субота, 9. јул 2016.

ZASTO NEKO UDJE U NAS ZIVOT?

ZASTO NEKO UDJE U NAS ZIVOT? KAKO SE UOPSTE NADJE NA NASEM ZIVOTNOM PUTU ILI MI NA NJEGOVOM? MI TO NAZIVAMO SUDBINOM ALI NE TO NIJE NESTO SLUCAJNO - TO JE VEC UNAPRED ODREDJENO ,A MI TO NARAVNO NE ZNAMO? KAO NI MNOGO TOGA?
Sta je najzanimljivije u ovoj temi? To sto u jednom momentu zivota naka osoba potpuni stranac postane najvaznija osoba u nasem zivotu. Ima vise tih neplaniranih susreta sa osobama koje ce promeniti nas zivot. Takodje ,veliki trag na ns ostavljaju i osobe koje izlaze iz naseg zivota. Sve u svemu moje pitanje bi bilo ,kako da zadrzimo neke osobe i kako i zasto da prihvatimo neke nove osobe?
Preskocicemo jedan deo ljudskog zivota. Onaj kad se rodimo, rastemo, skolujemo. Tada nema vecih promena osoba koje poznajemo i volimo (sem ako ne menjamo zbog necega mesta stanovanja).
Zatim dolazi period mladosti, zaljubljivanja, ali i sklapanja prijateljstava u okviru nasih interesovanja. Dakle, ako nam je svakodnevna putanja, kuca, posao, trening, kafic, onda je logicno da cemo prijatelje birati prema tim interesovanjima. Kolege, ortaci za basket, devojke u kaficu. Logicno. U jednom momentu to oprobano drustvo koje volimo i dobro poznajemo pocinje da nam bude dosadno . Zelimo recimo da nadjemo partnera. Kako u drustvu u  kom  smo svi ortaci?  Trazimo preko Fejsa,smaramo drugare da nas upoznaju sa nekim. I onda kao da zna da je trazite  STIZE OSOBA IZ SNOVA ,tu kao nova konobarica u kaficu, koleginica na poslu i slicno. Fascinantno zar ne? Bas u pravom momentu. Zaljubljujete se, imate srece pa vam je ljubav uzvracena i polako zaboravljate svoje prethodne prijatelje i svoju putanju. Gradite svoju vezu mozda i zapocinjete zivot u dvoje i sticete nove prijatelje. Ali ,da li se ikada setite fenomenalnih druzenja iz prethodnog ciklusa vaseg zivota?  Dok ste srecni ne verujem. Ali, ako nesto krene nizbrdo i ostanete bez partnera, zelja za starim drustvom ce se ponovo javiti. Sad, oni mogu da budu kul i oProste vam sto ste ih "otkacili", a mogu i da oni vas sad iskuliraju. Zato nikada ne rusite mostove za sobom. Covek je jako socijlno bice. I koliko god je srecan u ljubavi ne sme da zaboravi i prijatelje. Sad skoro sam pisala i varijantu ako hocete da se  dobro udate  ,da se udate za prijatelja koji vas najbolje poznaje. Mada tu nema strasti iludila samo dosadna sigurica.
Covek je zaista cudno bice. Plasi se nepoznatog ,a upravo to nepoznato mu dize andrenalin i endoferin ( strast, uzbudjenje i srecu .
Sad ako zaista postoji taj nebeski kompjuter u kome je zapisan nas zivot na svakom nivou onda taj neko ko formira igricu za svaciji zivot ima bas dobru mastu. Ili se samo ponavljaju zivoti u drugom liku. Kako god, vise pua sam rekla da ce napredaktehnologije dovesti do dosade. a dosada je smrt za coveka.
ZATO JE MNOGO DOBRO STO  U NAS ZIVOT  ULAZE NEKI NOVI LJUDI, STO NEKI IZLAZE IAKO NAS TO MNOGO BOLI. I JAKO JE VAZNO DA NE GUBITE PRIJATELJE ZBOG NEKE OSOBE KOJA VAM JE USLA U ZIVOT. PRAVE PRIJATELJE CUVAJTE CELOG ZIVOTA. ZA NJIH UVEK MORA DA IMA MESTA. A LJUBAV AKO JE PRAVA DOVESCE SA SOBOM SVOJE PRIJATELJE ,I OBOJE CETE BITI BOGATIJI I SRECNIJI!
HERMAN HESE JE JEDNOM REKAO NAUCIO SAM DA BITI VOLJEN  NE ZNACI NISTA,  A DA JE VOLETI  SVE! SHVATATE DA SE ODNOSI NA SVE VRSTE LJUBAVI?!

Нема коментара :

Постави коментар