четвртак, 28. јул 2016.

METODE MUCENJA

KAD JE MUCENJE U  PITANJU LJUDSKOJ KREATIVNOSTI NEMA RAVNE! STO COVEK COVEKU MOZE DA URADI NI NAJKRVOLOCNIJA ZVER NE MOZE. MUCENI SU : HAJDUCI, VESTICE, SPIJUNI, VOJNICI, IZDAJICE, ZENE.....KO JE NAJGORE PROSAO TESKO JE RECI. DAKLE OVO NIJE PRICE O NACINIMA POGUBLJENJA, NITI O KAZNAMA ZA RAZNE ZLOCINE. OVO JE ONAJ DEO KAD NEGATIVAC POKUSAVA UZ POMOC MUCENJA DA ISCUPA NEKE INFORMACIJE. PA SAD NEKO UMRE, A NEKO "PROPEVA" NA VREME!
Kroz istoriju cini mi se da su podjednako mucili i zene i muskarce. Mada je zaista tesko odrediti koje je mucenje bilo teze izdrzati. Pa da vam nabrojim neka.
Znate za  vreme Rimskog carstva  bile su popularne orgije i borbe sa zivotinjama. A onda su bolesni umovi spojili nezamislivo. Obucavali su zivotinje da siluju zene do smrti! neverovatno. Magarce, bikove pa cak i zirafe uzbudjivali su tako sto bi zene premazali urinom zivotinja u teranju!
Sto se tice slonova i njih su Rimljani zloupotrebljavali ( doduse to su preuzeli iz postojbine slonova Severne Azije i Indije) i trenirali su ih da muce i ubijaju ljude.
"Nabijanje" na kolac nije specijalnost samo Otomaskog carstva. Takav vid mucenja jer bi zrtva bila ziva nekad i danima postoji od Vavilona, ali su je turci potpuno "osavremnili" u smislu da zivot jadnika na kolcu potraje sto duze.
Amputacija usiju takodje potice jos iz Vavilona, a  u raznim varijantama zadrzala se do novijeg doba u Americi. I da ovo je bila jedna od blazih kazni za pocinjene zlocine. I jako je psiholoski uticala na ljude!
Slusajte sad ovu logiku . Kuvanje u ulju ili u vreloj vodi smatrana je jednom od tezih kazni i nije cesto koriscena. Ali uporedite ova dva zlocina ubistvo trovanjem i falsifikovanje novcem - ista kazna -kuvanje ! Rasprostranjeno je bilo sirom Evrope i Azije. Ali Evrope?! Verovatno za falsifikatore!
Presecanje na pola. Uzasno. Ova se kazna primenjivala sirom sveta ali neki su ljude presecali na pola u struku, a neki po duzini od glave do prepona.
Deranje koze je bilo najjezivije mucenje i najstrasnija smrt. Koza je skidana sa lica, ledja, grudi, udova ,a poceli su Asirci ,pa Asteci ( koji su ipak cuveni po skalpiranju - dranje koze sa glave za jedno sa kosom),zatim Kinezi koji su znali da skinu kozu sa celog lica da lici na masku .Zrtve su danima umirale od soka, gubitka krvi, hipotermije i infekcije.
Stari Grci su osmislili Bronzanog bika - spravu za mucenje i ubijanje ljudi.Bio je velicine pravog bika. Zrtvu bi stavili unutra i zatvorili ulaz ,a onda bi zapalili vatru ispod bika i bukvalno ispekli zrtvu ,za to vreme bi jadnik urlao kao razjareni bik.
U srednjem veku postojalo je nekoliko "metoda" za mucnje. Najpoznatiji je bio pored "spanske cizme" i lomace rezervisane za dame (vestice) ,mucenje pacovima. U Evropi su ovako mucili zrtve : na stomak bi im stavili kavez sa pacovima koji je bio pricvrsen i otvoren samo na jednom mestu. Onda bi zagrevali kavez da uznemire pacove a oni su trazili izlaz kopajuci kroz zrtvin stomak.
Raapinjanje je sluzilo da ponizi zrtvu, a znate da je pocelo u vreme Isusa Hrista!
Mislite da u novije vreme ne postoje razna mucenja radi pribavljanja informacija? Za vreme  administracije predsednika Dzordza Busa Mladjeg  iskrsao je materijal cak na 500 strana o raznim vrstama mucenja na raznim tajnim lokacijama. Smrzavanje ,stajanje na slomnjenim  stopalima, seksualno zlostavljanje  drskama od metle, rektalno hranjenje, drzanje budnim ispitanika i vise od 180 sati,izlaganje simuliranom davljenju....Samo su neki oblici "ispitivanja" koje je vrsila CIA.
NSA a ne  NASA mada su obe organizacije najvaznije na planeti nadzire internet i telefonske zpise milione Amerikanaca. Dakle NSA (Nacionalna sluzba za bezbednost) pomocu federalnih agenata vec skoro  100 godina  prisluskuje svoje sugradjane naravno bez naloga ,a uz pomoc komunikacionih kompanija. Kao u Velikom bratu!!!!
Prvi spijunski program zvao se Crna komora  i poceo je sa radom dvadesetih godina proslog ( XX veka). Doduse oni su prvi poceli i nadzor nad stranim telegramima ( tad nije bilo druge komunikacije koju bi NSA mogla da uzme na uvid). Zanimljivo je da je sef ovog projekta bio cuveni kriptograf (razbijac sifri) Herbert Jardli.
Program zvani SEMROK poceo je kao vojni spijunski projekt 1945-te godine. Mada je radio i za vreme Drugog svetskog rata. NSA je zvanicno dobila ime i pocela sa radom 1952 godine kada je u potpunosti preuzela SEMROK.  Te godine su presreli cak 150.000 poruka. Shvatate li koliko je to  poruka za jednu godinu?
Projekat MINARET  nastao je sezdesetih godina proslog veka i  bio je usmeren ka otkrivanju "unutrasnjeg neprijatelja". Znate oni pokreti koji su tada nastali - hipici i razne grupe za borbu za gradjanska prava (setite se filma Kosa i bunta mladih protiv rata u Vijetnamu).
Projekat ESALON  je nastao sedamdesetih godina proslog veka. Ali  i dan danas se negira njegovo postojanje. Dolazimo i do 2006-te godine kad NSA sakupi dva miliona podataka svakog sata. Pa uporedite sa onih 150.000  poruka godisnje. I na kraju znate li sta je Zvezdani vetar? To je skladiste u Juti  u koji stizu svi ti podaci skinuti sa poziva ,mejlova,SMs-ova, Fejsbuka koje je sakupila PRIZMA jos jedan spijunski program.
SAD VIDITE KOLIKO ZNACI TEHNOLOGIJA. INFORMACIJE SE SKUPLJAJU IZ MINUTA U MINUT. NE TREBA MUCENJE ( DOBRO NIJE NI ISKLJUCENO), SAMO DOAR KOMPJUTER SA DOBROM BRZINOM I SLUZBA  KOJA POSEDUJE HAKERE, KRIPTOGRAFE I OSTALE STRUCNJAKE ZA RAZBIJANJE SIFRI!

Нема коментара :

Постави коментар