KAO NEKU SPRDNJU JER REALNO KO JOS VERUJE U MADJIONICARSKE TRIKOVE. ZATO IH VISE NEMA ILI SU IZUZETNO RETKI ,A TO JE DRUGA PRICA.
U Beogradu su se pojavili momci genijalci kakvi mi inace jesmo i smislili su aplikaciju za telefon koja siri pozitivnu energiju. Genijalno zar ne? "Posivibe" je  mesto na kome ce korisnici moci jedni drugima da salju poruke pune ljubavi,podrske, humora,pozitivne energije i svega onoga sto moze da vas natera da se nasmesite cim otvorite oci. Iako izraz "lepa rec" mozda jeste otrcana fraza ali se svi psholozi slazu da je nekome samo to dovoljno da mu promeni dan, pa cak i zivot. A pored srecnih i motivacionih poruka momci najavljuju i "hepi njuz" opciju  koja ce korisnicima donositi lepe vesti. Zamislite koliko je to bolje nego da ceo dan slusate samo lose vesti. Razmislite malo da li negativne misli sluze necemu? Naravno da ne! Ali zato vas pozitivne motivisu i ulepsavaju zivot. BRAVO MOMCI! Dejan Mitrovic ,Radivoje Nesovanovic, Filip Miladinovic i Aleksandar Buric- momci programeri i pozitivci!
Na kraju prica o ljudima koji popunjavaju sve Beogradske kafice. I dok vi uzurbano obavljhate svoj posao pitate se ko su ti Blejaci. Pogotovu kad se zna da je velika ekonomska kriza. Ko su oni i odakle im  i vreme i novac? Neki su tu na poslovnom sastanku, neki uce (studenti0, neki traze posao dok ispijaju kaficu, neki su penzioneri koji piju caj sa starim prijateljima. Ima tu i prerusenih paparaca koji jure poznate, neki su na ljubavnom sastanku, neki skupljaju "materijal" za novine ili knjigu.... Ma, da ne poverujes da oni svi u stvari rade iako ih mi vidimo samo kako piju kafu. Naravno ima i bas pravih dzabalebarosa. Ali njima se moze .Cim imaju novac za ispijanje kafica ili vec cega.
ALI ZAPAMTITE NEKOLIKO STVARI. ABRAKADABRA NIJE MADJIONICARSKA BEZVEZNA REC NEGO MOZDA PRAVA AMAJLIJA. LEP REC JE TAKODJE AMAJLIJA I POZITIVNA ENERGIJA JE  LEK UMESTO SVIH LOSIH STVARI OKO NAS. I NA KRAJU ONI STO SEDE PO KAFICIMA I CINI VAM SE DA SU TU BEZ RAZLOGA NISU BAS BESPOSLENI NEGO SU SAMO JEDNOSTAVNO UZELI PREDAH I MALO POZITIVNE ENERGIJE. JOS AKO IM JE NEKO UPUTIO  LEPU REC DAN CE IM BITI U ZNAKU ABRAKADABRE - OCA SINA I SVETOG DUHA AMIN!

Нема коментара :

Постави коментар