уторак, 26. јул 2016.

CRNA HRONIKA

CRNA HRONIKA JE POSTALA NAJCITANIJA ! U ODNOSU NA OSTALE VESTI SVI NEKAKO PRVO "BACAMO" POGLED NA RAZNA UBISTVA, NESRECE ,NASILJE, SAOBRACAJKE I SLICNO! NISMO MI KRIVI ALI NAM SE IZBOR SUZIO! MOZEMO DA  BIRAMO IZMEDJU POLITIKE, RIJALITI SOU PROGRAMA, STARLETA I CRNE HRONIKE. A ONDA TU SU I KAZNE I PRICA O ZATVORU!
Sve vise se prica o ponovnom uvodjenju smrtne kazne pogotovu posle ovih uzasnih ubistava dece. Silovanje i maltretiranje deteta zasluzuje najvecu mogucu kaznu. Mozda je cak i smrtna kazna blaga za ono sto su ucinili. Danas je ponovo jedno dete mislim mlad covek od 19 godina nastradao u saobracajki . Vozio je neprimereno u pet ujutru verovatno i pijan. Mladi su potpuno dezorijentisani . Nemaju dobre uzore ,vaspitanje, ne znaju nista o pravim vrednostima, tehnologija im ispira mozak ,a oni sve vise piju, drogiraju se kockaju i ginu ili se ubijaju! Pisala sam o tome da se sve vise mladih odlucuje na samoubistvo. Zaista uzasna slika naseg drustva. A u svemu tome kriminal koji mlade navodi da pozele da zarade "brzu lovu".  Onda nije ni cudo sto se dogadjaju ne zamislive stvari, zlocini za koje ne postoji adekvatna kazna. Ako nam dan zapocinje vestima iz Crne hronike onda naravno da ne mozemo da provedemo taj dan onako kako bi trebalo. Znaci ne mozemo da funkcionisemo normalno jer dozivimo stres od jutra. Jedino ako smo potpuno postali ravnodusni sto je mozda i gore od toga sto se "stresiramo". Ljudi su oguglali na politiku, na ekonomsku krizu, na price o smaku sveta i zagadjenju planete. Jos uvek moze da ih potrese samo prica o zlocinima. I kaznama koje su nerealne.
I onda dolazim do zakljucka da su zlocin i kazna ustvari zacarani krug. Sto se vise prica o zlocinima ,to se oni vise dogadjaju. Sto su kazne vise nerealne, to se lakse odluciti da ucinis krivicno delo. Mora postojati neki drugi nacin za obevestavanje o uzasnim zlocinima. ne verujem da je dobro sto su stavljeni na naslovne strane jer realno retko ko kupuje novine, pa u prolazu pored kioska vidimo samo naslovne strane. Takodje u ostalim medijima, sve vise se prica o zlocinima, a kriminalci uzimaju ucesce u rijaliti programima. sa njima se vrse intervjui  i daje im se velika medijska paznja. Moja je baka govorila : Cega se pametan stiti, time se lud ponosi. ispada da su zlocini nesto sto moa da dobije veliki medijski prostor i privue paznju sto vise ljudi.
A naravno onda se to vrati kao bumerang. Toliko nasilja izaziva novo nasilje. Toliko silovanja , novo silovanje. Toliko ubistava, novo ubistvo. Sto se tice saobracajki statisticki podaci su jezivi. Godisnje pogine i do 650 ljudi, a koliko je tesko povredjenih ni ne zna se tacno! Uzas! Zbog toga sto su i moja deca u tim ludim 20-tim godinama i znam za mnogo nesreca jer im javljaju svaki dan da je neko poginuo od njihovih prijatelja! Ili se ubio!
Jednostavno mora nesto da se preduzme. Ne mogu se vise ovako "puniti' ljudski mozgovi negativnom energijom. Kako izbeci vesti iz Crne hronike kad su one svuda oko nas. Kao da se zlu pridaje veca paznja nego dobrom. vise paznje djavolu nego Bogu. Vise je sve crno nego belo. Zato nam tako  ide verovatno!
U zatvorima pak desavaju se strasne stvari. I onaj koji je tamo otisao zbog manjeg prekrsaja ,napunice se negativnom energijom i  bice jos tezi prestupnik kad izadje.  ne znam verovatno postoje bolji nacini za kaznjavanje koji bi doneli rezultate. Ovako rezultata u smislu poboljsanja drustva u celini nema. To sto je neko kaznjen vise nego sto treba za nesto sto zaista nije  bas toliko tezak zlocin vec vise prekrsaj kompenzuje se sa kaznom koja je nenormalno blaga za zaista veliki zlocin. Zatvorenici sve to znaju i zato su ljuti i besni i nastavljaju da se bore protiv sistema. Nazalost stradaju nevini! Kao u svim ratovima! Svaka borba ostavlja za sobom nevine zrtve! Nazalost!
AKO POSTOJI NEKO MOCAN I PAMETAN TOLIKO DA MOZE DA RESI OVAJ GORDIJEV CVOR NEK UCINI NESTO! A MI OSTALI DA MU DAMO SVU PODRSKU I ZASTITIMO NASU DECU! AKO POSTOJI.....

Нема коментара :

Постави коментар