понедељак, 25. јул 2016.

GOSPODAR MUNJA

UDRI MUNJO ,SINI GROME! DA BOG TA MUNJA POGODILA! DA BOG TE GROM UDARIO! TESLA JE RAZGOVARAO SA MUNJAMA I GROMOVIMA!  GOSPODAR MUNJA -TESLA NAPRAVIO  JE NAJDUZU VESTACKI IZAZVANU MUNJU DUGU CAK 41 METAR! MUNJA I GROMOVA SVE VISE U XXI VEKU ZBOG GLOBALNOG ZAGREVANJA!
Koliko puta smo culi kletve koje su se odnosile na munje i gromove? Dok ih izgovaramo mi ili neko u nasem prisustvu i ne pomislimo koliko je to strasna smrt! Mislim svaka je smrt strasna, ali zar treba jos i da je prizivamo?
U poslednjih nekoliko dana imamo dve zrtve udara munje u Aleksandrovcu ( dve devojcice su nastradale), u Zvorniku je takodje jedan covek stradao od munje, a munje su izazvale pozar u konaku  u Soko Banji i skoli Vranju, ostetile asfalt kod Nisa i jos mnogo slucajeva i zrtava i materijalne stete. Strucnjaci upozoravaju da ce munje sve vise ubijati ljude to jest da ceih biti sve vise na celoj planeti  i to usled globalnog zagrevanja. Broj udara munje povecace ce se cak za 50%.
Svemir je pun energije, i Tesla je tvrdio da je prvo postojala energija pa onda materija. Sav taj elektricitet koji se stvori prilikom nevremena, svi oblaci koji se prazne  i sva ta kisa koja se stopi sa elektricitetom je jedna ogromna energija. I da li uopste znate sta je munja ,a sta grom. Munja je ona svetlost koju vidimo dok prolazi kroz vazduh, a grom je onaj zvuk koji cujemo dok se to desava. Dakle munja pogadja ljude i objekte na zemlji,a ne grom. On je zvuk koga se plasimo.
U XVIII veku u periodu od 1753-1856-te godine u Francuskoj je munja udarila  386 puta u crkvene tornjeve. Bilans je uzasan -smrtno su stradala 103 zvonara.
U novijoj istoriji imamo slucaj kada je 1998-me godine munja u Kongu pobila svih 11 fudbalera Konga na stadionu.
U Ginisovoj knjizi rekorda nalazi se Roj Sulivan koga je sedam puta pogodila munja i nijednom smrtno. Manje povrede i opekotine, neverovatno!
SVI ZNAMO KAKO DA SE ZASTITIMO OD UDARA MUNJE. PRVI I NAJBOLJI JE NACIN NE IZLAZITI AKO NE MORAS PO NEVREMENU. TO NARAVNO RETKO MOZES DA USPES JER U ZADNJE VREME NEVREME NASTAJE U VRLO KRATKOM VREMENSKOM PERIODU I NAJCESCE SMO ONDA NAPOLJU!
Ako ste u kuci ne dirajte elektricne aparate,a trebali bi ih i skljuciti radi njihove i vase bezbednosti.
Nemoj skidati ves sa zice napolju dok traje nevreme! Ovo mi se svidja. Uvek trcim da skupljam ves!
Ako  si  u automobilu ostani  u njemu jer on stiti od udara struje.
Skloni se od drvoreda ili pojedinacnih stabala,ali  ako osetis da ti se kosa jezi ili da te prolaze trnci po kozi to znaci da ti je munja jako blizu i smesta se baci na tlo.
USTVARI STA SAM HTELA DA KAZEM OVIM TEKSTOM. ZNAO JE TESLA ZASTO RAZGOVARA SA MUNJAMA I ZNAO JE DA JE ENERGIJA SVUDA OKO NAS. MI SADA NE ZNAMO ILI NECEMO DA ZNAMO ISTINU. I NE BOJIMO SE PRIRODE1 MISLIMO DA SMO JACI OD NJE! NEMILOSRDNO ZAGADJUJEMO PLANETU.A ONA MORA DA UZVRATI UDARAC. REALNO KAD SE OBLACI "NAPUNE" MORAJU DA PUKNU I ISTOVARE TERET. i ZEMLJA SE "NAPUNILA" ALI NE ZNA SE GDE CE I KAD PUCI. PRICAJU OPET O SMAKU SVETA 29.07. OVE 2016-TE GODINE.  I DA CE SE POMERITI MAGNETNE PLOCE ZEMLJE!
MAGNETI,ENERGIJA,ELEKTRICNA ENERGIJA, MUNJE TO JE NESTO A NE MI LJUDSKA BICA! I MI CEMO TO ZAUSTAVITI I ZAROBITI STRUJU U ZICE I GROMOBRANOM UHVATITI MUNJU! I MI CEMO ZAUSTAVITI POMERANJE MAGNETNIH PLACA ZEMLJE! NE REALNO!
ZATO VERUJTE U MUNJE U PRIRODU I NJENE ZAKONE I NE KUNITE VISE NIKADA KLETVAMA U KOJIMA SE POMINJU MUNJE I GROMOVI!

Нема коментара :

Постави коментар